Tokokisojen jälkeen ollaan pidetty vähän taukoa tokosta ja tehty aksaa. Tiistaina käytiin Ojangossa vapaatreenaamassa, tein kontakteja ja keppejä. Puomilla koitin nyt ottaa uuden lähestymistavan, en laittanut namialustaa vaan putken eteen, ja jättäydyin ensin itse tosi taakse. Näin teki melko hyviä puomeja, ei nyt aivan syöksynyt alas mutta ei myöskään nihkeillyt. Sitten vaikeutin niin, että olin sivussa kaukana, ja lopulta niin, että kävelin vastaan. Aluksi oli vähän vaikeaa, katsoi kovasti muhun päin eikä mennyt loppuun asti, mutta kun hoksasi, niin alkoi menemään paremmin. Aata tehtiin myös, siinä teki tosi kivalla rytmillä koko ajan, tehtiin myös vinoista kulmista lähestymisiä. Kepeillä tein sekä avokulmaa että umpikulmaa, ja kepeillä sivuirtoamista. Oli tosi hyvä, ei mokannut kertaakaan.

Torstaina, itsenäisyyspäivänä käytiin Ojangossa aksakisoissa, kaksi agirataa. Tuomarina Jessi Landen. Eka rata oli tosi hankala, piiiitkä rata jossa monta vaikeaa kohtaa. Mineissä ja medeissä ei tainnut tulla yhtäkään nollaa! Erityisesti mietitytti 14-16, koska todellisuudessa puomin alla oleva putki ei syöttänyt nätisti hypylle vaan hypyn väärälle puolelle, ja tosi moni jotka yrittivät leijeröidä keinulla, saivat koiran kääntymään keinun sijaan puomille. Ratkaisin sitten tilanteen niin, että juoksin keinun ja puomin välistä tekemään persjätön keinun jälkeen, ja seisotin Fisua keinulla niin kauan, että sain etumatkaa mennä linjaamaan koiraa ennen 16 hyppyä. Rata meni oikein hyvin, selvittiin sujuvasti hankalista kohdista radan alussa ja tämäkin kohta onnistui, joskin keinu oli tosi hidas kun jäi aluksi liian ylös ja jouduin erillisellä käskyllä pyytämään alemmas. Tokavikalla esteellä sitten kosahti, aalla en saanut ihan niin paljoa etumatkaa kun olin kuvitellut, olin about Fisun rinnalla, ja vaikka kuinka yritin käskytttää putkeen, niin Fisu ampui suoraan edessä näkyvälle 16 hypylle, ja hyl :(

47577370_10217880372701489_6079028420778

Toka rata oli vähän helpompi, mutta radan loppuun en kertakaikkiaan keksinyt mitään järkevää ohjausta. Kuvasta poiketen 18 putki ei kyllä syöttänyt pituudelle, vaan putki oli selvästi mutkalla ja osoitti suoraan muurille ja 20 hypylle oli paljon pidempi matka, pituus ohjasi viistosti enemmän 11 hypylle. Todella monella loppu epäonnistui, jos ohjaaja yritti juosta pituuden vasemmalta puolen, koira meni 11 hypylle tai jos ohjaaja yritti juosta kokonaan aan ja putken toista puolta, sinne ei ehtinyt ja tuli kielto pituudelta. Ainoa ohjaus jonka keksin, oli leikkaus ennen pituutta ja siitä epätoivoinen yritys kiihdyttää omaa liikettä jotta saisin puskettua 20 takaakierron. Tämäkin oli todella hankala, koska siinä pitäisi jättäytyä taakse ja toisaalta välittömästi sen jälkeen uudestaan kiihdyttää. Tehtiin aikalailla täydellistä rataa juurikin tuohon 18 putkelle asti, sen jälkeen vaikka kuinka yritin rytmittää, niin ei onnistunut, Fisu livahti mun edestä pituuden sijaan muurille.

47574099_10217880125975321_1184614141298

Torstaina 6.12. illalla myöhään kisojen jälkeen huomasin, että Fisulla oli alkanut juoksu. Väliä edelliseen tuli melkein päivälleen 9kk.

Tokoa ei olla treenattu kuin yhden kerran PM-kisojen jälkeen. Meillä ei ole nyt tokossa mitään tavoitteita, joten ei ole oikein mieltä treenatakaan. Jotain on kuitenkin pakko tehdä mielenvirkistykseksi, joten tehtiin vain jotain kivoja vauhtijuttuja, kuten kiertoa ja ohjattua. Kotona ollaan naksuteltu nyt uutta projektia iltaruualla, nimittäin ajatuksena on opettaa Fisulle etujalkakaukot! Olen tähän mennessä saanut sille opetettua etujalkatargetin kumisilla puolipalloilla. Katsotaan, miten tämä lähtee sujumaan.