Olen itse flunssan kourissa mutta siitä huolimatta mentiin treenaamaan tokoa Barona-areenan kauimmaiselle parkkikselle. Alotin Stepsun kanssa, rakensin ruudun (n.2x2m) ja alotettiin sillä. Taisteltiin tutun ongelman kanssa, eli millä hitolla saan Stepin menemään ruudussa oikeaan kohtaan kun pikku Neiti Päättäväinen luulee tietävänsä paremmin eikä ota ohjeita kuuleviin korviinsa. Näyttöruuduista ei ole ollut mitään apua, ei Step mene siihen kohtaan jota näytän vaan sinnikkäästi jää aina etureunaan ja se ei kelpaa mulle. Otettiin siis ihan rehellisesti tyhjällä ruudulla. Lähetin, odotin, kun ei mitään reaktiota, sanoin "missä ruutu" ja Step yllättäen korjasi oikeelle paikalle. Tätä tehtiin eri suunnista, lähes aina ekalla jäi tutulle paikalle etureunaan, mutta kun en reagoinut, lähti tulemaan mua kohti, tuli ehkä metrin, kääntyi ja meni keskelle, josta naks ja palkka. Loppua kohden menikin sitten suoraan oikeelle paikalle. En ottanut siis lähetykseen oikeeta käskyä "ruutuun" vaan sanoin vihjeeksi hiljaa että missäs ruutu on, ja penne kipitti iloisesti ruutuun. Jospa tästä löytyisi ratkaisu, eli nyt se korjaa itsenäisesti paikkaansa kun palkkaa ei tule. Lopuksi vielä vauhtiruutu lelulla. Sitten seuraamista, eka vähän käännöksiä että pääsin palkkaamaan pari kertaa, painoi aika pahasti. Sitten eikun suoralle. 45 askelta, ei moittimista, aluksi painoi ihan pikkuisen mut pääsääntöisesti aika hyvää, ei edistä enää juuri ollenkaan. Palkkasin suoralta lelulla, sitten otettiin vähän monipuolisempaa kaaviota, eli muutama käännös oikealle ja vasemmalle ja täyskäännös. Täyskäännös ei ollut kovin hyvä, joten treenailtiin sitä namilla. Jotai on kuitenkin tapahtunut, koska nyt kesti tosi kivasti pidempää pätkää, ei herpaantunut kertaakaan ja työskenteli iloisesti ja rennosti. Jessss! Juoksua ei muistettu harjotella, hyi mua. Pari kertaa liikkeestä seisomista lelun kanssa, meni kivasti. Ekat 2 vapaasta kävelystä, sitten seuraamisesta, hyvin pysähtyi. Sitten luoketuloa, eka suorapalkalla, toka eteentulolla. Ihan kivasti teki, lähti tulemaan miljoonaa ja loppuasento ihan ok, hidasti ehkä ihan vähän liian aikasin.

Saran kanssa jatkettiin viime kerralla alotettua kerrasta poikki-menetelmää merkin kanssa. Otin Saran irti, en nostattanut yhtään kun tuntui olevan aika kuuma jo valmiiksi, pannasta kiinni ja sanoin että mennään merkille ja lähetin. Lähti laukalla mutta hidasti raviin, joten kutsuin pois ja pistin takaisin kiinni odottamaan ja treenasin Stepin kanssa.

Stepsu sai tehdä kaukoja. Alotettiin m-i vaihtoa ihan läheltä, lisäsin matkaa pikkuhiljaa. Edelleen maaginen raja on siellä jossain 5m  paikkeilla, siihen asti sujuu mainiosti, mutta yhtäkkiä -ei mitään reaktiota. Otettiin siis lyhyemmällä matkalla, palkkasin aina ekasta istumisesta, koitin naksun kanssa lelupalkkaa eli heitin narun taakse. Se toimi ihan kivasti, eli nosti Stepsua vähän reippaammalle vireelle mut ei aiheuttanut kyttäämistä kun pidin narun visusti piilossa taskussa.

Sitten Sara sai koittaa uudestaan merkkiä. Raukka taisi olla niin tylsistynyt odottamiseen että teki kunnolla ja sai palkan. Otin toiston, joka myös hyvä, ja lähetin ruutuun. Ruutu oli jostain syystä hukassa, voi olla että noin pieni ruutu oli Saralle vaikea, jäi liian eteen. Otin pari toistoa lyhyeltä matkalta, palkkalin kun haki nätisti oikean paikan. Sitten vielä kerran pelkkä merkki+palkka. Sitten vähän matkaa seuraamista, meni tosi kivasti, ja yksi liikkeestä seisominen. Lopuksi tunnaria yhden oman piilotuksen verran, ja lopetettiin Saran kanssa siihen.

Step sai myös etsiä omaa, ensin otettiin pari kertaa pelkkä luovutus, sitten oman etsintä, meni ihan kivasti.