Fisulle on nyt koepaikka tokokisoihin 21.2. Ojankoon, eli tästä lähtee (tai lähti jo viime viikolla) intensiivinen kolmen viikon treenijakso. Juoksu pitäisi siihen mennessä olla ohi ja mahdollinen valeraskaus ei vielä alkanut, eli aika hyvässä saumassa on koe, ja vielä kotihallissa. En nyt jaksa eritellä jokaista treeniä mitä ollaan tässä tehty, vaan katsotaan yleisluonteisemmin tilannetta.

  • Paikallaoloja ei olla edelleenkään päästy tekemään ryhmässä. Yhden lyhyen paikallaolon näkösuojassa otin maanantaina kun käytiin Sennin kanssa Ojangossa, ihan ok se siellä pötkötti kai kun Sansa treenasi vieressä kiertoa. Nyt olen koittanut haalia meille paikkis-seuraa joka puolelta, ja muutamat treenit onkin jo sovittu. Juoksu hankaloittaa asiaa, eikä ulkotreenaamisen mahdottomuus myöskään auta yhtään :(
  • Seuraaminen on tiivistä ja vähän pomppivaista ja yliyrittävää, mutta kauheasti en tästä jaksa nyt ottaa paineita. Asenne on kiva, ja se on pääasia. Jos tuntuu tosi härskiltä, niin pari treenikertaa hihnan kanssa just ennen koetta pitäisi palauttaa Fisun maan pinnalle
  • Zeta, tai siis voittajaluokassa Ällä on tällä hetkellä isoin ongelma. Istuminen ei meinaa toimia, enkä oikein ota selville, miksi se ei toimi. Fisu on aika korkeassa vireessä ja vähän huolimaton, mutta seiso ja maahan onnistuu kyllä aikalailla 100% oikein ja erottelee ne hyvin. Tähän kokeillaan nyt lääkkeeksi häiriökäskyjä (sanon itse jotain vähän käskyä muistuttavia sanoja ja katson, että kuunteleeko oikeasti vai olettaako vain. Lisäksi palkkauksessa olen tarkempi, että mistä palkkaan. Fisu on sen verran kova ja sitkeä, ettei se lannistu tai paineistu vaikka tulisi virheitä, niin ihan hyvin voin säästellä palkkaa niihin _oikeasti_ hyviin suorituksiin enkä vaan olla namiautomaatti. Kokeillaan myös tehdä enemmän yllätyksellisiä treenejä, eli zetassa esim useampi asento samalla sivulla tai kaikilla sivuilla sama asento, mutta toisaalta myös sitten helppoja treenejä jotta saa vahvistusta oikeaan suoritukseen ilman kikkailuja. Lenkillekin voisin ottaa taas nameja mukaan ja tehdä ulkona lenkkeilyn yhteydessä istumista, syksyllähän tehtiin tätä ja tuntui kyllä auttavan. 
  • Luoksetulon stoppeja tehtiin maanantaina taas avustajan kanssa, tää treenimalli ei kyllä oikein enää toimi, kun ennakoi niin voimakkaasti. Tehtiin kaksi stoppia ja varmaan 6 läpijuoksua, mutta silti tulee ihan tosi paljon hitaammin luokse kuin mitä menee takapalkalle. Stopit oli kyllä hyviä ja tällä kertaa myös aivan suoria. Ennen koetta pitää vielä muistutella suoraa vauhtiluoksetuloa ja eteentulon suoruutta pitkällä matkalla. Muutaman yksittäisen stopin voisin uskaltautua ottamaan luoksetulonkin yhteydessä.
  • Ruutu on ollut ihan hyvällä mallilla, olen alustan avulla siirtänyt paikkaa taaemmas ja kyllä se vähän tuntuu auttaneen ennakointiin. Bongaa ruudun tosi hyvin, ja stoppi ruudussa on hyvä, reagoi siihen nopeasti. Paikan korjauksia ei olla tehty aikoihin, näitä pitää ehdottomasti tehdä vielä ennen koetta, ja samoin loppuosaa olen laiminlyönyt pahasti. Tässä vaiheessa täytyy ehkä nyt löysätä sitä nillitystä millilleen oikeasta paikasta ja alkaa keskittymään kokonaisuuteen.
  • Ohjattu on ihan ok mallilla. Jos keskikapula on mukana kuvioissa, niin tulee ongelmia, mutta kahdella kapulalla on mennyt ihan ok. Luovutus on hidas, mutta se on ikuisuusongelma, jolle en tässä ajassa saa tehtyä mitään. Ennen koetta vahvistetaan vielä suuntia, ja noudon palautuksen vauhtia pitkällä matkalla. Alkuosa on toiminut hyvin.
  • Hyppynoudossa on tehnyt vähän huonoja paluuhyppyjä. Jotenkin hakee vähän ponnistuspaikkaa, ei hyppää samalla tavalla rennosti kapula suussa kuin ilman kapulaa vaan ponnistaa tosi läheltä estettä. Tähän kokeiltiin tänään aksatreenien jälkeen avuksi hyppynoutoa aksahypyillä, eli laitoin kaksi 50cm hyppyä peräkkäin n. 6m välein, jätin kalan ja kapulan toiseen päähän ja itse kävelin hyppyjen toiselle puolelle, ja pyysin tuomaan. Tässä oli selvästi huomattavissa, että tulee kapulan kanssa lyhyellä töpöttelyaskeleella, ilman kapulaa ottaisi vastaavaan väliin kaksi laukkaa, mutta kapulan kanssa otti kolme. En saanut tätä muutettua edes hetsaamalla! Seuraavaksi taidan kokeilla sellaista kapulan tuontia, jossa olisi kaksi hyppyä ja suora putki niiden välissä. 
  • Tunnari on toiminut ihan kivasti, ei ole pitkään aikaan maistellut vääriä. Kapulan nosto on tosi siisti, ja tuo hyvällä tempolla ja pitää kapulaa kauniisti. Tässä oikeastaan tarvitaan enää varmuutta, eli erilaisia tilanteita, kuvioita ja häiriöitä mukaan. 
  • Kaukot on toimineet myös ihan yllättävän hyvin. Ekan vaihdon tekee aina vähän tahmeasti pitkällä matkalla, mutta kuitenkin joka kerta ekalla käskyllä, ja nyt ei ole enää vähään aikaan sekoillut vaihtojen kanssa! Seisominen ekana vaihtona on vaikeampi kuin istuminen, mutta myös seisomisella alkavan sarjan pystyy tekemään tekniikaltaan puhtaasti. Ennen koetta pitää vielä vahvistaa ekoja vaihtoja, treenata asennoissa pysymistä (meinaa ennakoida vähän) ja ylläpitää tekniikkaa kotitreeneissä.
  • Kehääntuloja ja liikevälejä pitää muistaa treenata. Kehääntuloissa Ojangossa Fisulla on kauhea kiire kehään, kun sillä on mieli agility-moodissa. Näitä ollaan nyt tehty joka treeneissä niin, että jos ei ole oikeasti messissä niin mennään pois kehästä ja yritetään uudestaan. Liikevälejä ja siirtymiä olen palkannut namilla, kun kulkee sivulla kontaktissa. Nyt tosin siirtymiin on siirtynyt aksatreeneistä pyöriminen, eli ainakin vauhtiliikkeissä siirtymissä kulkee mun edessä ja kieppuu ympäri :D Toki voisin pitää Fisua käskyn alla siirtymät jos tuntuu, että on liian vallaton, mutta toisaalta haluaisin kyllä vapauttaa sen kunnolla liikkeiden välissä, että saa nollata päätä ja vetää henkeä. Koitan nyt ensin vaan positiivisella vahvistamisella, jos ei auta niin pitää varmaan puuttua kieppumisen hallinnalla.