Ollaan me treenattu, en vaan ole ehtinyt kirjottamaan. Tokossa ollaan tehty "teematreenejä", eli vain muutama pieni juttu per treeni, joihin sitten keskitytään. Ekassa treenissä, olisko ollu torstaina, tehtiin Stepin kanssa ruudussa paikan hakua, luoksetulon stoppia peruutuksella, ja seuraamisessa asennetta (ruudun lähettyvillä). Ruudussa oli nauhat mukana, haki tosi kivasti paikkaa, ensin lähempää, sitten merkiltä asti, vein merkille kädellä. Luoksetulon stopit, no, ne nyt oli mitä on. En enää keksi millä saisin niitä paremmiksi, mikään ei tunnu enää toimivan. Masentaa... Seuraaminen oli ihan kivaa kai, ei voi muistaa. Loppuun otettiin ekaa kertaa tänä vuonna eteenmeno. Voi luoja sitä vauhtia! Seuraaminen on aivan kamalaa kyttäystä, ylläripylläri. Käskyllä lähtee aivan sikalujaa ja ihan suoraan. Voi kun saisin maahanmenon toimimaan (en ole uskaltanut vielä kokeilla), tästä tulis niin makee :) 

Sarppa treenasi muistaakseni ruudun paikkaa, vähän jotai epämääräistä seuraamista ja eteenmenon. Oli ihan jees kai.

Toisessa treenissä Stepillä teemana ohjattu, tai siis sen kaikki palat. Alotettiin merkillä, se oli tosi jees! Sitten suuntia palloilla, kun meni hyvin, vaihdoin pallojen tilalle kapulat, oli ihan super! Palkkasin noudot vauhtina. Sitten vikaksi vielä kapulan nostoja ja luovutuksia vinosta kulmasta, nekin meni hyvin. Loppuun eteenmeno, tällä kertaa keskityin seuraamiseen, koska itse eteenmeno-osuus menee jo hyvin. Päätin koittaa vähän voimallisempia keinoja, kun vire on kerran niin korkea. Laitoin lyhyen treenihihnan kiinni pantaan, ja pieni nyppäisy kun katse jämähti eteenpäin. Tulos oli juuri se mitä toivoinkin, nosti pään! Vieläkään ei ottanut kontaktia, vaikka pitikin päätä ylhäällä, joten terävä "sano" käsky, ja naps, kontakti löytyi, siitä saman tien vapautus eteen. Vaikka Step on pehmeä, niin korkeassa vireessä se kestää aivan hyvin tuon pienen pakotteen, ja reagoi siihen juuri niinkuin toivonkin. Otettiin muutama seuraaminen lisää, ja kontakti löytyi joka kerta, hetkeksi.

Saran kanssa otettiin myös ohjattua, meni yllättävän kivasti! Loppuun Sarpalle myös eteenmeno, tosi hyvä asenne sillä on.

Viikonloppuna ollaan panostettu pk-touhuihin. Tänään Stepsun kanssa hakutreenit, oltiin meille uudessa paikassa Vantaalla Techopoliksessa. Stepille 4 ukkoa, eka näkölähtönä etukulmassa, muut valmiina. Ekalle lähti tosi hienosti, teki komean piston ja löysi heti. Alotti ilmaisun hyvin, mutta pätkäisi kolman jälkeen, mietti hetken, ja jatkoi, sai palkan hyvästä sarjasta. Aika huonosti kuului haukku keskilinjalle, maalimies oli pienen mäen takana. Mä kuulin kolme ekaa haukkua, sitten en kuullut enää mitään, vaikka oli haukkunut hyvän sarjan! Toka maalimies (Jessica) oli ehkä puolivälissä matkaa toiseen etukulmaan, piilossa, josta yksi sivu auki. Vähän aikaa piti viuhtoa ennen kun alotti, mut alotti itsevarmasti ja haukkui ihan hyvän sarjan. Kolmas maalimies taas jossain 30m tienoilla, lähti tosi hienosti pistolle! Meni vähän ohi, kääntyi takaisinpäin ja sai hajun, ja löysi, alotti hyvin ilmaisun ja taas oikein hieno sarja. Vikalle lähetin itse huonosta paikasta, kun luulin ukon olevan toisessa risukasassa. Step meni sinne risukasaan mihin lähetin, mutta jatkoikin siitä aluetta eteenpäin ja syvemmälle, ja toisen risukasan takaa alkoi kuulua haukkua. Haukkui aika pitkään, tosi hyvää sarjaa, ja lähdin menemään itse piilolle. Olin ehkä vajaa 10m päässä kun pätkäisi haukun, pysähdyin ja odotin, jatkoi ilmaisua ja sai palkan. Sama ongelma on siis edelleen olemassa, häiriintyy musta kun tulen piilolle, tätä täytyy vaan treenata paljon. Pistoihin olen tosi tyytyväinen, kauhean hyvin se lähtee pistoille ilman apuja, vaikka ollaan tehty tosi vähän sen tyyppistä treeniä. 

Saran kanssa käytiin ajamassa tänään pieni jälki. Tallasin tuohon läheiselle niitylle namijäljen, nameja siellä täällä, välillä pidempiä pätkiä tyhjää, välillä enemmän nameja. Jana oli ihan lyhyt, ehkä 7m. Yksi kulma oli kans, ja lopussa keppi, vanheni sen aikaa kun kävin hakemassa Saran sisältä ja pakkasin tavarat valmiiksi. Jana meni hienosti, nappasi heti oikeaan suuntaan. Alkuun meinasi lähteä kaahaamaan, mutta namit hidasti kivasti, ja jäljesti oikein rauhallisesti ja tarkasti. Välillä oli vähän jäljen sivussa, mutta korjasi aina heti takaisin jäljelle. Kulmassa tarkisti suuntaa tekeällä pienen ympyrän, ja kiinnittyi heti takaisin jälkeen. Keppi nousi varmasti. Hyvä S!