Sunnuntaina käytiin treenaamassa viestiä Kaisin, Lauran ja Nessa-aussien kanssa, olipa hyvä kun saatiin oikeen kunnon kimppatreenit aikaan! Oltiin Ruotsinkylässä, ollaan käyty kyllä hakuilemassa siellä, mutta viestimaastona oli ihan uusi paikka. Mä lähdin metsään, otin molemmat koirat mukaan, ajattelin, että kai se Sarakin voi samalla vaivalla juosta. Eka pätkä joku vajaa 500m, Sara juoksi ekana. Lähdössä oli vähän pitelemistä, mutta ei kuitenkaan ulissut! Nessa meni tokana, ja sen jälkeen Stepsu. Seuraaminen kauheeta, ja lähti miljoonaa. Eka jälki oli aika hankala, mentiin sellasen epämääräisen kivikkoalueen yli, missä ei ollu yhtään kasvillisuutta, jälkiä ei siis paljoa jäänyt. Saran kuulin jo kun se tuli hiekka-alueelle (ulisi), ihan hyvin löysi meidät, tuli aika lailla suoraan. Nessa harhaili tosi pitkään jälkipätkällä, ja olin varma että Stepsu lähtisi seuraamaan tuoreita Nessan jälkiä ja eksyisi myös reitiltä, mutta ei, sekin tuli ihan suoraan. Tää on hyvä puoli siinä kun treenaa yksin, koira ei opi seuraamaan muiden koirien hajuja, vaan etsii aina sen ihmisen hajun. Molemmat lähti taas tosi kovaa. Toinen jälki oli ihan lyhyt, alkoi vähän aika loppua. Sarppa tuli vähän vinosta, oli varmaan juoksemassa ohi... Stepsu tuli samasta suunnasta, mut ei ihan niin jyrkästi. Vikalla lähetyksellä Sara ulvoi vähän matkaa mentyään, lähti sinne mistä me oltiin kävelty, Stepsu puolestaan lähtee aina sinne mistä on itse tullut.

Eilen aamulla kävin tallomassa Saralle pitkästä aikaa namijäljen pellolle, tein yhden piikin, yhden tavallisen kulman ja 2 keppiä, nameja vaihelevasti. Vanheni reilun tunnin, ja jana oli ihan lyhyt, joku 10m. Tauko ei kyllä tee hyvää jäljellä, Sara oli aivan älyttömän innoissaan, veti kun hinaaja.... Alku oli hyvä, mutta piikin eka kulma meni pitkäksi, ja sen jälkeen alkoikin sitten vaikeudet. Ei ollut ihan jäljen päällä koko ajan, ja kamala kiire silti jonnekin. Terävässä kulmassa kääntyi kyllä heti, mutta sai ilmeisesti hajun jäljen loppuosasta, joka kulki melko läheltä, ja yritti kiskoa sinne. En päästänyt, ja jouduin ihan kunnolla kiskomaan sen oikealle jäljelle. Kepin ilmaisi hyvin. Sen jälkeen paransi vähän, edelleen veti ihan hulluna, niin että valjaat valui olkapäiden yli, mutta pysyi sentään jäljellä. Namit loppui vähän ennen toista keppiä, siinä kohtaa meinasi lähteä taas juoksemaan, hannasin vastaan ja vaadin että pysyy kunnolla jäljellä, niin keppikin löytyi. Äh, pitäisi muistaa käydä vähän useemmin jäljellä ettei tule tälläisiä ongelmia...

Eilen illalla ja tänään päivällä ollaan treenattu kotiagilitya :) Päätin yrittää vielä kerran opettaa Saralle puomin alastulon oikeaa paikkaa. Eihän sitä ollakkan treenattu kun viimeiset 4 vuotta... Eilen treenattiin vaan sisällä, otin ensin muistutteluna kosketusalustaa, Sarallehan on opetettu se joskus tosi kauan aikaa sitten, eikä sen jälkeen olla sitä treenattu. Ihan ok tuntuu muistava. Sitten hain kellarista meidän laudan, joka leikkii puomin alastuloa. Laitoin kosketusalustan laudan päähän, ja pyysin koskemaan. Meni ihan ok kun olin vieressä, mutta tosi vaikeeta jos olen yhtään taaempana. Parani kuitenkin nopeasti, kun alkoi hoksata, mitä siltä halutaan. Palkkaan nyt toistaiseksi naksulla ja namilla, sitten kun alkaa paremmin tietää mitä siinä kuuluu tehdä, vaihdan leluun. Tänään otettiin ulkona niin että laitoin laudan penkkiä vasten, ja penkiltä lähetin koskemaan. Ihan hienosti meni tämäkin, eihän se miljoonaa mene vielä mutta näytti kuitenkin hakevan ihan hyvin oikeaa paikkaa. Jospa se sen oppisi vihdoin... Tai sitten ei.

Stepsun kanssa otin myös lautatreeniä, se meni tosi hienosti. Stepsulle oikea kontaktin suoritus on selvä, ja se hakee sen tosi hienosti kauempaakin ja menee kovaa loppuun asti. Laudan liukkaus tuottaa vaan ongelmia Stepin kanssa, kun se menee niin kovaa. Otettiin myös vähän tokoa, luoksetulon stoppeja, seuraamista, maahanmenoa, ja tänään pihalla ruutua. Merkki pitää muistaa ottaa sisätreeniin, se on huono!