Sunnuntaina käytiin Fisun kanssa Viikin navetalla, siellä oli joku maaseutuelämään tutustumis-tapahtuma, ja navetan piha oli täynnä lapsia ja erilaisia eläimiä. Fizz sai tutustua lehmiin, hevosiin, kanoihin, lampaisiin ja minipossuun. Lehmet ja hepat eivät olleet enää yhtään pelottavia, vaan oikeastaan aika kiinnostavia. Lampaita oli vain kaksi, ja nekin tosi pienenssä lauta-aitauksessa, niin Fizz ei niistä ihan kauheasti välittänyt. Sen sijaan kanat olivat maailman siisteimpiä! Se syttyi kanapaimennukseen aivan silmänräpäyksessä, yritti kiertää aitausta ja kyttäsi niitä, ei huomannut edes ympärillä olevia ihmisiä ja muita koiria kun keskittyi vaan kanoihin :D Sain repiä sen kaksin käsin pois kanojen luota. 

Sunnuntaina illalla treenattiin esineruutua, talloin kaksi kapeaa kaistaletta, ja nyt kokeilin uutta taktiikkaa Stepsun kanssa, eli laitoin samaan linjaan 4-5 esinettä siinä toivossa, että jos lähtee sinne mihin lähetän, niin ihan varmasti saa ainakin jostain esineestä hajun. Tämä toimi tosi hyvin! Lähti suoraan, ja sai melkein heti palkan kun löysi esineen. Ekalta kaistaleelta nostatin vain yhden esineen, tokalta kaksi. Loput haettiin niin, että mentiin vaan yhdessä hakemaan merkkejä pois, ja Step sai "vahingossa" löytää esineet, jotta nenänkäyttö vähän vahvistuisi.

Maanantaina käytiin Saran kanssa paimentamassa Paippisissa. Lampaiden saaminen metsälaitumelta oli vähän haastavaa tällä kertaa, Sara ei oikein nähnyt lampaita ja lähti leikkaamaan flänkistä sisään, ja jouduin menemään tosi lähelle lampaita jotta sain kunnon kaaren niiden taakse. Isolla pellolla Sara oli kuitenkin ihan pätevä, vasemmalle flänkit oli hienoja, oikealle ei lähde ihan yhtä hyvin. Tehtiin pieniä pätkiä poispäinajoa, tämä meni yllättävän hyvin! Sen sijaan peruskuljetuksessa ryysii taas liian lähelle ja ajaa lampaat musta läpi. Tätä pitäisi varmaan treenata ihan erikseen joku kerta. Koitettiin saada lampaat pikkuaitaukseen, jotta olisin voinut treenata myös Fisun, mutta ei onnistunut, lampaat eivät selvästikään halunneet mennä sinne, ja koska tosiaan peruskuljetus ei nyt toiminut, niin ajamalla niitä oli aivan mahdoton sinne saada, vaihtoivat koko ajan suuntaa. 

Samalla reissulla Step pääsi tekemään jäljen, jonka Lea oli meille tallonut. Jälki oli 280m pitkä, 5 keppiä. Jana oli tosi lyhyt, joku 10m. Jana meni supernätisti, ja muutenkin jäljesti ihan tosi kivasti, mutta taas sama homma, ei nosta keppejä... 3 keppiä viidestä nosti itse, vikasta en päästänyt ohi, olisi kyllä mennyt muuten. Ärsyttävää!!!!!

Tiistaina olikin sitten odotettu päivä, eli Saran hammasleikkaus. Saran oikea alakulmahammas oli muuttunut harmaaksi muutama viikko sitten, ja nyt oli sitten hampaan poiston aika. Saralta kuvattiin samalla molemmat kyynärpäät, koska se on ollut hieman jäykkä välillä rankemman liikunnan jälkeen, ja se aristaa hieman oikean kyynärnivelen koukistusta. Leikkaus meni hyvin, ja poistettu kulmahammas todellakin oli aivan kuolioitunut, eli täysin oikea päätös oli poistaa se. Kyynärkuvissa ei näkynyt merkkejä nivelrikosta tai mistään muustakaan epänormaalista luustomuutoksesta, eli ei ole 9,5 vuoden aktiivinen harrastus-ura rikkonut alunperin tervettä koiraa :) 

Fizz pääsi samalla reissulla mukaan, ja siltä kuvattiin molemmat olkapäät. Mitään ontumaahan sillä ei ole ollut, mutta halusin ihan varmuuden vuoksi välikuvat siitä ocd:n varalta. Fizz oli kiltti pentu ja kuvaaminen onnistui hereillä, ja suureksi helpotukseksi molemmat olkapäät olivat puhtaat ja terveet :) 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-09-17%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-09-17%20koht