Ollaan treenailtu lähinnä Stepin kanssa pk-touhuja. Torstaina ja eilen kokeiltiin Stepsun kanssa viestiä, niin että Joel on A-päässä. Ekat treenit Puolarmetsässä avoimella niityllä, kovaa meni ja hirmuisella innolla, eilen kokeiltiin jo niin että c ja d pisteiltä ei ollut näköyhteyttä a:lle, hyvin meni, ei tarvinnut edes mitään apuja! Kiintoisaa, täytyy näköjään vielä harkita, josko tuosta kuitenkin tulisi viestikoira, vaikka olenkin ollut vähän epäileväinen sen suhteen.

Tänään oltiin aamulla Halkolammella jälkitreeneissä. Mentiin ihan tarkoituksella tosi aikaisin, ettei metsä olisi sitten pullollaan sienestäjiä, mutta ei auttanut, kyllä niitä oli kuitenkin... Saralle janatreeniä V-tekniikalla, niin että janoja tuli 2, ja molemmilla jäljillä 2 keppiä. Eka jana oli jotain reilu 5m, ja jälki lähti oikealle. Se meni hyvin, nappasi heti jäljen ja peräti oikeaan suuntaan! Eka keppi oli tosi lähellä, siitä Sara meni yli, tokan kepin ilmaisi. Toinen jana oli pidempi, joku 20m, jälki lähti vasemmalle. Lähti ihan ok menemään suoraan, mutta vähän ennen kun pääsi liinan päähän, tuli epävarmaksi ja lähti kiemurtelemaan ja palasi vähän matkaa takaisin janalla. En auttanut sitä vaan annoin itse tehdä hommat loppuun, ja kyllähän se lopulta jäljen löysikin. Lähti takajäljelle, mutta kääntyi itse ympäri ja lähti oikeaan suuntaan. Jäljesti tosi rauhallisesti ja ilmaisi molemmat kepit. 

Stepsulle joku 200m jälki, jossa 6 keppiä ja 2 kulmaa ja pieni jana, ja hirveästi häiriöjälkiä. Virtaa tuntui olevan taas kuin pienessä kylässä, ei ehkä hyvä kun ollaan jäljelle menossa. Janalla lähti kovaa, ja lähti ekaa kertaa takajäljelle. Oli vähän ihmeissään kun en päästänyt, ja pyöri siinä hetken kun ei oikein tiennyt minne pitäisi mennä. Lopulta otti oikean jäljen ja lähti jäljestämään. Ekalle kepille asti meni hyvin, sen jälkeen alkoivat vaikeudet. Näimme jälkien vanhetessa että Stepin jäljen suuntaan lähti 2 useamman hengen porukkaa, mukana lapsia ja koira. Ilmeisesti nämä ihmiset eivät olleen kävelleet vain yhdestä kohtaa jäljen yli, vaan harhoja oli ihan kaikkialla! Step yritti todella kovasti, mutta koko ajan oli lähdössä muille jäljille, jotka oli paljon tuoreempia kuin meidän jälki. Keppejä oli onneksi tiheässä, jolloin Stepsu sai palkan melkein heti kun löysi uudestaan oman jäljen. Todella kurjaa näin nuoren ja aloittelevan koiran kanssa joutua tuollaiseen maastoon, ei ole reilua koiraa kohtaan kun ei sillä ole mitään mahdollisuutta selviytyä jäljestä. Ekassa kulmassa oli suunnilleen jäljen päällä, toka kulma oli ihan toivoton, vaikka Step teki todella kovasti töitä, se ei löytänyt oikeaa jälkeä vaan oli lähdössä aivan päinvastaiseen suuntaan, joten jouduin auttamaan sitä. Kaikki kepi nousi kyllä oma-aloitteisesti, onneksi jäljentekijä oli mukana kertomassa aina mihin suuntaan jäljen pitäisi jatkua. 

Otettiin jälkien vanhetessa vähän haukkuja Stepin kanssa, aluksi haukkui vähän katkonaisesti, mutta parani kun pääsi jyvälle siitä mitä ollaan tekemässä. Otettiin ensin n. 20 haukun sarja, sitten joku 40 haukkua (hyvin jaksoi! muutama pieni katko, mutta jatkoi aina itsenäisesti), ja sitten joku 15.