Ai että, kyllä täällä maalla vaan on mukavaa :) Ollaan kaikki nautittu täysillä ihanasta kesästä maaseudulla, istuskeltu terassilla auringossa lukemassa kirjoja ja grillaamassa vaahtokarkkeja. Viikonloppuna päivystin, ja lauantai olikin tosi kiireinen päivä, mutta sunnuntaina ehdimme rentoutumaankin. Mulla oli koirat autossa mukana tilakäynneillä, kun en tiennyt yhtään, kuinka pitkäksi reissut venyvät enkä uskaltanut jättää koiria koko päiväksi yksin kotiinkaan. Sunnuntaina löysimme aivan sattumalta Kaustiselta kotiinpäin ajellessamme aivan ihanan, kirkasvetisen hiekkakuopan ja koira pääsivät uimaan ja leikkimään villejä rantaleikkejä. 

Torstaina käytiin treenaamassa jälkeä, löysin aivan ihanan mäntykankaan reilu 2km päästä kotoa, ja kävin sinne grillin lämmetessä tallomassa Stepsulle ja Fisulle jäljet. Molemmat ehti vanhentua n. 1,5h. Fisun jälki oli ehkä haastavin tähän astisista, nyt oli jo useampi kulma, ei nameja, keppejä 5kpl, ja tosiaan vanhempi kuin aiemmat. Jäljestys on edelleen aika kauhean näköistä, hiihtelee nenä ylhäällä, mutta kaipa se sitten jotenkin kuitenkin onnistuu pysymään suunnilleen jäljen päällä, koska kulmat meni ihan nätisti, ja kepeistä nousi 4/5. Kolmoskeppi jäi pitkän suoran loppupäähän, ei reagoinut siihen mitenkään. Step sen sijaan jäljestää niin kauniisti <3 <3 Sitä on todellakin ilo katsella, se on erittäin tarkka ja intensiivinen, kaikki kulmat meni nätisti, piikitkin selvitti hienosti ja kaikki kepit nousi. Janalla tosin otti kyllä takajäljen. 

Fisun jälki:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-07-20%20kell

Stepsun jälki:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-07-20%20kell

Tokoa ollaan myös treenattu, en nyt muista enää mikä päivä. Fisun seuraaminen on ehkä pikkuisen edistynyt, toki lieveilmiönä hinkkauksesta on tullut nyt yliyrittäminen ja sen myötä painaa entistä enemmän, mutta ajoittain pysyy jo useampia askeleita ihan hyvällä paikalla! Jäävien erottelua ollaan nyt jatkettu, pureudutaan nyt ensin maahanmenon ja istumisen erotteluun, ja kun se toimii 100% niin otetaan vielä seisominen mukaan. Tässä menestys on ollut koko ajan nousujohteista, eli aluksi sekoitti ihan koko ajan, mutta nyt alkaa jo kuuntelemaan ja enimmäkseen menee oikein. Tekniikka sekä maahanmenossa että istumisessa on nyt mun mielestä hyvä. Kaukoja ollaan myös jumpattu niin sisällä kuin ulkonakin, ja hyvältä näyttää! Olen yrittänyt häivyttää apuja ja lisätä välimatkaa muihinkin kuin m-i vaihtoihin, ja nyt ainakin s-i ja i-s toimii jo ilman suurempia apuja.

Mitäs muuta? Saran haava on parantunut superhyvin, poistin tikit loppuviikosta ja nyt haava on tosi siisti ja kokonaan kiinni. Hyvin näköjään pelaa vielä ihon paraneminen mummoiässäkin :) Tänään löysin Lean pyssyn treenikamojeni joukosta, joten käytiin ampumassa lenkin yhteydessä, kun edellisistä paukuista alkaa jo olla tosi pitkä aika. Ammuin 4 laukausta koirien juoksennellessa vapaana metsässä. Eipä niitä näyttänyt kauheasti kiinnostavan, Fisu kääntyi kyllä katsomaan äänen suuntaan, mutta ei vaivautunut edes päästämään irti kepistä, joka sillä oli suussa, ja jatkoi sitten normaalisti puuhiaan. 

Tästä on tulossa mukava viikko, keskiviikkona päästään uudestaan paimentamaan, ja viikonloppuna onkin sitten T-leiri :)