"-Emmi koska sulle tulee pentu?" "-Eikö sun koirat oo jo aika vanhoja, koska otat seuraavan?" "-Mikset teetä Stepillä pentuja?" "-Eikö sulla olis jo tarvetta seuraavalle harrastuskaverille?" Näitä kysymyksiä olen kuullut jo useamman vuoden, ja aina olen vastannut jotain epämääräisen kielteistä. Olin katsellut yhtä tiettyä pentuetta sillä silmällä oikeastaan siitä asti kun ne v. 2009 syntyivät, ja haaveillut, että jonain päivänä, kun tästä pentueesta jotakuta käytetään jalostukseen, niin siitä pentueesta mä haluan pennun. Tätä ollaan siis odotettu pitkään ja hartaasti, mutta nyt odotus on ohi ja mulla on pentu! 

Kävin katsomassa pentuja 4 kertaa, ja tänään vihdoin ja viimein haimme Lean kanssa pennun kotiin. Fizz on 7-viikkoinen lyhytkarvainen tricolour bordercollie-narttu, virallisemmin Tending Piraya. Sen äiti on ihanainen Puuma (Tending Intense) ja isä ruotsalainen Zot (Gänsvallarens Zot). Muutaman ensimmäisen viikkonsa se vietti Paippisissa Riitan ja Pekan luona, ja sen jälkeen se muutti Puuman omistajan Marin luokse Vantaalle. Muuttomatka Viikkiin ei siis ollut kovin pitkä :) Pentu oli reipas automatkalla, muutama pieni skviik-ääni siitä kuului, mutta pääasiassa sen vaan istui sylissä ja nuuskutteli ympäristöä ja katseli maisemia. Kotipihassa tehtiin niin, että mä odotteli pennun kanssa pihalla ja Lea kävi hakemassa isot koirat sisältä, ja koirat saivat tervehtiä ulkona. Aikuisista Sara oli selvästi kiinnostunein pennussa, se nuuskutteli ja ihmetteli, Zero ja Step oli välinpitämättömiä. Pentua ei yhtään jännittänyt isot koirat vaan se meni iloisesti tervehtimään kaikkia. Oltiin hetki ulkona, ja sitten mentiin koko lauma sisälle. Rapussa Fizz juoksi liukkaalla lattialla yhtään epäröimättä, käveli itse hissiin ja sieltä ulos, ja kotona kipitti suoraan sisälle, tutki uteliaana asunnon häntä ylhäällä ja kävi sitten nukkumaan keskelle olohuoneen lattiaa. Aika rento ja reipas tyyppi! Ja on muuten aivan syötävän suloinen myös, eikö?? :)

IMG_0160-normal.jpg

IMG_0161-normal.jpg

Eka ilta on mennyt mallikkaasti, kaikki tarpeet on tehty ulos, sisällä Fizz on nukkunut, syönyt, leikkinyt leluilla ja tutkinut asuntoa. Kevyhäkin se otti heti pesäkseen (kevythäkki on pystytettynä olkkariin, ja ovi auki niin että pentu saa vapaasti tulla ja mennä), ja kiikuttaa sinne kaikki lelut jyrsittäviksi. Ulkona ollaan harjoiteltu hihnassa kävelemistä pieniä pätkiä, käyty pienellä retkellä lähimetsässä ja oleskeltu niityllä joen varressa ihmettelemässä maailman menoa. 

DSC07814-normal.jpg

DSC07815-normal.jpg

DSC07826-normal.jpg

DSC07827-normal.jpg

DSC07832-normal.jpg

Nyt se nukkuu... Voi ihanuutta <3 <3 <3

DSC07805-normal.jpg