Penne on ollut tänään tosi pätevä! Oltiin aamulla treenaamassa viestiä, tehtiin sellainen perustreeni, eli eka matka jotain 350m, en voinut mitata tarkkaan, molemmat jäljet jotain vähän päälle 100m.  Mä olin metsäpäässä. Step oli taas hieno pieni viestikoira, juoksi hienosti kaikki pätkät. Seuraamiset oli jopa oikein hyviä, ollaan treenattu muissa yhteyksissä käskyä, ja nyt sen jo huomaa ;) Ekan jäljen tuli vähän sivussa, ja lähti myös samaan suuntaan mistä tuli. Sara sai juosta myös 2 vikaa pätkää niin että jäljesti koko matkan A-D (joku 500m...) mun luokse. Hyvin tuli, mutta kyllähän se on niin  kokenut koira että siltä voi jo odottaakin sellaista. Takaisin kävellessäni eksyin matkalla, ja lopulta Saran piti tulla etsimään mut että löysin perille :) On näistä palveluskoirista siis hyötyäkin!

Illalla sitten mentiin tokoilemaan Kannelmäkeen Tiian ja Tainan kanssa. Alkuun Stepille pieni paikallaolo, jee! Sitten treenasin eka Saran kanssa. Alotettiin merkillä, annoin tarjota itse hyvää paikkaa ja naksuttelin siitä. Meni kivasti. Sitten ruutuun, meni hienosti vaikka ruutu oli "yleisöön" päin, eli ruudun takana oli muut koirat kiinni aidassa haukkumassa. Sitten vähän seuraamista pallon kanssa, oli ihan jees. Otettiin kaukot, ekalla m-i vaihdolla yritti nousta seisomaan, muuten ok.

Step alotti myös merkillä. Tein pari näyttömerkkiä, niiden avulla ihan jees, kauheasti ei tosin osaa vielä hakea paikkaa siellä, mutta eiköhän se tule ajan mittaan. Vauhdista en ole myöskään lainkaan huolissani, nyt menee sellaista kevyttä laukkaa, mutta nopeutuu ihan varmasti kun varmuus kasvaa. Sitten ruutuun, oli aika vaikea kun vieressä muut treenasivat. Lähti vähän vinoon, mutta matkalla bongasi ruudun ja haki hienosti paikan. Vähän oli kuitenkin epävarma. Sitten otettiin ohjattu, ei meinannut millään malttaa mennä merkille! Otin sitten näytön merkille, sit meni ok. Itse nouto oikein hieno, luovutus vino, joten pyysin korjaamaan. Sitten seuraamista, ja voi että, se oli ihan loistavaa! Nyt on joku kolahtanut tässä kohdilleen, ja Stepin seuraaminen on just sitä mitä olen hakenut! Pään asento just oikea, ei edistä, ei paina, ja mikä parasta, asenne on kohdillaan! Välillä tekee pieniä pomppuja, mutta tasaantuvat kyllä loppua kohden. Tehtiin myös juoksua, se oli kans ihan hyvää. Otettiin vähän metallinoutoa Ruutin härnäyksenä, oli innoissaan :) Jossain vaiheessa otettiin luoksetuloa, ihan kamalaa... Takapalkalla ennakoi tosi voimakkaasti stoppia, joten en pysäyttänyt, mutta en myöskään palkannut luoksetulosta. Yksi stoppi otettiin, ei mikään erityisen hyvä. Lopuksi vielä tunnari, ekalla sattui melkeen heti oman kohdalle, otti suuhun mutta pudotti ja nuuski muut ennen kuin toi. Toka oikein hyvä. Lopuksi vielä ruutua toisella ruudulla, meni hienosti!