Viime viikolla kelit eivät paljoa antaneet mahdollisuuksia treenata, kun koko ajan on niin kammottavan liukasta :( Ollaan tehty lähinnä kaikkea pientä, tiistaina käytiin Emman kanssa aksaamassa, torstaina oli Stepin aksa ja muuten ollaan vaan tokoiltu se mitä pystytään. Tiistaina aksassa tehtiin puomin alastuloa, keppejä ja VALSSIA!! Puomit ei olleet nyt niin hyviä kuin mitä ovat olleet välillä, en tiedä aiheuttaako etupalkka sittenkin vähän kyttäämistä :/ Kepeillä tehtiin nyt kulmia, ensin loivaa avokulmaa ja sitten umpikulmaa. Avokulma meni hienosti, mutta umpikulmassa yritti sitkeästi hyppiä ekan ohjurin yli. Jokseenkin kova tapaus tuntuu olevan, ei masentunut yhtään vaikka käskin joka kerta pois kun teki väärin (ja teki aika monta kertaa..). Valssia tehtiin ihan vaan yhdellä hypyllä, molempiin suuntiin. Meni ihan tosi kivasti, Fizz vaikuttaisi kääntyvän ihan hienosti.

DSC_5531.jpg

Kuva: Anne Barck

Torstaina Stepsu pääsi pitkästä aikaa aksaamaan. Tehtiin tosi varovasti, rimat 40cm ja vain 2 maxikorkuista suorilla pätkillä, jotta mahdollinen hyppyongelma tulisi heti ilmi. Nyt Stepsu kulki kuitenkin aika kivasti, hyppääminen ei ollut vaikeaa ja muutenkin liikkui normaalisti. Jee :) Kontakteilla tehtiin nyt ekaa kertaa haukkuja ihan radalla, ja tuntuisi edelleen toimivan. 

Tokossa ollaan nyt Fisun kanssa harjoiteltu takapalkan käyttöä vaihtelevalla menestyksellä. Välillä tuntuu toimivan superhyvin, mutta välillä ei sitten kuitenkaan ole riittävästi vetoa sinne, vaikka olen koittanut palkkailla paljon ihan lennosta taakse. Liikkeestä seisomista ollaan nyt pariin kertaan tehty takapalkalla, aluksi vaikutti sekin tosi lupaavalta, sitten yhdessä treenissä teki tosi huonoja stoppeja, ja tänään taas ihan hyviä. Ehkä kuitenkin jatketaan vielä ja toivotaan, että tää tasaantuu ajan ja kokemuksen kanssa. Tänään testasin ekaa kertaa liikkeestä seisomista ihan kokonaisena liikkeenä seuraamisen yhteydessä (takapalkan kanssa), ja hyvin toimi. Muuten ollaan tehty stoppeja yleisen hillumisen ja vapaamuotoisen "tule" käskyn yhteydessä. 

Kaukoissa ollaan edistytty pikkuhiljaa, eli m-i vaihto alkaa näyttää jo kovasti siltä mitä pitääkin, ja i-s vaihto ollaan nyt otettu työn alle. Kertaalleen kokeiltiin myös m-s vaihtoa, joka on ollut nyt tauolla pitkään, ja hyvin toimi sekin. Nyt siis oikeastaan vain s-m vaihto puuttuu enää kokonaan, muut ovat jo tuloillaan. 

Tänään testattiin ekaa kertaa tokohyppyä. Jotenkin en uskonut sen olevan vaikea Fisulle, mutta sen helppous pääsi silti yllättämään. Kokeilin ensin pari toistoa niin, että kävelin vaan Fisun kanssa hypyn ohi ja sanoin "mene vaan" ja Fisu kävi ihan vapaaehtoisesti hyppäämässä hypyn. Sitten kokeiltiin niin, että heitin pallon esteen taakse, otin sivulle ja "hyppy"-käskyllä lähetin esteelle, ja onnistui 100%. Varmaan olisi mennyt jo ilman palloakin, ja stoppikäskykin on jo aika varma, joten tuskimpa alo-hypyssä menee kovin montaa treenikertaa ;)

Sara on treenannut taas rally-tokoa, ja me saatiin vihdoin ja viimein myös koepaikka rt-kisoihin!! Mahtavuutta!