Fisun kanssa ollaan viimeisen viikon aikana päästy treenaamaan enemmän häiriöjuttuja kuin varmasti sen koko elämän aikana yhteensä. Ollaan siis otettu nyt ihan projektiksi häiriötreenit, kun ollaan niitä niin heikosti päästy tekemään. Keskiviikkona (vai tiistaina..?) kävin facebookin Viikin tottistelijat-ryhmästä bongaamani Mirandan kanssa Eviran parkkiksella treenaamassa. Fisu teki seuraamista, luoksetulossa takapalkkaa, muutaman liikkeestä seisomisen ja paikallaolon&luoksepäästävyyden. Luoksepäästävyys sujuu jo oikein hienosti, paikallamakuussa yrittää välillä pistää päätä maahan mutta itse makuussa ei ole mitään ongelmaa. Seuraamisessa ei välittänyt juurikaan häiriöstä.

Torstaina otin Fisun mukaan aksatreeneihin, ja tehtiin sielläkin luoksepäästävyyttä ja paikallamakuuta. Luoksepäästävyys taas ihan moitteeton, paikallamakuuta tehtiin niin, että laitoin Fisun keskelle kenttää makaamaan kun tutustuttiin rataan, eli ihmisiä pyöri ja juoksenteli joka puolella sen ympärillä, ja itsekin olin välillä näkymättömissä aan takana. Hienosti makasi :) 

Perjantaina käytiin Ojangossa aksaamassa BATin vapaavuorolla, sielläkin tehtiin luoksepäästävyys. Aksassa Fizz teki puomin alasmenoa sekä valsseja kahden hypyn ja putken kanssa. Puomi alkaa nyt näyttää siltä, että voisin ensi kerralla kokeilla jo kokonaisena, huii! Valssit menee kivasti, Fizz reagoi tosi hyvin ohjaukseen ja kääntyy (ainakin vielä..) tosi nätisti. 

Lauantaina aamusta suunnattiin (taas!) Ojankoon, tällä kertaa ihan kahdestaan Fisun kanssa katsomaan tokon maajoukkuekarsintoja. Oi miten upeita sukulaisia Fisulla onkaan <3 Mukavaa oli taas katsella Suomen parhaita tokokoiria tositoimissa. Fisu pääsi samalla leikkimään Misu-siskon kanssa, ja otettiin myös pieni ryhmäpaikallaolo tytöille. Hienosti osasivat keskittyä hommiin, vaikka lemppari-sisko olikin aivan vieressä :) Tehtiin lyhyt istuminen myös, sitä ollaan kyllä treenattu hävettävän vähän... Lisäksi tehtiin hallissa seuraamista ja luoksetuloa, ja Fizz oli kyllä suorastaan loistava. Puikkelehdittiin ihmisten ja koirien välissä, ja Fisu keskittyi aivan 100% tekemiseen. 

Sunnuntaina mentiin koko koiralauman kanssa Tiian kyydillä Keravalle pääkaupunkiseudun bc-miittiin. Lähinnä tässäkin mulla oli ideana loistava tilaisuus häiriötreenille, mutta toki oli hauska muutenkin tavata uusia bc-ihmisiä. Fisu ja Gava erottuivat "hieman" eri näköisinä joukosta ;) Tehtiin aluksi luoksepäästävyyttä, ekalla Fisu käänsi vähän päätä vierasta miestä kohti, mutta kahdella toistolla ei enää pudottanut edes kontaktia. Hieno kala! Paikallamakuuta tehtiin aika tiiviissä rivissä, Fisun vieressä oli molemmin puolin koirat alle 2m päässä. Oikealla puolella oleva koira lähti ohjaajansa perään aivan välittömästi kun jätimme koirat, eli tulipa sekin tilanne nyt testattua! Ohjaajat kävivät omaan tahtiin palkkailemassa koiriaan, ja lisäksi aivan meidän vierestä meni muutama lapsi hiihtäen ohi. Fizz makasi aivan hievahtamatta eikä reagoinut lainkaan mihinkään häiriöön. Paikallaolon jälkeen tehtiin seuraamista, puikkelehdittiin taas ihmisten joukossa ja tehtiin lyhyitä pätkiä runsaalla palkalla. Kertaakaan ei kontakti tippunut tai keskittyminen herpaantunut. On se vaan aika makee...

Kuvat: Tiia Hämäläinen

2015-01-25_00025.jpg2015-01-25_00004.jpg2015-01-25_00005.jpg2015-01-25_00006.jpg2015-01-25_00008.jpg2015-01-25_00010.jpg2015-01-25_00036.jpg2015-01-25_00038.jpg2015-01-25_00107.jpg2015-01-25_00134.jpg

Mitäs muuta meille kuuluu? Stepsu pääsi torstaina aksaamaan, vieläkään ei uskalletty ihan täysillä rimakorkeuksilla treenata, vaan valtaosa hypyistä oli 50cm ja muutama suoralla oleva rima 65cm. Pääasiassa hyppäsi nyt hyvin, ja muutenkin oli ihan hieno. Haukutin taas kontakteilla, ja se on alkanut jo vaikuttaa muutenkin viretilaan agilitya tehdessä, haukkui mulle keskellä rataa ja puri mua reidestä :D Ihana pikku-Muffinssi <3 Itse olin vähän huono, en jotenkin oikein keskittynyt itse ohjaamiseen, kun vahtasin hyppyjä ja koiran viretilaa.

Jonain päivänä viime viikolla treenattiin pelloilla ihan ex-tempore pk-juttuja. Otin Stepille pudotettua, ja Fisu ja Sara saivat etsiä esineitä. Stepsun pudotettu on kyllä varsin turhauttava treenattava. Stepsu on tainnut tajuta koko homman alusta asti väärin, enkä enää keksi, millä saisin sen ymmärtämään liikkeen idean. Stepsun mielestä pudotettu on vähän kuin iso esineruutu, eli ei tajua juosta mun kävelemää reittiä pitkin, vaan sinkoaa päättömästi jotakuinkin sinne suuntaan mistä tultiin. Ei käytä nenäänsä, ja juoksee vaan suoraan, riittävästi juostuaan alkaa etsiskelemään esinettä. Kyllähän se sen joka kerta löytää, mutta kovin siistiltä se ei näytä. Tein pellolla tarkoituksella tuulen suunnan huomioiden niin, että Stepsu saisi hajun esineestä sitä kohti juostessaan, mutta eipä siitä kauheasti ollut apua... Kisoissa liike on toiminut ihan puhtaasti siksi, että pudotetun rata on ollut aina tosi selkeä ja suora. Kaarevalla tai pusikkoisemmalla radalla ei kyllä varmana toimisi... Fisu teki nyt oikeastaan ekaa kertaa ikinä esineruutua. Käytin tuulta hyväksi, ja piilotin esineen niin, että Fisu saisi siitä mahdollisimman helposti hajun. Tehtiin treeni ns. partiointityylillä, eli kävelin rauhallisesti esinettä kohti ja annoin Fisun itse keksiä jutun juonen. Mitään käskyä en käyttänyt, vaan annoin vaan Fisun juoksennella vapaana, ja kun haistoi esineen ja reagoi hajuun, kehuin. Toimi aivan mielettömän hyvin, Fisu tajusi homman jo heti ekasta kerrasta, ja jopa toi esineen mulle :) 

Step lähti sunnuntaina koulukaverilleni Antille viikoksi hoitoon, se pääsee viettämään maalaiselämää Antin mökille :) Helpottaa hieman, että on vain kaksi koiraa tungettavana hoitoon joka toinen yö, kun päivystän pieneläinsairaalalla.