Maanantaina käytiin Fisun kanssa Somerolla paimentamassa. Tehtiin nyt taas niitä juttuja, jotka eivät onnistuneet/ei pysty tekemään Katjan luona. Aloitettiin pidemmillä hakukaarilla, alkuun yksi vähän lyhyempi, ehkä 60m ja koitin saada tuomaan mahdollisimman suoraan. Se menikin tosi hienosti, otti hyvin käskyt ja tuonti linjalla koko matkan. Sitten pidempi haku, reilu 100m, laitoin oikean kautta. Itse kaari oli tosi hyvä, takaosa hieno, mutta nosto vähän turhan vauhdikas eikä ottanut maahan-käskyjä!!! MUR! Heti kun etäisyys kasvaa selvästi, korvat häviävät.... No, tuurilla toi kuitenkin ihan suoraan vaikkakin turhan vauhdikkaasti. No, ongelmana on siis liian vauhdikas ajo tässäkin. Tehtiin siis sitten ajoa, jossa käskin maahan aina kun yrittää kiihdyttää vauhtia hitaasta kävelystä. Sain kyllä käskeä varsin tiheästi... Muutamia ihan hyviä ja rauhallisia ajopätkiä saatiin, mutta enimmäkseen jo maasta nousut on vähän liian ripeitä ja lähtee turhan kovaa. Fisulle pitäisi opettaa kaksi uutta käskyä, hidastus joka tarkoittaa hidasta kävelyä, ja seisomaan pysäytys. Hidastusta ollaan jo viime kesänä aloiteltu, olen käyttänyt "oota" käskyä, jonka Fisu arkielämässä ymmärtää hyvin. Lampailla ei mene läpi ollenkaan samaan malliin kuin muualla, joten tätä pitää treenata paljon. Seisomis-stoppia en ole edes aloittanut vielä, otetaan se sitten projektiksi kun hidastus toimii. Kierroksen lopuksi otettiin vielä yksi vähän pidempi haku, nyt oli paremmin kuulolla, ja kun nosto oli vino, korjasin suuntaa flänkillä ja totteli! Tokalla kierroksella otettiin sitten peruskuljetusta, kun se oli ihan hukassa viimeksi. Alkuun yritti taas ryysiä siinäkin, mutta pari tiukkaa huomautusta etäisyydestä, niin alkoi rauhoittumaan paremmin kuljetukseen. Kokeiltiin häkitystä, ja se olikin aivan naurettavan helppoa näillä lampailla, jätin kalan portin ja lampaiden väliin, avasin portin, laitoin Fisun lampaiden taakse ja lampaat kävelivät sisään :O No, hyvä että ollaan saatu harjoitella vaikeammilla lampailla, ettei tule sellaista käsitystä, että häkitys on aina noin helppoa. Häkistä ulos myös siististi, laitoin tarkoituksella lampaiden päiden puolelta, jotta joutuisi kohtaamaan lampaat. Lopuksi tehtiin vielä poispäinajoa kunnon natsimeiningillä. Jos tahti _yhtään_ kiihtyi, heti maahan. Saatiin kuljetettua tosi pitkä matka (koko pelto päästä päähän, joku 300m?) niin, että lampaat oikeasti kävelivät ihan koko matkan, välillä napsivat ruohoa mukaan, eli nyt oli tahti ajossa tosi rauhallinen. Välillä suunta meinasi vähän lähteä kääntymään, mutta Fisu otti tosi kivasti sisäflänkit ja saatiin aina korjattua takaisin linjalle. Muistuteltiin myös "oota" käskyä ja loppua kohden sekin alkoi jo vähän muistumaan, ja sain sillä Fisua hidastamaan. 

Tiistaina Fisun aksatauko loppui virallisesti, ja käytiin Tassukalliolla ihan oikein treeniryhmässä aksaamassa. Rata oli ihan kiva, aika helppo, mutta lyhyitä estevälejä ja vähän ikäviä kulmia. Aluksi jouduttiin vähän neuvottelemaan yhdestä irtoamisesta, ei kuunnellut irroituskäskyä vaan kääntyi mun liikkeen mukana, muutaman toiston jälkeen kuitenkin alkoi hakemaan esteelle. Aalla teki kerran ruman loikan, mutta sain heti puututtua siihen, ja sen jälkeen oli ok. Kepeille haki avokulmaan joka kerta oikein, ja rimat pysyi kivasti, kerran tiputti, mutta siinäkin heilautti siivekettä eikä koskenut rimaan. Olipa mukavaa aksata pitkästä aikaa :) 

Kuva Fisun edellisistä aksatreeneistä T-leirillä, kuvaaja Maarit Karhu-Teiskonen

13906659_893218024147637_507089759205719

Eilen käytiin pitkästä aikaa treenaamassa ihan kunnon tokoa, ei tottista. Fisu aloitti kapulan nostoilla, muistuteltiin nyt kapulan kiertämistä ihan lyhyellä matkalla, kun viimeksi sähläsi niissä. Nyt nostot oli tosi hyviä, ja äkkiä alkoi taas tarjoamaan kapulan kiertämistä. Tehtiin nostoissa myös ohjatun suuntia, eli lähetin oikealle tai vasemmalle ihan lähellä olevalle kapulalle.  Sitten eteenlähetystä, nämä oli kans oikein kivoja! Tehtiin pari pallolle, ja pari tyhjään niin että kävin näyttämässä paikkaa. Hyvin lähti! Toisella kierroksella otettiin vähän kuuntelujuttuja, eli jääviä mun selän takana, ja pari istumista niin, että lähetin ruutuun tai puunkiertoon. Istumiset oli nyt tosi vaikeita, meni monta kertaa maahan. Sitten vielä pari ruutua, ne oli sentään oikein hyviä. Paikka oli tosi kiva, ihan keskellä takana.

Stepsu teki myös vähän tokoa, eteenlähetystä ja ruutua. Eteenmenot oli nyt Muffillakin hyviä, ruudussa meni jostain syystä sivusta sisään kaksi kertaa.