Lauantai-aamuna klo 4.30 soi herätyskello, ja vähän viiden jälkeen auto starttasi kohti Uuraisia ja SBACK:n pk-rotumestaruuksia. Aivan täysin pimeää hommaa tämä pk-harrastus...

Kokeen tuomarina oli Vesa Häkkinen. Arvoin Stepsulle komeasti numeron 1 sekä maastoon että tottikseen. Ei siis paljoa tarvinnut omaa vuoroa odotella. Koe alkoi jäljellä, kuten yleensäkin. Jana meni ihan hienosti, vähän jouduin lähettämään vinoon kun janan lähtöpisteessä kasvoi pieni ja tiheä kuusi, mutta Stepsu meni hienosti juuri sinne mihin lähetin ja nappasi janan päästä jäljen vasemmalle. Melkein heti nousi eka keppi, varmaan 30m janalta. Eka kulma oli pian kepin jälkeen, ja toinen kulma myös melkein saman tien. Sitten mentiinkin pitkään suoraan hirveän pusikkoryteikön läpi, silmät kiinni ja yritin vaan pysyä perässä. Step jäljesti ihan kivasti, itselle vaan tuli jo vähän epäusko kun keppejä ei noussut. Suoran jälkeisessä kulmassa vähän pyöri, ja loppujälki olikin sitten taas helpompaa maastoa. Kaksi viimeistä keppiä nousi lähekkäin jäljen lopusta. Aikaa oli vielä reilusti, joten käytiin etsiskelemässä puuttuvaa keppiä. Eipä sitä löytynyt, joten ei auttanut kuin ajaa luovuttamaan 3 keppiä. Janalta täydet pisteet, eli 50p jäljeltä.

Seuraavana vuorossa haku, ja mukavasti alkoi sataa juuri ennen meidän vuoroa... Maasto oli ihan kiva, ei mikään ylihelppo mutta kuitenkin ihan selkeä. Tuuli tosi voimakkaasti vasemmalta. Laitoin vasemmalle etukulmaan, ei tehnyt kovin syvää pistoa mutta hyväksyin, ja laitoin oikealle. Sielläkään ei edennyt ihan kulmaan asti. Laitoin uudestaan vasemmalle, sinne nyt ihan hieno pisto, ja oikealle tähtäsin vähän eri kulmasta piston niin että kävisi tarkastamassa etukulman. Ihan ei taaskaan mennyt, mutta en viitsinyt nipottaa. Vasemmalle ihan siisti tyhjä, oikealle hyvä tyhjä, vasemmalle tyhjä, ja oikealta sitten löytö melkein takakulmasta. Ilmaisi ihan nätisti. Sitten vielä vasemmalle pisto, ja teki ihan hyvän ja laajan piston ja oli jo tulossa pois, kun nappasikin hajun ja nosti umpparista ukon takalinjan tuntumasta lähipiilosta. Tähänkin hieno ilmaisu. Hausta 69p.

Sitten esineruutuun, jossa hakukoirat olivat parhaillaan suorittamassa. Ruutu oli aivan tien varressa järven rannalla, ja tuuli oli todella kovaa ja puuskaista veden lähellä. Laitoin Stepin vasemmasta kulmasta, ja Step tekikin aika kivasti hommia, irtosi ihan kohtuu hyvin suoraan sinne mihin lähetin ja etsi aktiivisesti. Pariin kertaan sai hajua ruudun keskellä, mutta ei saanut esinettä paikannettua. Aikaa kului eikä yhtään esinettä noussut. Päästiin melkein ruudun toiseen päähän eli oikeaan laitaan, ennen kuin nosti oikealta yhden esineen. Sitten loppuikin aika, eli laiha saldo hyvästä työskentelystä huolimatta! Esineruudusta vaivaiset 9p. Ruutu oli tosi vaikea muillekin, ja koko kokeen koirista vain 2 taisi löytää kaikki, Stepin lisäksi kolme muutakin kokenutta koiraa joutui tyytymään yhteen esineeseen.

Esineruudun (ja ruokatauon) jälkeen oli vuorossa tarkkuusetsintä. Se oli Stepille tyypillinen 20sek suoritus, täydet 20p. Esineenä 50 pennin kolikko.

Vikana maasto-osuutena pudotettu. Rata oli tosi lähellä tietä, mutta muuten ihan kiva ja helppo. Seuraamisessa meinasi lähteä radan poikki menevää metsäautotietä pitkin mun selän taakse, ja jouduin käskemään uudestaan sivulle. Itse nouto oli ihan hyvä ja siisti. 19p.

Lopuksi vielä tottis, vähän harmitti jo etukäteen kun tiesin, ettei 1-tulokseen ole mahiksia ja hyppyesteenä oli pressueste, joita Stepillä on tapana kaataa. Mentiin sitten kuitenkin vaikka ei niin huvittanut, ja Stepsu olikin ihan yllättävän hyvä! Seuraaminen oli ihan kivaa ja skarppia, vähän vilkuili hyppyestettä kun se kaatui tuulen voimasta juuri meidän ollessa kohdalla. Liikkeestä istuminen ihan jees, maahanmenossa kyttäsi valmistelevalla osuudella eteenmenoa ja oli väljä. Seisomisenkin valmisteleva osuus oli ruma, en tiedä mikä kumma tähän nyt on tullut! Luoksetulot oli tosi nopsakat ja suorat. Tasamaanoutokin oli ihan hieno, vaikka oma heitto olikin ihan säälittävän lyhyt. Hyppynoudossa hyppäsi mennen tullen ja estekin pysyi pystyssä! Luovutus oli vähän hidas, kuten aina. Estenoudossa heitin ihan vinoon oikealle, en jaksanut korjata koska kyllä Stepsun pitäisi sellaisesta selvitä. Hyvin selvisikin, yhtään epäröimättä meni esteen molempiin suuntiin. Luovutus taas hidas. Eteenmenon valmistelevalla osuudella edisti, mutta eteenmeno oli hieno. Paikkamakuu ihan jees. Vessekin tuntui tykkäävän, arvosana kaikesta muusta erinomainen tai erittäin hyvä paitsi hyppynoudosta, josta hyvä voimakkaiden kosketusten takia. Stepille EK-koirista paras tottis, 95p.

Yhteensä 262p eli 2-tulos, EK3, rotumestaruus-hopeaa. Hyvä Puffi! Kovasti harmittaa puuttuvat 8 pistettä, kaksi esinettä tai 4 keppiä jäljeltä olis riittänyt, ja molemmat on sellaisia juttuja, jotka pitäisi kyllä onnistua Stepiltä...

IMG_8654.jpg

Sunnuntaina aamupäivällä käytiin Fisun kanssa Ojangossa aksaamassa. Aloitettiin hyppytekniikalla, jossa korkeuden arviointitreeni maksi-muurilla. Ensin pari toistoa pienillä palikoilla, sitten vaihdoin isommat eli 65cm muuri. Hyvin hyppäsi joka kerta :) Sitten muistuteltiin puomia, kun mölliaksassa perjantaina oli ihan pihalla. Parilla ekalla juoksi nytkin läpi ja pysähtyi vasta puomin jälkeen, pyysin siitä korjaamaan kontaktille ja sitten tajusikin jo kokonaisella puomilla, meni ihan kivasti. Seuraavaksi tehtiin lyhyttä 8 esteen ohjauspätkää, jossa rengas ja kepit "radalla". Palkkailin valsseissa ohjaavalle puolelle hakemisesta, kun tämäkin oli mölliaksassa sille vaikeaa. Vaikeaa se oli edelleen, mutta sain myös tosi hyviä oikea-aikaisia palkkaamisia siihen. Kepit meni nyt hienosti 100% oikein! Kertaalleen yritti taas esteen alittamista, mutta heti kun sanoin siitä ja otin uudestaan, teki oikein. Lopuksi vielä pari kertaa aata, otin nyt längen varuiksi mukaan, eipä siitä varmaan haittaakaan ole ja tottuu siihen tulevaisuuden varalle, jos sitä tarvitaan avuksi myöhemmin.