Joulut on jouduttu ja palattu jo kotiin. Aksaa ollaan käyty treenaamassa torstaina ja lauantaina. Torstaina tein radanpätkää, jossa teemana päällejuoksut sekä hankala umpikulma kepeille niin että olin itse keppien toisella puolella vastaanottamassa. Saralle tässä ei ollut mitään hankalaa, ampui aivan suoraan oikeaan väliin, mutta Step ei osannut, se haki koko ajan väärin päin sisään. Sara oli muutenkin oikein hieno ja Step korvasi virheet poikkeuksellisen hyvällä vauhdilla. 

Lauantaina tein Saran kanssa kepeille hakua useamman esteen päästä niin että jäin itse paikalle, on se magee <3 Stepsukin osasi hienosti. Tehtiin lyhyttä radanpätkää, jossa koirat sai mennä suoraan ja muutama valssi oli peräkkäin. Saran kanssa rytmitys toimii taas kivasti, sitä on kiva viedä ja se kulkee hyvin. Step oli jotenkin vähän herkkis, tuli esteiden ohi. 

Tehtiin myös molemmilla kerroilla tokoa, Step keskittyy edelleen kyttäämättömyyteen. Lauantaina tehtiin myös pari luoksetulon stoppia, luoksetulon loppuosaa ja kaukoja. Oli huono kaikessa :( Kaukot etenkin harmittaa, näitä pitäisi jumpata taas kotona että saan tekniikan kuntoon. Tänään aamulenkillä otettiin pulkkamäellä luoksareita kahden hihnan (=lelun) kanssa, toimi yllättävän hyvin! Ehkä kokeilen vielä tätä takapalkkaa niin, että avustaja laittaa takapalkan Stepiltä salaa, niin että se oppisi luottamaan siihen, että takapalkka on siellä aina vaikka mä en sitä sinne laitakaan.

Sitten niitä tilastoja, kun kaikki vuoden agilitykisat on kisattu. Tarkoitus oli vielä kisata HSKH:n uudenvuodenkisat, mutta ilmoaika meni niin aikaisin umpeen että en ehtinyt ilmottautua :(

Saran kanssa v. 2012 kisattiin 45 starttia, joista
  • 19 nollaa (42,2%), joista 4 nollavoittoa, 8 kakkossijaa, 4 kolmossijaa
  • 14 hyllyä (31,1%)
  • keväällä SERT-H ja sen myötä FI AVA-H ja syksyllä HSKP:n piirimestaruus joukkuekisan voitto
  • agi.fi ranking-tilastossa kesällä huimat sijoitukset 9., 5., ja 2.!! kertovat Saran kisakaudesta...

Tilastot näyttävät Saran osalta kerrassaan loistavilta! Tämä vuosi on ollut ehdottomasti meidän paras agilitykausi, nollaprosentti on noussut huimasti viime vuoden 23,1%:sta ja hyllyprosentti on ensimmäistä kertaa pienempi kuin nollaprosentti. Agility Saran kanssa on ollut enimmäkseen hyvin nautinnollista, yhteinen rytmi tuntuu löytyneen vihdoin. Mä osaan ohjata sitä, ja Sara osaa hoitaa oman osuutensa. 

Stepin kanssa v. 2012 kisattiin 37 starttia, joista
  • 11 nollaa (29,7%)
  • 10 hyllyä (27,0%)
  • keväällä SERT-A ja FI AVA sekä 2xSERT-H ja FI AVA-H
  • SM-kisoissa pääsy finaaliin, ja koko kisan 11. sija vitosella. 
  • myös Step oli voittamassa HSKP:n piirimestaruus-kultaa joukkuekisassa

Stepin kisavuotta häiritsi ikävästi sairaslomat, ja MM-karsinnatkin jäivät loukkaantumisen takia väliin. Nollaprosentti pysyi hyvin samoissa kuin viime vuonna (28,9%), ja hyllyjä tehtiin vähän vähemmän kuin viime vuonna. Vitosia tuli taas paljon, ja muutenkin tyhmiä virheitä, kuten viimeisen esteen ohituksia... Arvokisoissa Stepin onnistusmisprosentti on huikea, SM-kisoissa tuplanolla (mä pidän sitä itse tuplanollana, vaikka tuomari meille kosketusvirheen tuomitsi. Mä ohjasin virheettömän radan ja Step teki virheettömän radan) ja piirimestaruuskisoissa triplanolla. 

Step on taas pudottanut karvansa, jospa tämä olisi nyt vika kerta..?