Viikko on taas vierähtänyt hirveällä vauhdilla, ja nyt on klinikkavuoden viimeinen viikko ohi, kaikki pakolliset koulutehtävät tältä vuodelta tehty ja oikeus harjoittaa eläinlääkärin ammattia pitäisi napsahtaa ensi viikolla. Koirat eivät ole ihan kauheasti nyt päässeet treenailemaan kun olen puurtanut viimeisiä koulujuttuja ja kuumeisesti siivonnut ja pakannut asuntoa. 

Tiistaina treenattiin koulukavereiden kanssa tokoa Viikissä pelloilla. Rakennettiin ruutu ja ohjattu vierekkäin ja väliin kehänauhaa, ja lähetettiin yhtä aikaa ohjattuun ja ruutuun koiria. Tää oli tosi vaikea! Step ei meinannut millään löytää ruutua, ja ohjatussakin oli menossa keskikapulalle ja jouduin korjaamaan. Merkit oli nyt sen sijaan aika hyviä! Vauhtijuttujen lisäksi Step teki paikallaolot, maahanmenossa katseli johonkin ihan muualle kun annoin käskyn eikä totellut! Istuminen oli ihan hyvä. Lopuksi Stepsun kanssa vielä tunnaria, ja tää olikin tosi mystinen! Ei meinannut tuoda ollenkaan kapulaa, nuuski vaan ja söi jonkun namin maasta. Ei näyttänyt paineistuneelta, mutta ei myöskään tehnyt töitä. 

IMG_8442.jpg

Fisu treenasi noutoa samalla teemalla, mitä ollaan nyt tehty muutenkin viimeaikoina. Eli vauhtia, vauhtia, vauhtia. Tehtiin aluksi yksi normaali avustajalta kapulan otto, sitten niin että avustaja heitti kapulan. Vauhtia oli ihan kivasti, ja ei mitään pahoja banaaneja. Otin kaksi vauhtipalkkaa ja yhden loppuun asti. 

Keskiviikkona käytiin Järvenpäässä T-treeneissä tokoilemassa. Fisu teki taas kehääntuloja ja liikevälejä runsain palkkauksin, häiriöseuraamista ja liikkeestä seisomisen loppu käskytettynä. Hyppyä tehtiin myös, palkka oli valmiina odottamassa esteen takana. Kehän reunalla tehtiin parit liikkeestä maahanmenot ja muutama vastustamis-treeni, joissa Pipsa yritti töniä Fisua sen tehdessä paikkamakuuta. Lopuksi vielä luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Fisu tuntuisi olevan ihan kivalla mallilla nyt tokossa, asenne on kohdillaan ja kaikki liikkeet tuntuu aika varmoilta. 

IMG_8695.jpg

Stepsu pääsi nauttimaan myös kehätreenin haasteista, eli tehtiin ruutu aivan kehänauhan vierellä. Vähän oli hahmottamisessa vaikeuksia, juoksi ihme banaanilla ruutuun. Luoksetulossa tehtiin stoppi samaan tapaan kuin T-leirillä, eli avustaja palkkasi. Luoksetulon maahanmenoa ei olla tehty vähään aikaan ja sen huomasi, ei laittanut päätä maahan! Muutamalla muistuttelulla alkoi taas sujumaan. Tunnarikin tehtiin, ja nyt puolestaan ei mitään ongelmaa, ihan hienosti teki. 

Torstaina oli kevään eka helteinen, kuuma päivä ja vielä illalla aksatreeneissäkin tosi lämmin. Oltiin Stepin kanssa aivan läkähtyneitä jo muutaman minuutin jälkeen! Step teki ihan hyvällä draivilla aluksi, mutta hidastui tosi voimakkaasti loppua kohden. 

Tein samalla kertaa Fisun kanssa viereisellä kentällä pientä treeniä, jossa mainitsemisen arvoisena asiana Fizz teki ensimmäisen kerran täyskorkean aan! Ekalla yrityksellä loikkasi korkealta, ja sen jälkeen teki nästisti neljällä laukalla :) Tehtiin joku 6 toistoa, ja askeleet osuivat joka kerta samoihin kohtiin. 

Lauantaina illalla käytiin Shantin kanssa Espoossa AST:n kentällä aksaamassa. Fisu treenasi hyppytekniikkaa (pitenevä sarja 5 hypyllä) ja pientä mölliradan pätkää. Olipa kivaa päästä treenaamaan vieraalle kentälle välillä. Fisulla oli vähän vaikeuksia puomilla hahmottaa 2on-2off kohtaa, kun puomi oli kankainen ja hiekan värinen (BATin kentällähän ollaan treenattu lähes pelkästään smartin esteillä), pysähtyi välillä vasta puomin jälkeen maahan, ja välillä jäi puolestaan kokonaan puomille. Omalla kentällä vastaavaa ongelmaa ei ole ollut missään vaiheessa. Muuten meni kyllä ihan kivasti. Tässä pieni videopätkä Fisun treeneistä, ihan lujaa se menee vaikka video otettiin vasta aivan treenien lopussa kun Fisu oli jo vähän väsynyt :) https://www.youtube.com/watch?v=FosqGLfi-I0