Hukkareissu mutta tulipahan tehtyä :D Eli käytiin viikonloppureissulla etelässä, ekoissa halli-SM agilitykisoissa ja samassa yhteydessä karsittiin taas EO-joukkueeseen koiria. Ajeltiin Helsinkiin perjantaina heti töiden jälkeen, ja lauantaina iltapäivällä oli eka rata. Fisu aloitti agilityradalta, rata oli aika hankala eikä nollia tullut paljoa. Tällä radalla rytmi oli aivan hukassa oikeastaan koko radan ajan, olin jo heti puomin jälkeen ihan myöhässä, enkä saanut rytmistä kiinni enää ollenkaan koko radalla. Aalle tuli niin vinosta kulmasta ja itse olin takana, että ei venyttänyt tarpeeksi askelta, ja vaikka tekikin niin kuin on opetettu, ei osunut kontaktiin. Seuraavaksi kosahti puomi-putki -erotteluun, meni taas puomille, ja itsekin olin tässä niin myöhässä, etten edes voinut auttaa. En jotenkin tajua, miten edes olin niin myöhässä, en kai vaan juossut kunnolla. Korjauksella meni vielä uudestaan puomille, eli sinne kyllä näyttää olevan vähän turhan kova veto tällä hetkellä. Sitten vielä myöhässä olo jatkui pituudella, enkä ehtinyt siihen valssaamaan kuten olin suunnitellut, ja hyppäsi sen pitkäksi ja koitti kovasti hakea väärään putkeen sen jälkeen. Jotenkin ihan kaoottinen koko rata, ei oikeastaan yhtään hyvää pätkää.

Toka rata oli myös inhottava ja vaikea. Etenkin alku mietitytti, kakkosesteelle takaakierto, samantapainen kohta kuin Tampereen karsinnoissa, jossa Fisu pudotti riman, ja tässäkin tosi monelle tuli pakkovalssissa rima alas. Päätin sitten tehdä takaakierto-sokkarin, mutta se hankaloitti sitten seuraavaa kohtaa. Juha onnistui kuitenkin Rhean kanssa tekemään sen niin, kuin olin suunnitellut, joten päätin kokeilla. No, ei se sitten onnistunut, kakkoseste meni kyllä tosi nätisti, mutta tuli neljännen esteen eli pituuden ohi. Vähän yllättävä virhe, mutta ilmeisesti tuli niin huonossa kulmassa, ettei nähnyt pituutta. Pituuden jälkeiseltäkin esteeltä kielto, kun olin pituuden korjauksen takia väärällä puolella. Sen jälkeen saatiin kuitenkin rytmistä kiinni, ja loppurata oli tosi nätti, ja olen tyytyväinen siihen, että sain kasattua itseni virheen jälkeen ja ohjasin hyvin.

Sunnuntaina aamulla sitten vielä kolmas rata, agilityrata, jossa hankala alku, mutta muuten tosi kiva ja sujuva rata. Alkuun se sitten meilläkin hylkääntyi, kun Fisu keksi kiertää kakkosesteen takaa. Tää oli tosi omituinen veto, ohjasin aivan normaalisti hypylle, mutta Fisu oli selvästi etukäteen päättänyt jo kiertää takaa. Ollaan kyllä joo treenattu nyt itsenäisiä takaakiertoja, mutta enpä olisi arvannut, että niistä tulee ihan näin itsenäisiä :D Fisuhan nimenomaan usein hyllyttää siksi, kun en _saa_ sitä lähtemään taakse, vaan kiilaa mun edestä ja hyppää väärin päin. No, mokasi myös kepeillä ja tiputti yhden riman, eli ei se nyt aivan pienestä jäänyt sitten kiinni kuitenkaan... Keppien sisäänmenoon olen kuitenkin tyytyväinen, kesti aika tiukan leikkauksena ja samoin aa oli tällä radalla ihan hyvä.

Tässä videolla kaikki radat. Harmittaa, vaikka toki en odottanutkaan, että näillä treenimäärillä mitään tuloksia tulee. En jotenkin itse saanut sellaista kunnon asennetta, kuten kesän SM-kisoihin ja MM-karsintoihin. Ohjasin vähän löysästi ja eka rata meni sen piikkiin, ja kaksi seuraavaa rataa oli vaan teknisesti liian vaikeita meidän tämänhetkiseen tasoon nähden. Rutiinin myötä Fisulla on hävinnyt pakkovalssit (pudottaa nyt rimoja niissä niin paljon, etten uskalla tehdä radalla) ja itsenäiset kepit, ja multa on hävinnyt rohkeus juosta kovaa ja rynniä vääntämään ne ohjaukset mitä olen suunnitellut, vaikka olisin myöhässä. 

Sunnuntai-iltana ajeltiin sitten takaisin kotiin, ja kotona facebookkia selatessa odottikin iloinen yllättys, eli tieto siitä, että Fisu on valittu Suomen joukkueeseen WAO:oon! Eli pääsemme sittenkin isoihin kisoihin, vaikka EO-joukkuepaikkaa ei nyt irronnutkaan. Nyt tarvii siis oikeasti päästä treenaamaan, että kehdataan lähteä toukokuussa Hollantiin :D