Eilen oli tarkoitus mennä Saran kanssa Hau Openiin tekemään kontakteja, mutta eipäs mentykään kun huomasin että olen unohtanut molempien koirien paperit (mukaanlukien rokotustodistukset...) Santin autoon. No, mentiin sitten treenaamaan jälkeä, kun en muutakaan keksinyt. Joel lähti mukaan jäljentekijäksi molemmille piskeille. Ensin tallottiin Saralle jälki, teemana jana. Jälki kulki polun poikki, ja lähti oikealle, lähetin Saran siis polkua pitkin. Muutamalla ekalla askeleella oli nami, ja jälki päättyi keppiin joka oli myös ihan lähellä. Sara lähti hyvällä vauhdilla, ja koska jälki oli niin tuore, meinasi nostaa sen vinottain, ei mennyt ihan jäljelle asti kun sai hajun kauempaa. En päästänyt, odotin että etsii ihan oikean jäljen, löytyihän se, vauhtia oli vaan niin sikana että meni ekoista nameista yli. Keppi ilmaistiin hyvin.

Stepillä treenattiin keppejä, tehtiin 2 pientä jälkeä, pituus max 5m joissa yksi keppi, mä olin naksuttimen kanssa koko ajan valmiina naksuttamaan jos yhtään reagoi keppiin. Molemmilla kerroilla Step otti hienosti kepin suuhun yhtään epäröimättä ja toi mulle. Tämä on siis edistynyt ihan hirveästi! Otettiin lopuksi vielä vähän pidempi jälki jossa 2 keppiä, molemmat ilmaisi hienosti ja jatkoi hyvin työskentelyä ekan kepin jälkeen. Jipii, hyvä Pee!!!!

 Tänään oltiin Saran kanssa Järvenpäässä treenaamassa tokoa, ATD:n toko-sm joukkueelle järjestettiin Riitta Jantunen-Korrin tokotreenit. Ilma oli tosi kuuma, vaikka Sara onkin lyhyessä karvassa, siitä huomaa silti että lämpö vaikuttaa. Alotettiin paikallaoloilla, Sara teki molemmat hyvin. Otettiin eka ruutu, merkit oli oudon näköisiä pieniä punaisia töttöröitä. Hyvin haki, vaikkakaan vauhti ei ollut maailman paras. Otettiin kerran myös merkin kautta, kivasti hakee ruudussa takareunaan. Sitten tunnari, se oli tosi hyvä! Luovutuksessa tosin pudotti kapulan mun jalkoihin, mutta se johtui vaan siitä että otti alunperin kapulasta kiinni liian reunasta. Sitten katsottiin seuraamisen täyskäännöksiä, näytin sekä kävelyssä että juoksussa oikealle ja vasemmalle täyskäännökset. Oikealle käännös toimii paremmin juoksussa, joten vaihdetaan se ainakin, kävelyssä täytyy vielä harkita, teenkö oikealle vai vasemmalle. Lopuksi vähän kaukoja, oli aika löysä jo, hitaat vaihdot.