Zero tuli meille maanantaina hoitoon viikoksi, jee :) Mukavaa päästä testaamaan, miten arki toimisi kolmen koiran kanssa. Zero on onneksi kiltti ja tulee hyvin juttuun mun koirien kanssa. Pari ekaa päivää meni vähän totutellessa, Zero ihan selvästi testasi, pitääkö mun kanssa totella vai voisiko sittenkin vähän sikailla... Aika äkkiä huomasi, että mä olen tiukka eikä mun kanssa parane pelleillä. Muutaman kerran on yrittänyt karata lenkillä moikkaamaan lapsia tai muita koiria, mutta muutaman tiukan muistutuksen jälkeen tajusi, että mua pitää oikeasti totella, ja sen jälkeen on ollut oikea enkeli! Ohitettiin vapaana useampia koiria, eikä Zero tehnyt elettäkään mennäkseen niiden luo, samaten ohitettiin jalkapalloa pelaavat lapset alle 10m päästä, eikä Zero sinnekään pyrkinyt, vaikka onkin ihan pallohullu. 

Zerppa-mies :)


Sunnuntaina käytiin treenaamassa ilmaisua lähimetsässä. Otin Saralle 3 ilmaisua, joista 2 umpparia ja yksi tavallinen. Ekalla umpparilla ei mennyt maahan näytöllä, mur!!! Avopiilon kohdalla oli matkan varrella hämäysumppari, tarkisti sen mutta ei mennyt lankaan, vaan jatkoi matkaa ukolle. Vika umppari oli hieno :) Meni ihan itse maahankin näytöllä. 

Maanantaina käytiin treenaamassa päivällä tokoa. Oli tosi kuuma, joten ei treenattu pitkään. Otin merkkiä Stepin kanssa niin, että laitoin kentän täyteen merkkejä, ja lähetin vuorotellen eri merkeille. Ekalla sai vääntää, jäi vajaaksi, korjasin, kutsuin pois, lähetin uudestaan jne... Kunnes vihdoin teki yhden oikein, ja sen jälkeen tekikin hyvin muillakin merkeillä. Sitten tehtiin metallinoudon luovutusta, oli ihan jees. Suora joka kerta, mutta voisi olla nopeampi. 

Sarppa otti seuraamista ja eteenmenon, en viitsinyt tehdä paljoa kun oli niin kuuma, enimmäkseen leikittiin.

Zero pääsi tekemään metallinoutoa ja ruutua. Metallinoudossa sillä on ongelmia kapulan pidossa, se ei selvästi tykkää metallikapulasta, ja vaikka tietää kyllä mitä sillä pitää tehdä, tekee kaiken hitaasti ja vastahakoisesti. Yritin siis nostaa kapulan arvoa Zeron silmissä, leikittiin kapulalla, otin pari vauhtinoutoa, ja yhden sellaisen, että heitin kapulan, ja juostiin kilpaa sinne, nappasin itse kapulan Zeron nenän edestä ja lällättelin sille. Oli tosi hämmästyneen näköinen, ja selvästi sitä otti päähän, olisi kuitenkin halunnut kapulan itselleen :) Sitten otettiin ruutua. Ruutua Zero on tehnyt Lean kanssa kosketusalustalla, mutta koska kosketusalustaa on Lealla, tehtiin vauhtiruutua ja kertaalleen näyttöruutu. Alkuun yksi vauhtiruutu narupallolla, meinasi karata pallolle mutta ärähdin tosi tiukasti, ja tuli takaisin sivulle. En muista, onko Zerolla tehty näyttöruutua, mutta nyt kokeiltiin sitä, ja hienosti toimi, haki ihan keskelle ja palkkasin heittämällä pallon. Loppuun vielä toinen vauhtiruutu, hieno sekin. 

Maanantaina illalla käytiin treenaamassa hakua. Otin Saralle 3 ukkoa ja 2 tyhjää. Vasempaan etukulmaan umpparissa ukko ja ilmaisu. Ei löytänyt ekalla, oli mennyt ihan läheltä :((((( Eli nenä ei ole auki. Oikeaan kulmaan hieno tyhjä. Sitten vasemmalle toinen tyhjä, oli ihan ok, aika pieni. Sitten oikeaan takakulmaan löytö, sai hajun keskilinjalle. Tämän piti olla ilmaisu, mutta maalimies palkkasikin suoraan. Vika oli vasemmalla ihan lähellä, jossain 20m kohdalla. Ja taas oli nenä kiinni, meni ihan läheltä ohi. Toruin, ja otin uudestaan. Oikeastaan heti kun olin moittinut Saraa, avasi nenän ja saikin hajun keskilinjalle.... MUR!!!! Tuhma Sara! Lopuksi otin vielä yhden hajuhaun, että saan nenää auki. 

Tiistaina treenattiin esineruutua. Talloin 50m syvän, n. 30m leveän alueen, maasto oli helppoa ja selkeää. Otin Stepille 2 esinettä, etuesineeksi pehmoleluavaimenperän, ja alueen keskelle yliviivaustussin. Avaimenperä löytyi hienosti, sai heti hajun, tussi oli paljon vaikeampi. Ei ollut ihan nenä auki, enkä tiedä ollaanko ennen tehty ihan noin vaikeilla esineillä. Sitkeästi se etsi, mutta monta kertaa juoksi ihan vierestä ohi. 

Sarppa oli kerrankin hieno!!! Vasemmalla edessä sama avaimenperä, juoksi ekalla lähetyksellä ohi mutta ärähdin siitä heti, kääntyi ympäri ja toi... Se sika! Oli selvästi bongannut esineen jo ohi juostessa, ei vaan nostanut. Uusi lähetys, ja nyt olikin nenä hienosti auki. Toisesta etuesineestä (kovat muoviset kynsisakset) sai hajun tosi kaukaa, ja paikansi hienosti. Myös takaesine (se sama tussi joka oli Stepille vaikea) löytyi helposti... Kyllä sillä nenä toimii kun Sara vaan haluaa...

Zerokin pääsi etsimään pari esinettä, piilotin sille avaimenperän 2 kertaa. Eka oli ihan täydellinen, esine oli jossain 20m kohdalla. Tokalla ei edennyt ihan esineelle asti suoraan, mutta hienosti kuitenkin etsi itsenäisesti. 

Tänään sitten tottista. Otin Saralla seuraamista, jäävät, yhden vauhtiluoksetulon ja hypyt. Teki kivasti ja hypyt onnistui!!!! Ei empinyt lainkaan metrisen kanssa, jee!!! Eteenmeno pikkuisen vino, mutta korjasi itse suoraan kun bongasi pallon. 

Step teki seuraamista, jäävät, esteet ja paukkuja. Seuraaminen oli tosi innokasta, ja jäävät teki kaikki kerralla oikein (istu-seiso-maahan). Metrisen hyppäsi tosi hyvällä motivaatiolla, mutta ponnisti selvästi esteestä. Palkkasin kuitenkin, mulle riittää se että tulee yli eikä satuta itseään. Ponnistaa ihan nätisti esteen harjalta, näyttää turvalliselta suorittaa noin. Kertaalleen tuli estenoudonkin metrisen kautta... :D Paukkuihin ei reagoinut lainkaan.

Zero pääsi lopuksi kentälle leikkimään. Sille on ammuttu aikaisemmin tuolla samalla kentällä, ja se selvästi muisti paikan ja oli valmiiksi jo vähän paineistunut. Ei ammuttu sille ollenkaan, vaan vein sen kentälle ja syöttelin sille siellä namia, otin paikallamakuuta ihan muutaman askeleen päässä ja palkkailin usein, ja imuutus-seuraamista. Palautui aika kivasti, ja lopuksi leikittiin narulelulla, leikki tosi hyvin. Zero löysi pusikosta litistyneen jalkapallon, ja sekös olikin sille mieluisa. Juoksi älytöntä rallia ympäri kenttää eikä paineistumisesta ollut enää pienintäkään jälkeä. Adoptoin pallon Zerolle ja tehtiin sillä eteenmenoa. En tiedä onko Zerolle opetettu eteenmenoa, mutta lähdettiin nyt sitten ihan alkeistreeneistä liikkeelle. Hienosti Zero tajusi, ja pinkoi kyllä pallolle niin lujaa kun jaloistaan pääsi :)