Eilen treenattiin agilitya hallilla. Sari oli suunnitellut meille melkoisen kiitoradan, aiheena siis irtoaminen ja se, miten saan takaaohjaamalla käännettyä koiraa. Sara meni ekana, ja se menikin sairaan hyvin! Ekalla kierroksella tuli 1 rima alas, hyppäsi huolimattomasti, sitten alkoi yksi käännös tökkimään. Ennakoin pikkasen liikaa, ja Sara meni ohi esteestä. Koitin ottaa vähän maltillisemmin, mutta nyt Sara oli päättänyt että sitä hyppyä ei kuulu hypätä, ja painoi ohi. Koitin ohjata vielä selvemmin, nyt sain sen hyppäämään. Suoralla hakee hypyt tosi hyvin, yhtään ei tarttee linjata vaikka esteet ei olisi ihan suorassa, kyllä se ne hakee. Yhteen käännökseen koitin jaakotusta, mutta se aiheutti vaan riman pudotuksen, joten käänsin ihan tavallisesti pyörittämällä ja hyvin kääntyi. Takaaleikkauksiin lähti sairaan hyvin, ne on kyllä ihan ehdottomasti kätevin ohjaustapa tuolle, kun se pääsee edelle.

Stepsu oli vähän hassulla päällä, ihan sairaasti vauhtia, mut se sinkoili vähän mihin sattuu. Suoralla juoksi jostain esteestä ohi ja kävi hyppäämässä seuraavan, haki kyllä esteitä mutta ei sieltä minne mä näytin. Vähän tehtyään se rauhottui, mutta edelleenkin tuli jonkun verran ohi. Se ei yhtään hae esteitä sivusuunnassa, eteenpäin irtoaa ihan hyvin, mutta mun vieressä ei osaa mennä nätisti, vaan ajautuu mun eteen pyörimään. Tehtiin sitten pallon kanssa irtoamistreeniä suoralla, jonka jälkeen meni paremmin. Rimat oli 60cm, muutaman se tiputti kun askeleet meni sekaisin,  mutta enimmäkseen hyppää ihan hyvin, sairaan korkeita hyppyjä! Ei todellakaan samalla lailla kun Sara, joka menee niin läheltä rimaa kun mahdollista, vaan pennellä sinne jää varmaan 15cm tyhjää väliin. Loppuun otettiin yksittäisellä hypyllä treeniä niin että lähettelin eri kulmista, seisoin itse paikallani. Aluksi ei meinannut lähteä ei millään, mutta kerran kun meni ja sai siitä palkan, niin sitten hakikin jo vaikka mistä asti. Hassu koira! Tehtiin kans muutama kerta kepit, nyt pelkästään "väärältä" puolelta. Ekalla lopetti kesken, otettiin uudestaan, meni ok ja pallo palkaksi. Sitten menikin hienosti, otettiin myös putkesta kepit niin että jäin itse Stepin taakse, ja hypyltä jyrkkää umpikulmaa. Tosi hyvin meni, keppien hakemisessa ei ole mitään ongelmaa. Ihan vikaksi keinua, jostain syystä Step halusi keinulta äkkiä pois, samalla kun keinu laski, loikkasi sivuun. Ei sitä yhtään pelottanut, mielellään tuli joka kerta keinulle, mut aina kun keinu liikkui sen alla, piti päästä äkkiä muualle. Otettiin sitten niin että avustaja piti keinua paikallaan niin kauan että Step oli ihan keinun päässä, sitten laski. Näin penne pysyi ihan kiltisti namia syödessään.

Tänään aloitin pennelle pienen lihotusoperaation. Penne on tosi hoikassa kunnossa, kylkiluut törröttävät ikävästi kyljistä. 1,5kk päästä pitäisi lähteä Tampereen näyttelyyn hakemaan sille se pakollinen H, ja sitä ei kyllä tule jos Step on tuossa kunnossa, täysin karvaton ja liian laiha. Karva toki kasvaa, mut sen kasvattamiseen tarvitaan energiaa, ja kylkiluiden päällekin tarvittaisi edes pikkuisen muutakin kuin nahka. Siispä ostin yhdeltä seurakaverilta 3kg heviNEU:ta, on toiminut hyvin heillä juuri tässä tarkoituksessa. Annoin pepelle tänään ekan satsin, ja hyvin kelpasi. Toivotaan että tämä tuottaa tulosta, jos 1kg saataisi painoon lisää, tai vastaavasti kylkiluutuntumalla niin että tuntuisi sopivalta, niin olisi hyvä.