Viime viikkoina ei ole ollut mitään kovin ihmeellistä meidän lauman ohjelmassa. Toissa viikonloppuna koirat olivat äidilläni hoidossa, ja Fisu oli kepillä leikkiessään onnistunut saamaan haavan kielen alle. Haava ei onneksi vaatinut mitään sen kummempaa hoitoa, kuin että liotin nappulat parina päivänä että olisi helpompi syödä ja saada nestettä, ja treeneissä en palkannut millään suuhun laitettavalla. 

Tokoa treenattiin viikolla pariin otteeseen, tiistaina tein palkattoman treenin kielihaavan takia. Fisu tuntui aika kivalta, asenne oli ihan hyvä. Tehtiin ruutu, luoksari, zetan kävely ja seuraamista. Seuraaminen oli vähän vallatonta, muuten oli hyvä. Paikkikset tehtiin myös, Fisu oli reunassa ekana, ja hämääntyi kun ei tullutkaan häiriökäskyjä, ei mennyt ekalla käskyllä maahan. Perjantaina treenattiin myös, uskalsin jo palkata namilla ja kuolleella lelulla normaalisti. Tehtiin merkkiä, kiertoa, luoksarin stoppia, kaukoja ja seuraamista. Fisu oli aika raivokkaalla päällä, ja kierrossa tuli pitkästä aikaa kunnon konflikti. Olin laittanut kierron viereen maahan lelun jonne vapautan kierron jälkeen, mutta lähtikin jostain syystä kiertämään merkkiä väärään suuntaan ja jäi toistamaan virhettä, ja kun ei saanut palkkaa, haukkui. 

Viime viikonloppuna kisattiin pitkästä aikaa aksaa. Olipa hauskaa pitkän tauon jälkeen! Molempina päivinä Sipoossa JAUn hallilla ulkomaisten tuomarien radoilla. Lauantaina espanjalainen setä oli tehnyt tosi kivat radat. Ekalta radalta kaoottinen hyl, mutta sen jälkeen aksaradalta ja hyppäriltä nollat, molemmilla sija 3. Ei mitään ihan parhaita ratoja ohjauksellisesti, molemmissa oli vähän ylimääräistä kyselyä ja huonoja linjoja pääasiassa huonojen ohjausvalintojen vuoksi. Huolestuttavinta oli ehkä se, että tulee taas puomin aika huonosti alas kisoissa, vaikka treeneissä on tullut koko syksyn tosi hyvin. Kivaa oli kuitenkin se, että sain pidettyä pakan kasassa ja saatiin ekat SM-nollat ensi vuodelle :) Sunnuntaina tsekkiläinen(?) setä oli tehnyt aika haastavat, mutta ihan hauskat radat, joissa jokainen oli sellainen tosi hyvä muuten, mutta..... Ekalla radalla olin arvioinut vaan väärin oman ehtimiseni ja olin totaalisen väärässä paikassa ja Fisu hyppäsi yhden hypyn väärin päin. Tokalla radalla tehtiin muuten hyvä rata, mutta Fisu mokasi aa-putki erottelun, meni putkeen vaikka ohjasin ja suullisesti käskytin aalle. Vikalla radalla kolautti kakkosriman alas, muuten hieno ja puhdas rata.

Tällä viikolla ollaan taas tokoiltu. Maanantaina treenasin osittain Tiian kanssa Konalassa. Tein ohjattua, merkkiä, kaukoja, eteenmenoja ja korjauksia ja tunnarin. Ohjatun merkin kanssa on ollut vaikeaa. Olen yrittänyt siirtää paikkaa merkillä kauemmas, mutta vähän kehnolla menestyksellä. Joko ennakoi merkkiä samaan tapaan kuin aiemminkin, tai sitten yrittää juosta merkstä ohi suoraan keskikapulalle. Näytöllä menee ehkä kerran hyvin, tai jos en lähetä sivulta vaan menen lähemmäs merkkiä. Itse ohjatut on olleet hyviä, ei ole mokannut aikoihin kumpaakaan suuntaa ja nostot on ihan siistejä, ja tuonnit vauhdikkaita. Kaukoja ollaan tehty enimmäkseen sisällä ja on tehnyt tosi hyviä, mutta ulkona ja etenkin heti jos välimatka kasvaa, tekniikka huononee. Eteenmenossa korjaukset otti hyvin, mutta yllättäen itse eteenmeno olikin vaikeaa, jäi kiinni kentällä lojuviin palloihin ja yritti mennä niiden luo. Hyvä muistutus taas siitä, kuinka näitä pitää vaan välillä muistutella. Tunnarissa namiheittotreeni oli hyvä, mutta heti liikkuroituna meni taas epävarmaksi ja tarkisteli.

Eilen treenasin Viikissä hiekkakentällä. Jatkettiin merkkiteemalla, nyt sain muutamia aika hyviä toistoja joissa tähtäsi selvästi kauemmas merkistä eikä ennakoinut pysäytystä. Eteenmeno sen sijaan oli edelleen tosi hankalaa, tehtiin noin miljoona toistoa ja lähellä olevista leluista menee reagoimatta ohi, mutta heti jos leluja on kauempana, jossain 10m etäisyydellä tai kauempana, niin kuvittelee niiden olevan etupalkkana ja että sinne on luvallista mennä. Otin myös lyhyen paikallaolon Stepille ja Fisulle, nyt ei ollut mitään ongelmaa ja teki hienosti maahanmenon vaikka käskin Fisun ensin.

Juoksua ei ole vielä näkynyt. Fisu merkkailee selvästi normaalia enemmän ja on ollut jo pari viikkoa normaalia raivokkaampi treeneissä, mutta muita merkkejä ei vielä ole. Kalenterin mukaan juoksu pitäisi alkaa 2vko päästä, jos pitää välin samana kuin viimeksi.

Pari Lean ottamaa kuvaa kahjosta kalasta :D

IMG_5508.jpgIMG_5507.jpg