Tällä viikolla ollaan Stepsun ja Fisun kanssa vähän uudenlaisissa maisemissa, eli Perhossa viettämässä kunnaneläinlääkäriharjoittelua. Olen tulossa tänne samaiseen kuntaan kesällä eläinlääkäriksi, ja tässä onkin nyt oivallinen tilaisuus tutustua alueeseen jo etukäteen. Stepsu ja Fisu ovat saaneet olla mukana eläinlääkärin vastaanotolla, ja tilakäyntien ajan ne ovat toimistossa keskenään. Päivän mittaan saatamme välillä käydä vastaanotolla, joten kovin pitkiä aikoja tytöt eivät ole joutuneet olemaan yksinään. Olemme yöpyneet naapurikunnan puolella Vetelissä eläinlääkärin vastaanotolla, ja iltaisin olemme lenkkeilleet ihanissa kangasmetsissä ja treenanneet metsäjuttuja. Maanantaina kävimme illalla treenaamassa esineruutua kotipihan metsässä. Talloin kolme kaistaletta, ja otettiin ne yksitellen, ensin Fisun kanssa. Ekalla kaistaleella vein esineen n. 15m päähän, tokalla n. 30m päähän ja kolmannella jo sinne 50m päähän, kaikilla kuitenkin siis selvästi näytin, minne laitan esineen. Ekalla lähetyksellä poukkoili vähän mutta löysi melkein heti, tokalla lähti aluksi ihan vinoon ja kutsuin takaisin, seuraavalla lähetyksellä etenikin sitten jokseenkin suoraan ja löysi, ja vikalla meni vähän vinoon mutta löysi kuitenkin. Tämä oli nyt eka esineruutu tällä systeemillä, ja tuntuisi toimivan! Täytynee tehdä vielä pari kertaa tätä ennen kuin yritämme uudestaan avustajan kanssa. Nenää Fizz käyttää kyllä ilahduttavan hyvin ja bongaa esineet oikeasti kaukaa. Myös esineen tuominen on kumma kyllä tuntunut yllättävän helpolta, vaikka kaiken muun tuominen mulle on ollut (ja on edelleen) vaikeaa. Stepsu treenasi samat kaistaleet, mutta päinvastaisessa järjestyksessä ja ilman näköapuja. Yllättäen menikin tosi kivasti (esineet oli kyllä taas helpot), ja vain yhdellä lähetyksellä lähti niin vinoon että jouduin kutsumaan pois.

Tiistaina kävin tekemässä jäljet molemmille tyttösille. Fisun jälki oli 100m pitkä, sisältäen yhden kulman, ja nameja noin puolilla askeleista. Vanheni tunnin. Siellä täällä jäljellä oli vielä lunta, eli tämä oli nyt vähän uusi juttu. Fisu oli aivan päättänyt, että jälki lähtee sinne, mistä olin poiminut sille kepin jäljen loppuun purkin seuraksi, ja kiskoi raivolla sinne. Ei uskonut, ettei sielä löydy jälkeä, vaan sitkeästi porhalsi menemään. Jouduin hinaamaan hihnasta pois ja osoittamaan oikean jäljen alkupaikan. Sen jälkeen tekikin sitten hienosti hommia. Lumesta ei välittänyt tippaakaan, kulman meni aivan sukkana, ja lopussa reagoi selvästi purkkiin. Stepin jälki oli 430m pitkä, 2 kulmaa, 3 keppiä, vanheni puoli tuntia. Jana joku 15m ja jälki oikealle. Janan teki aika kivasti, ja jäljen nappasi heti oikeaan suuntaan. Jäljesti tosi kivasti ja keskittyneesti, vauhtia oli kyllä kovasti mutta ainahan sitä on kun on noin tuore jälki. Kaikki kepit nosti hienosti.

Tänään kävin tallomassa Fisulle uudestaan jäljen tuohon lähimetsään. Nyt jälki oli hieman pidempi, 150m ja taas yksi kulma, ja vanheni tunnin. Nameja oli nyt vähän vähemmän, ehkä 1/3 askeleista, ja hyvin satunnaisesti, eli välillä pätkiä jossa nami joka askeleella, ja välillä useampi askel ilman nameja. Jäljesti taas oikein kivasti, vähän meinaa vauhti kiihtyä namittomilla pätkillä. Kulman teki taas aivan superhienosti. 

Tämän reissun suurimmaksi saavutukseksi hienoista jäljistä ja esineruuduista huolimatta voidaan varmasti katsoa tämä:

11150867_10153235424021170_2522843634302

Tässä on laumamme uusin jäsen Gandalf (viralliselta nimeltään Toyota Corolla 1,6 VVT-i Terra Wagon), ensimmäinen oma autoni <3