Maanantaina käytiin treenaamassa Korsossa viestiä Kalan ja Puhmiksen kanssa, ja Stepsu ja Simba pääsivät jäljestämään samalla reissulla. Fizz juoksi samaa viestirataa, jolla Tuhma oli jo ensin treenannut, eli totutellaan muiden hajuun samalla. Eka pätkä oli vajaa 100m, niin että juuri ja juuri näkyi vielä. Eka jälki oli ihan lyhyt, joku 20m, niin että näkyvyys A-pisteelle oli juuri loppunut, mutta näin silti B-pisteelle. Toka jälki vähän pidempi, reilu 50m. Ekan pätkän juoksi hienosti, mutta tokalla matkalla tuli aivan ihmeellistä reittiä, oli lähtenyt alunperinkin vinoon, ja teki kummallisen S-mutkan matkalle. Fisulla taitaa olla vähän kehno suuntavaisto, eikä selvästikään käytä nenää lainkaan juostessaan. Takaisin juoksi jokseenkin samaa kiemuraa kuin mitä oli tullut. Tokalla jälkipätkällä tapahtui (ehkä?) joku oivallus: tuli C-pisteelle ja pysähtyi siihen. Katsoi vasemmalle, katsoi takaisin Emman suuntaan, ja sitten lähti tulemaan jälkipätkää pitkin ihan oikeaan suuntaan ja löysi perille! Takaisin juoksi täsmälleen samaa reittiä mitä oli tullut, eli aivan suoraan :) Nyt ei otettu ääniapuja enää lainkaan millekään pätkälle, ei tuntunut haittaavan.

Stepin jälki vanheni sen aikaa kun treenattiin viestiä. Teemana oli keppijekut. Jälki oli vain reilu 200m pitkä, 2 kulmaa ja vanheni ehkä 1,5h. Jana lyhyt ja jälki vasemmalle. Keppejä 6kpl, joista 2 kannon päällä, 1 haudattu, 1 kaatuneen puun juurakossa, 1 pienen kuusen oksalla ja yksi maan sisään pystyyn tökättynä. Tein etukäteen periaatepäätöksen, että jos reagoi keppiin, niin se on sitten myös nostettava, jos ei, niin annetaan jäädä. Tällä menetelmällä Step löysi 5/6 kepeistä, mutta jos olisin antanut jatkaa enkä olisi jäänyt nostattamaan löydettyjä keppejä, olisi nostanut 1/6 kepeistä. Eli tässä kohtaa tulee se merkittävä ero: mun on osattava lukea koiraa, ja vaadittava sitä nostamaan kaikki kepit, jotka se merkkaa. Kuusen oksalla olevaan keppiin ei reagoinut lainkaan, kantojen päällä olevat kepit oli selvästi vaikeita, maahan työnnetyn ja juurakon sisällä olevan kepin löysi suht helposti ja haudatun kepin nosti ihan ilman apuja. Step on selvästi hyvin kärsimätön, ei jaksa jäädä paikantamaan hajua, ja joutui toden teolla etsimään kantojen päällä olevia keppejä. Näitä lisää!

Eilen innostuin harjaamaan pitkästä aikaa koirat, kun kuraa ja hiekkaa tulee niin tolkuttomia määriä sisään. Mä en enää halua kyllä yhtään pitkäkarvaista bortsua!! Mä <3 mun nahkaeläin. Tässä 5min pikaharjauksessa irronneet karvat järjestyksessä vasemmalta: Fizz, Sara, Step

IMG_7504.jpg

Tänään tokoiltiin liikuntahallin reunalla Fisun kanssa. Tehtiin pitkästä aikaa luoksetulon stoppia, toimii hyvin edelleen, nyt oli tosin vähän liukas alusta ja valui jonkun verran. Ruutua tehtiin kertaalleen näyttöruutuna, hyvin toimi :) Lopuksi vielä seuraamista ja luoksetuloa. Seuraaminen oli ihan jees, luoksetulossa törmäsi kerran mutta muuten oli aika korrekti.