Nyt on Fisun debyytti yksilö-SM kisoissa takana, rankka mutta mukava viikonloppu oli! Lauantaina kisattiin T-tiimin joukkueessa, starttinumerolla 456 eli toisiksi viimeisenä. Pitkään jouduttiin siis odottelemaan. Ilma oli aika kiva, ei mikään älyttömän kuuma eikä satanut. Liikkeet tehtiin neljässä kehässä, ensin kolmessa yksilöliikkeet ja vikassa paikallaolot. Kehien välissä ei saanut palkata, ja siirtymät meni tosi nopeasti ilman odotteluita. Fisu tuntui ihan kivan energiseltä, ja ennen kehään menoa otin eteenlähetyksen korjaukset kertaalleen, parit kaukojen vaihdot ja zetan asennot. Tuomareina lauantaina ekassa kehässä Ralf Björklund, tokassa Aino Juhantalo, kolmannessa Pirkko Bellaoui, paikkiksissa Timo Pussinen.

Ruutu: 10 todella hieno! Aivan suora eteenlähetys, hieno terävä stoppi, hyvällä vauhdilla ruutuun, siellä taakse keskelle ilman ennakointeja, nopea maahan ja siisti loppuosa

Tunnari: 9,5 tämäkin oli tosi hyvä! Osui melkein heti oman kohdalle, otti varman oloisena ja siisti palautus

Zeta: 9 ei laittanut päätä maahan makuussa!!!! Murrrr!!!! Muuten oikein hyvä.

Siirryttiin toiseen kehään tässä välissä, vapautin ja kehuin reilusti siirtymäkehässä ja kovin mielelläni olisin palkannut jos saisi :/

Luoksetulo: 9,5 ei ihan parasta Fisua. Stoppi ihan ok, maahanmeno vähän valui, eikä tässäkään laittanut päätä maahan!

Kaukot: 10 eka istuminen ehkä vähän vajaa, mutta muuten oikein hyvät ja teki ihan reippaasti!

Ohjattu: 0 tähän sitten kosahti joukkueen tulos ja henkilökohtainen suomenmestaruus... Katsoi kapuloiden viennin, mutta ei ottanut sen jälkeen kontaktia. Merkille menossa hidasti ja meni vähän epävarmasti, mutta kuitenkin merkille asti. Jäi aika vinoon. Lähetin hakemaan oikean, lähti 90 asteen kulmassa merkiltä suoraan viereiseen kehään, eikä ollenkaan kapuloiden suuntaan! Pysäytin, ettei ajaudu ulos kehästä, ja koitin lähettää uudestaan kapuloille, mutta ei hahmottanut yhtään kapuloiden sijaintia, ja meni takaisin merkille. Siitä lähetin uudestaan, ja nyt näytti muistavan mistä ne kapulat löytää, ja haki oikean, nostossakin vielä sähläsi jotain.

Sitten vielä kolmas kehä, aika paska fiilis oli kun tiesin, ettei yhdellä nollalla olla enää mukana kisaamassa hyvistä sijoituksista.

Kierto-ohjattu: 10 ihan ok kierto, maahanmenossa ei tässäkään laittanut päätä maahan. Haettiin oikea, se oli ihan siisti ja eteentulo hyvä ja suora.

Seuraaminen: 9 ihan suht hyvää Fisua. Peruutuksessa oli vähän vinossa ja talloin sen päälle, jokunen vähän vino perusasento. Ei kuitenkaan murissut eikä painanut.

Ennen paikkiksia otettiin muutama häiriökäsky istumiseen, hyvin kuunteli.

Paikalla istuminen: 10

Makuu ja luoksetulo: 10 

Yht. 280,5p eli 1-tulos ja jaettu 12. sija, eli finaaliin päästiin heittämällä nollasta huolimatta. Jotenkin silti tosi pettynyt olo, kun tiedän, että oltaisi pystytty parempaan. Tässä video lauantain kisasta.

18698364_1861281724133358_76092776951406

Sunnuntaina sitten ensimmäiseen SM-finaaliimme startattiin numerolla 8. Paikallaoloissa oltiin Puuman vieressä, eli Fisulla oli kisoissa äiti mukana kehässä :D Liikkeet tehtiin kahdessa kehässä, tuomareina Jaana Tala ja Tuija Sere.

Paikalla istuminen: 9,5 ja 10 näin Fisun koko ajan peilistä, jonkun verran katseli taakseen kun siellä oli yleisö ja aika paljon hälinää

Makuu ja luoksetulo: 9,5 ja 10 Ihan ok, ehkä vähän nopeemmin olisi voinut mennä maahan.

Luoksetulo: 9 ja 9 ihan kohtalainen, sivulletulo pikkuisen vino

Tunnari: 9,5 ja 8,5 kuviona risti, haisteli epäjärjestelmällisesti mutta osui aika pian oman kohdalle ja otti varman oloisena, mutta lähti aika hitaasti ja varovaisen oloisesti palauttamaan, kiihdytti kuitenkin sitten laukalle. Selvästi huonompi kuin lauantaina

Ruutu: 9,5 ja 10 tää oli taas hieno, ehkä aavistuksen ennakoi enemmän ruudussa stoppia.

Seuraaminen: 9 ja 9 ihan suht hyvää tämäkin, taas jokunen vino perusasento ja juoksussa vähän epäsiistejä käännöksiä. Peruutus oli nyt parempi.

Tähän väliin tuli pitkä tauko, käytiin Fisun kanssa metsässä lenkillä. Ennen tokaa kehää otin taas parit kaukojen vaihdot ja merkin kertaalleen. 

Kierto-ohjattu: 9 ja 8,5 asentona istuminen. Kierto oli hyvä, istuminen nopea ja hieno, nouto hieno, mutta edessä törmäsi kapulalla ja Fisun tassu jäi mun kengän päälle, eli selvästi oli liian tiivis.

Zeta: 9 ja 8,5 tuntui kivalta, mutta videolta katsottuna istuminen näytti vähän hitaalta. Nyt laittoi pään maahan makuussa. 

Kaukot: 9 ja 9 nää oli todella hyvät Fisuksi! Kaikki asennot napakoita, i-s jäi aika kasaan seisomaan, mutta teki kaiken ja takajalat ei liikkuneet yhtään!

Ohjattu: 8 ja 8,5 arvottiin vasen. Nyt odotin merkillä vähän kauemmin, että ei jäisi niin vinoon, joten alkoi jo hidastaa ennen käskyä. Jäi kuitenkin nyt parempaan kohtaan merkillä, ja itse nouto oli oikein siisti! Tosi nätti nosto, tasainen vauhti mennen tullen. Eteentulo vähän vino, nyt ei kuitenkaan törmännyt.

Yht. 290p, 1-tulos, KP ja finaalin 4. sija. Yhteistuloksissa sija 6 henkilökohtaisessa SM-kilpailussa ja joukkuekisassa täpärästi 4. sija vaivaisen 0,17 pisteen erolla. Koska jossittelu on kivaa, niin millään muotoa normaalilla ohjatulla (yleensä on ollut jotan ysin luokkaa) lauantaina Fisu olisi voittanut kultaa, ja vitosenkin ohjattu olisi riittänyt pronssille... Kiva oli joka tapauksessa huomata, että Fisulla on kaikki mahdollisuudet pärjätä myös tokossa arvokisatasolla, ja heti ensimmäisissä SM-kisoissaan Fisu sijoittui korkeammalle kuin Step koko urallaan. Tässä videolla Fisun finaali kahdessa osassa, klik ja klik.

18700260_1861824500745747_5067882149049118740220_1861824064079124_60117839602412

kuvat: Sporttirakki