Pääsiäinen vietettiin jo melkein jokavuotiseen tapaan agilityn ja muiden koirajuttujen parissa. Kiirastorstaina oli mukavaa ohjelmaa, kun käytiin Kokkolassa ensin Susannan lehmätilalla katsomassa nautoja Fisun kanssa, ja siihen perään agilitytreenit upouudella keinonurmella Kiltan hallissa. Lehmistä (tai no, hiehovasikoista) Fisu oli kovasti kiinnostunut, mutta jännitti myös, ja aluksi haukkui ja nosteli niskakarvoja niille. Vähän totuteltuaan kuitenkin uskaltautui koko ajan lähemmäs, ja mentiin pieneen ulkotarhaan hetkeksi hihnassa liikuttelemaan nautoja. Fisu rohkaistui jopa sen verran, että koitti käydä näykkäämässä yhtä hiehoa kintereestä kun eläimet jumittuivat nurkkaan eivätkä liikkuneet, ja siitä hieho antoi välittömästi palautetta potkaisemalla Fisua. Hyvin Fisu otti onkeensa, ei järkyttynyt tai lopettanut hommia, mutta ei myöskään mennyt enää niin lähelle jalkoja. Voi kun lampaatkin joskus potkisivat vähän, jospa Fisu niidenkin kanssa tajuaisi, ettei kannata mennä ihan lähelle.

Aksatreeneissä tehtiin EO-karsintojen maksien agirataa, oltiin yhdistetty kaksi ryhmää ja tehtiin isolla, kisamittaisella kentällä. Oli tosi hauska rata, ja uusi pohja oli ihana juosta! Fisu tuntui kivalta, ja menikin muuten tosi hyvin, mutta kepeillä oli vaikeuksia. Kepeille oli jyrkkä avokulma, ja meni vedolla vasemmalta puolelta ohjaten monta kertaa 2. väliin. Parhaiten toimi, kun ohjasin toiselta puolelta työntämällä, se onnistui 100%. Tehtiin lopuksi koko rata, yksi rima tuli alas kun hätäilin ja jätin Fisun yksin hypylle ja lähdin pinkomaan jo puomille.

Perjantaina olin Seinäjoella kouluttamassa tokoa Myytin leirillä, omilla koirilla oli ihan täysi lepopäivä, eivät päässeet tekemään mitään. Lauantaina treenattiin samaisella leirillä itse agilitya Santtu Stenbergin koulutuksessa. Rata oli ihan kiva, ei mikään kamalan vaikea. Tehtiin kahdessa pätkässä, pääsin testailemaan useampaa eri ohjausvaihtoehtoa. Poispäinkäännös ja leijeröinti kepeillä onnistui hyvin, vaikka edellisen kerran ollaan tuota treenattu viime syksynä Salossa. Twistiin hypyllä kokeiltiin jättää pois vastakkainen käsi, jotta pääsisin paremmin liikkumaan pois alta. Tuntuu omaan ideologiaan nähden epäloogiselta, mutta toimi tosi hyvin, joten kaipa sitä voisi kokeilla jatkossakin. Kokeilin pitkästä aikaa persjättöä keinulla aika kovasta vauhdista, toimi hyvin sekin!

Agilityn ohella tehtiin pari eteenlähetystä viereisellä kentällä, kun halusin käyttää hyväksi vieraan hallin. Tehtiin tokojutut ennen aksaa, ja se ei ehkä ollut kovin viisasta. Fisu tuntui tosi hektiseltä, liikkeiden väleissä koko ajan vilkuili johonkin ja oli levottoman tuntuinen. Tehtiin kaksi eteenmenoa valmiina oleville leluille, molemmat oli noin metrin vinoja oikealle. Nyt kun mietin, niin menee itseasiassa aika usein vinoon oikealle! Tähän täytyy selvästi nyt alkaa kiinnittämään huomiota. 

Sunnuntaina suunnattiin Ouluun, jossa ensin käytiin katsastamassa paikalliset agilitykisat, OneMindDogs areenalla Haukiputaalla. Kolme starttia kolmosille, tuomarina Timo Teileri, mutta kaksi ekaa rataa oli tuomariharjoittelijan. Kisapaikka oli tosi kiva ja hyvä, valoisa ja lämmin halli ja hyvä keinonurmipohja. Kaksi ekaa rataa oli profiililtaan jänniä, tosi ahtaan näköisiä ja tosi lyhyitä estevälejä, mutta sitten kuitenkin linjat olikin tutustumisessa ihan loogiset koiralle ja välit pitkiä. Eka rata onnistuttiin kipittelemään ihan nätisti läpi muuten, mutta aalla teki törkeän hasardiloikan :( Teki ilmeisesti sitten kuitenkin jo niin törkeän loikan, että osui kontaktiin, eikä saanut virhettä. Puomille pysäytin ihan reilusti. Nollalla sija 2./35, hävittiin 0,15 sek Mikko Aaltosen koiralle, jolla oli sikanopea puomi. 

17965744_10155242508301170_1266560351_n.

Puomin ja renkaan välissä oli varmaan valehtelematta metri.

17965798_10155242330216170_1941855528_n.

Puomi ja keinukin oli melkoisen lähekkäin...

Toka rata oli vaikeampi, takanurkassa hankala kohta, jossa okserilta tosi ikävä kulma seuraavalle hypylle, siellä oli pakko olla ajoissa. Jumituin tutustumisessa tähän kohtaan, ja jotenkin vahingossa tutustuin rataan väärin :D Sama putki mentiin samoin päin kahdesti, ja oikaisin jo ensimmäisen kerran jälkeen maaliin tutustumisessa, ja mulla jäi kepit ja puomi väliin, hupsista. Onneksi ei menty ihan alussa ja ehdin huomata virheeni, mutta olipa hankala mennä radalle kun kaikki keskittyminen meni siihen, että muistan ohjata myös ne esteet, jotka sivuutin tutustumisessa. Aa oli tällä radalla nyt jo heti tokana, tultiin ihan suoraan hypyn kautta. Nyt teki nätisti neljällä laukalla, mutta silti oli saanut virheen tästä! En kyllä ymmärrä miten se on mahdollista, mun mielestä osui aivan selvästi :D Ehkä tämä oli agilityjumalan kosto edellisestä radasta. Hankala takanurkka meni tosi nätisti, mutta kepeillä sitten puikahti väärään väliin. Tälläisiä on mokannut ennenkin, loiva avokulma putkesta ja itse olen koiran oikealla. Tulos siis 10vp.

Vika rata oli hyppäri, ja kans vaikea. Radalla oli kohta, johon en vaan yksinkertaisesti keksinyt mitään järkevää ohjausta nopealle koiralle. Stepillä olisin saanut ohjattua varmaan kivasti ja sujuvasti, mutta Fisulla en vaan ihan oikeasti ehdi. Ohjausratkaisuni oli karjuminen ja valtava, tietoinen lenkki, jolla saan korjattua kulman hypylle. Ohjaus toimi juuri niinkuin olin suunnitellut, mutta eihän siitä missään nimessä mitään hyvää linjaa tullut, aikaa paloi. Seuraava ongelma tuli kepeillä, Fisu oli tosi kiltillä tuulella ja mun vekillä kääntyi vähän liian tiukasti, ja meinasi valahtaa keppien sijaan viereiseen putkeen. Kävi valehtelematta varmaan 20cm päässä putken suusta, mutta ei mennyt vaan tuli mun karjumiseen ja jollain ilveellä sain survottua vielä kepeillekin tosi huonosta kulmasta eikä saanut kieltoa, vaikka pyöri varmaan 3 sek paikallaan. Sitten olinkin jo taas myöhässä, enkä ehtinyt viimeiseen käännökseen ohjaamaan suunnittelemaani pakkovalssia, vaan jouduin pyörittämään huomattavasti pidempää kautta, aikaa siihen taas meni. Kuitenkin vastoinkäymisistä huolimatta nolla, ja sija 3./32. Hyppyserti jäi 0,06 sek päähän, sanomattakin selvää, että ilman noita ylimääräisiä mutkia olisi siis kepeästi riittänyt aika. 

Maanantaina koulutin taas tokoa Oulussa toisella hallilla, ja sain treenata nopeasti Fisun kanssa ennen koulutusta. Otettiin taas eteenlähetyksiä, nyt kiinnitin huomiota suuntaan. Pyrki nytkin oikealle vinoon, mutta en päästänyt, vaan pyysin ottamaan suunnan uudestaan ja lähetin vasta kun meni suoraan. Eteenlähetysten lisäksi tehtiin pari luoksetuloa, kerran takapalkalla eteen asti, ja kerran stopista vapautus takapalkalle. Teki nämä tosi kivasti, ja muutenkin nyt oli oikein hyvällä asenteella, ei ollut samanlainen ylivireinen kuin Seinäjoella, vaan tuntui rennommalta.