Sain eilen hullun idean, että mitä jos lähtisin ruotsiin kisaamaan tokossa molempien koirien kanssa, niin että Saralla olisi lainaohjaaja. Samassa luokassa kun ei voi kisata kahdella koiralla, mutta jos toisella olisikin oma ohjaaja... Koulukaverini Lea ilmottautui heti vapaaehtoiseksi, ja tästä innostuneina suuntasimme heti treenikentälle. En ole juuri treenannut Saran kanssa tokoa, en siis tiedä missä kuosissa evl-liikkeet on. Lea otti Saran kanssa ruutua, ohjattua, seuraamista ja tunnaria, arvelin että niissä tulee olemaan eniten hommaa. Ruutu oli ihan hyvä, vaikka Sara oli pikkasen ihmeissään, vauhtiruudussa ei ottanut palloa heti, oli selvästi epävarma, oliko lupa ottaa. Ohjattu oli huono, siinä oli tosi epävarma. Kapulalle hyvin, mutta koitti tuoda mulle, pudotteli, ja oli ihan pihalla. Lea otti pari luovutusta ja palkkasi niistä, sitten teki hyvin. Seuraamisessa oli myös vaikeuksia, edistää, poikittaa, ja kontakti putoilee. Vasemmalle käännökset etenkin tosi vaikeita, Lea itse eri tavalla kun minä, eikä Sara yhtään tiennyt koska käännytään, oli siis tiellä. Tunnari täytyy tietysti opettaa uudestaan, aloitettiin oman etsimisellä. Aluksi ei reagoinut kapulaan ollenkaan, mutta vähän aikaa etsittyään totesi että pakko se on ottaa tämä ja toi. 

Stepsukin pääsi treenaamaan, alotin ruudulla. Meni tosi kivasti, muistin kerrankin ottaa nauhat mukaan, haki hyvin paikkaa. Sitten ohjattua, päätin opettaa ohjatun luovutuksen sivulle, kun en tykkää siitä eteentuonnista. Muutama toisto ihan lyhyeltä matkalta, sitten kokonainen ohjattu, kun oli tuomassa kapulaa jossain n. 5m päässä, sanoin sivulle. Jäi vinottai eteen, uudella sivulle-käskyllä tuli sivulle. Sitten uudestaan, nyt toi jo ihan itse suoraan sivulle, hieno Step! Sitten luoksetulon stoppia tolpan kierrolla, ennakoi tosi paljon. Otin varmaan 5 suoraa, sitten yhden stopin (oli superhyvä) ja taas muutama suora. Pikkupätkä seuraamista, oli kuitenkin jo aika läkähtynyt ja kovilla kierroksilla, niin en ottanut pidempään. Lopuksi kaukoja, taas oli ongelmia :/ Lea heilui liikkurina, katseli kovasti sitä ja ei noussut ekalla seisomaan, muutenkin tosi tahmea ja vähän paineistuneen oloinen. Stepin selän takana leikki lauma pikkupoikia, jotka huusivat ja kirkuivat, olisiko niistä paineistunut? Kyllä se teki, mutta ei ollut normaali rento itsensä. 

Otin lopuksi molempien kanssa vielä hypyllä vinoja heittoja, molemmat oli päteviä, varsinkin Step! Kertaakaan ei mennyt ohi :)

Tänään sitten Stepsun kanssa hakutreenit, oltiin aika hankalassa maastossa Pyymosantiellä. Stepille 4 valmiina piilossa olevaa ukkoa. Eka oli melkein etukulmassa, teki oikein hyvän piston hankalasta maastosta huolimatta. Toka oli selvästi lähempänä, ehkä 20-30m keskilinjalta. Lähti suoraan, mutta koukkasi alueen suuntaisesti, onneksi sai kuitenkin hajun melkein heti suunnanmuutoksen jälkeen, ei ehtinyt siis lähteä kauas väärään suuntaan. Kolmas oli tosi hyvä, haki selvästi maaston mukaan sellaisen reitin mistä pääsi hyvin alas kallioista rinnettä, piti kuitenkin suunnan oikeana ja löysi ukon. Neljäs oli tosi hieno, lähti just sinne mihin lähetin ja löysi heti. Haukuissa oli kaikilla ukoilla hyvällä etäisyydellä, ja haukkui muutenkin hyvin.