Käytiin tokoilemassa tänään, suureksi riemukseni koulun kenttä oli osittain sula ja päästiin piiitkästä aikaa treenaamaan hiekkakentällä. Ihanaa treenata pehmeällä hiekalla tuon kamalan sohjon ja jäätikön jälkeen... Alotin Saran kanssa, tehtiin jättöliikkeet läpi ja sitten hiottiin seuraamista. Tarkoituksena olisi nostaa Saran päätä vähän ylemmäs, se pitää luonnostaan päätä aika alhaalla seuraamisessa ja siitä saa helposti sen vaikutelman että se edistää vaikka lapa onkin oikealla kohdalla. Laitoin lelun vasempaan taskuun ja käveleskelin ympäri kenttää, en antanut mitään käskyä vaan odotin että Sara itse tarjoaa oikeaa pään asentoa. Ja sehän tarjosi, siitä vaan sitten naksuteltiin.

Penne aloitti ruudulla. Rakensin jälleen miniruudun keskelle kenttää ja sen kanssa keskikohtatreeniä. Meni aika kivasti, välillä jäi eka liian eteen mutta korjasi ilman käskyä oikeaan kohtaan. Lähettelin eri suunnista ja suurensin vähän. Otin myös vähän lisää matkaa, nyt etäisyys ehkä 5m. Sitten seuraamista, tehtiin vähän käännöksiä ja liikkeellelähtöjä. Käännökset oli ihan hyviä mutta liikkeelle lähdöissä edistää ihan liikaa. Tasaantuu kyllä kun vähän matkaa kävellään mutta lähdöt pitäisi saada kuntoon. Jos lähden tosi hitaasti, tekee ok. Sitten vähän liikkeestä istumista, se alkaa mennä jo hyvin, teki 100% oikein. Sitten otettiin metskulla vauhtinoutoa. Ekalla palkka jalkojen välistä, tokalla lähdin juoksemaan taaksepäin, kolmannella taas jalkojen välistä, neljäs eteen. Tuli tosi hyvin, tiivis asento ja ihan suora. Sitten yksi heiton kera, palkkasin taas jalkojen välistä. Noutotreenin jälkeen liikkeestä maahanmenoa. Tarjosi aluksi istumista, autoin kädellä ja meni maahan, sen jälkeen ok. Täytyy muistaa ottaa muutama kerta siellä bh-kokeessa ennen kehäänmenoa. Sitten ihan vikaksi tehtiin paikallamakuuta. Annoin maata 3min, kävin palkkaamassa ja jätin uudestaan. Sitten saatiinkin kunnon häiriötä kun viereisellä kävelytiellä (ehkä 5m päästä) kulki 2 ihmistä ja 2 koiraa. Vilkuilin olan yli mitä Step tekee että pääsen heti puuttumaan jos nousee, kuulin kun se piippasi ja häntä heilui ihan hurjana, mutta pysyi. Siitä kävin palkkaamassa ja lopetettiin. Täytyy toivoa että saadaan siellä bh-kokeessa pariksi joku nopea suorittaja ettei penne-raukka joudu makaamaan siellä kovin pitkään.

Kotimatkalla pysähdyttiin ottamaan tunnaria Stepsun kanssa kun maata oli sen verran sulana että kapulan sai piiloon. Eka 2 oman piilotusta, juuri sulanut maa taitaa haista aika voimakkaasti kun Stepillä oli selvästi vaikeaa löytää kapulaa. Sitten väärien kera, laitoin ekana oman aika kauas, ehkä 3m päähän. Hyvin löytyi, ainoa vaan että luovutus on ihan täysin unohtunut. Otettiin uudestaan, niin että oma oli n. 0,5m päässä vääristä. Kävi heti aluksi jo oman luona ja nosti sen ylös mutta ei lähtenyt tuomaan vaan meni nuuskimaan väärät. Ei koskenut niihin kuitenkaan, nuuski vähän muualtakin ympäriltä ja lopulta toi oman. Eli ihan hyvin on tunnari muistissa, luovutus vaan puuttuu.  Ja tätä pitäisi päästä sitten treenaamaan porukassa että saisi hajustettuja kapuloita. Oikeastaan olen kaikkien tyytyväisin tunnarissa siihen, miten Stepin viettitilan saa niin hyvin laskettua, sivulle pikkuinen loikkaa kuin kenguru ja on tosi innoissaan lähdössä seuraamaan, silitän sitä vähän pään päältä ja sanon että otetaan tunnari, ja parissa sekunnissa ilme on aivan toinen, kapuloille Step lähtee todella rauhallisesti, nuuskii keskittyneesti eikä tietoakaan mistään sähläyksestä.