Ollaan treenattu hakua useampaan otteeseen:  viime viikon maanantaina Jessican ryhmässä Mestarintiellä otin Saralle nenänkäyttötreenin. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, ja ekassa 3-luokan kokeessahan tuomari oli sitä mieltä, että Saralla menee nenä kiinni samalla kun se väsyy ja alkaa läähättämään. Otin jo valmiiksi SM-reissusta väsyneen Saran mukaan tallomaan aluetta, ja ennen treenivuoroa heittelin vielä sille palloa niin että se läähätti jo hakualueelle tullessaan. Vasempaan etukulmaan valmiina oleva maalimies, ja kuinka ollakkaan, ei löytänyt. Teki siistin piston, meni suht läheltä ohi. Lähetin uudestaan, nyt löysi. Oikealle hajuhaku, sai keskilinjalle jo hajun. Vasemmalle toinen hajuhaku, nyt oli selvästi vaikeampaa taas (tuuli vaikeutti niin että vasen puoli oli vaikeampi).
 
Jonain aamuna (torstai? keskiviikko?) käytiin treenaamassa Korsossa. Otin oikealle etukulmaan valmiin löydön, vasempaan etukulmaan tyhjä. Oikealle edennyt löytö, vasemmalle lähipiilosta löytö. Oikealle tyhjä, vasemmalle takakulmaan löytö ääniavulla. Huolellisesta suunnitelmasta ei ollut mitään apua, meni taas ihan miten sattuu. Eka löytö oli hyvä, etukulman tyhjän yritti oikoa, laitoin pari kertaa uudestaan ennenkuin hyväksyin piston. Oikealla etenevällä kääntyi taaksepäin ja meni etukulman kautta piilolle. Lähipiilosta juoksi yli. Oikealle ei meinannut MILLÄÄN lähteä tyhjälle (sieltä päin tuuli, tiesi tasan tarkkaan ettei alueella ollut ketään). Huoh...

Juhannuslauantaina treenattiin Kirkkonummella. Muilla oli jostain syystä vaikeuksia vasemman puolen pistojen kanssa, Sara sen sijaan teki kyllä ihan hyvin. Otin molempiin etukulmiin löydön, vasemmalle tyhjän, oikealle etenevän ääniavulla ja vasempaan takakulmaan suoran löydön. Sara meni aika kivasti, kaikki pistot oli suoria, tyhjällä tuli pois kehusta eli se jäi aika pieneksi. Etenevä oli tosi hyvä, teki hienon laatikkopiston. Kaikki ilmaisutkin oli korrekteja. 

Maanantaina illalla Korsossa vikat treenit ennen koetta (luultavasti ainakin vikat). Oikeaan etukulmaan suora löytö, possuili eikä mennyt etukulmaan asti, vaan oikaisi eikä saanut hajua etukulmasta, teki siis siihen tyhjän. Laitoin uudestaan, nyt löysi. Ilmaisulla liina takertui kiinni puuhun ja Saran vauhti tyssäsi joku 3m ennen maalimiestä :/ No, irrotin siltä liinan ja meni sitten palkalle. Vasempaan etukulmaan edennyt maalimies, jossain 20m etukulmasta. Teki tosi hienon piston sinnekin, ja ilmaisukin hyvä. Sitten seuraavat kaksi oli ihan vaan hajuhakua. Oikealla jouduin menemään aika lähelle että sai hajun, vasemmalta sai hajun jo keskilinjalle.

Agilityakin ollaan tehty pari kertaa, viime viikon tiistaina treenasin molemmat koirat samalla kun olin kouluttamassa. Tein samat radat jotka koulutin, oli kivaa, Step varsinkin oli tosi hieno. Tän viikon tiistaina treenasin Saran kanssa taas kouluttamani radan, meni sekin kivasti, ja tehtiin myös 1-luokan kisarata kun HSKH:n puolella oli ykkösten iltakisat. Tiputti yhden riman ja rikkoi renkaan :O Sara ei oo tainnu ikinä rikkoa rengasta ennen tätä! Renkaan takana oli kyllä porukkaa, eli varmaan se häiritsi Saraa. Aan kontaktit oli nyt jostain syystä tosi huonoja, rytmitti jatkuvasti väärin, eli otti vain yhden laukan alastuloon kun pitäisi ottaa kaksi. Kyllä se osuu yhdelläkin, mutta en tykkää siitä, se on selkeämpi kun ottaa kaksi laukkaa. Tähän pitää nyt puuttua, seuraavalla kerralla pitäisi kaivaa länget jostain esiiin.

Sitten ikävämpiin asioihin. Step on ontunut vasenta etujalkaansa nyt viikon. Ontuma alkoi viime viikon ke (20.6.) illalla, ilman mitään näkyvää syytä. Molemmat koirat oli illan yksin kotona kun olin töissä, äitini oli käyttänyt niitä pissalla ja silloin kaikki oli ollut ok. Iltalenkillä Step ontui ihan selvästi, ja lenkki jäi ihan vaan pissatukseksi. Siitä asti onkin sitten ontunut koko ajan. Olen pitänyt sitä täysin levossa, mutta ei ole auttanut, ontuu edelleen. Ontuu selvimmin levon jälkeen kun nousee ylös, mutta ontuma ei poistu kokonaan sen vetreytyessä, se keventää jalkaa jatkuvasti. Tassusta ei löydy mitään vikaa, ei mitään haavaa tai kynnen murtumaa tai mitään, koko jalan iho näyttää ehjältä eikä arista minkään nivelen taivuttamista/ojentamista. Ainoa, mitä löysin, on pieni, kova patti ranteen etupuolella ihon alla. Se voisi periaatteessa olla joku punkinpurema/ampiasen pisto, mutta se tuntuu liian kovalta, ihan samalta kun mikrosiru tuntuu ihon alla. Voisiko mikrosiru valua noin alas? En ole koskaan tuntenut Stepin mikrosirua sen kaulassa, Saralla se tuntuu selvästi. Töissä juttelin hoitajien kanssa, ja he ehdottelivat, että voisiko olla joku kivi tai tikun palanen? Miksei, mutta mistä se olisi sinne päässyt, kun mitään haavaa ei löydy. Entä jos se onkin irtopala? Se ei olisi mitenkään ennenkuulumatonta tässä suvussa. Mutta miten se olisi päätynyt ihon alle? Ranteen kohdalla luiden ja nivelten päällä on paksu kalvo, ja patti tuntuu selkeästi ihon alla, miten se olisi päässyt kalvon ulkopuolelle? Lihakset tuntuu ihan normaaleilta, ei ole jumissa. Olen pitänyt muutamana päivänä back on trackia sisällä siltä varalta jos olisi kuitenkin jotain lihaskireyttä, johon lämpö ja tehokas verenkierto auttaisi, mutta en ole huomannut mitään eroa. Seistessä varaa normaalisti painoa kaikille jaloille, mutta liikkuessa keventää. Jos mitään ihmeparantumista ei tapahdu (niinkuin vahvasti epäilen), niin vien alkuviikosta Stepin lääkäriin, heti kun olen saanut palkan. Inhottavaa tälläinen, kun en voi viedä koiraa lääkäriin heti jos se on kipeä, vaan vasta sitten kun saan rahaa :(

Juhannusta vietettiin Kirkkonummella hakuporukan kanssa. Step joutui jäämään äidille hoitoon, muuten se ei olisi millään pysynyt levossa. Syötiin, juotiin, saunottiin grillattiin ja...kokeiltiin vepeä! Aivan ex-tempore keksittiin sateisena juhannuslauantaina, että vepe voisi olla hauskaa, ja meitä ei pysäyttänyt mikään :) Kokeiltiin veneestä hyppyä ja rannalle uintia, esineen vientiä, hukkuvan pelastusta ja veneen hakua. Veneestä hyppy oli yllättävän vaikea, kun kyseessä oli liukas soutuvene. Sara, joka hyppää laiturilta tosi mielellään, ei olisi halunnut hypätä veneestä, ja kun se sitten hyppäsi, niin se liukastui ja tipahti veteen :/ Esineen vienti ei onnistunut vientinä, mutta kun menin itse veneeseen ja pyysin tuomaan esineen mulle, niin toimi hienosti. Hukkuvan pelastus oli ihan helppo juttu, senkun päästin Saran rannalla vapaaksi niin se sinkosi veteen ja pelasti hukkuvan! Veneen kuljetusta kokeiltiin niin, että olin itse vedessä ja vene oli tyhjä, annoin Saralle narun suuhun ja kahlasin sen kanssa rantaan. Hienosti jaksoi kiskoa painavaa soutuvenettä!

Tälläisellä porukalla vietettiin hauska juhannus :)