Hakukokeen epäonnistumisesta sain jotenkin uutta päättäväisyyttä treeneihin, Saran on hitto vie pakko onnistua kuukauden päästä kokeessa! En kestä jos sekin lamaantuu eikä tee mitään...

Maanantaina käytiin Lean kanssa treenaamassa tokoa inhottavassa sadekuurokelissä. Kävin tallomassa Stepille jäljen samalla, annoin vanhentua vain puoli tuntia, kun oli niin älytön tuuli ja kaatosade, ettei ihan huuhtoutuisi pois. Jälki kulki koko matkan pulkkamäessä, eli sellaista niitettyä heinikkoa. Nameja siellä täällä, keppejä neljä, yksi suorakulma ja yksi piikki. Janalla ei selvästi tajunnut yhtään mitä mentiin tekemään, lähti kyllä mutta meni jäljestä ohi ja pyöri jonkun aikaa ennen kun nosti jäljen. Alku tosi haparoivaa, söi nameja sieltä täältä, kiskoi, sinkoili, välillä eksyi pois jäljeltä. Olin itse vaan liinan päässä painona, aika paljon sain hidastaa ennen kun alkoi keskittymään. Eka kulma oli melkoista hapuilua sekin, ja kulman jälkeen eka keppi jäi, ei tainnut olla jäljen päällä sillä kohtaa kun itsekään en sitä huomannut. Sitten selvästi alkoi keskittymään paremmin, ja loppujälki (joku reilu 200m) meni tosi hyvin. Jäljesti tarkasti ja keskittyneesti, piikki meni hyvin ja nosti kepit varmasti. Muutama pidempi pätkä ilman nameja meni myös hyvin. Pääasiassa olen tyytyväinen, tauon jälkeen ihan ok suoritus. 

Tokotreeneissä otin Stepin kanssa ruudun, ohjatun, tunnarin ja kaukot. Ruudussa ja ohjatussa sekoili, selvästi kärsinyt tauosta. Haki luoksetulon merkeille, oli tosi hätäinen eikä malttanut etsiä katseella ruutua. Kun ruutu löytyi, haki ihan ok paikkaa. Ohjatussa otin nyt kapuloiden sivulle tuomista, vähän tarvitsee vielä apua. Olohuonetreenissä osaa jo tosi hienosti erotella eri noutokäskyt, eli tuo ohjatun sivulle ja metallin eteen. Tunnari tehtiin kerran, oli tosi hyvä. Kaukoissa ihme jumittamista, ei ollut hyvä. Tekee kyllä mutta hiiiiiitaaaaasti. 

Sara teki Lean kanssa, oli tosi siistiä menoa. Kyllä siitä vielä hyvä tulee :) Kaukot on edistyneet huimasti, kiitos olohuonetreenien!

Maanantaina illalla hakutreenit Technopoliksessa. En ollut aikaisemmin ollut Saran kanssa siellä, ja ryhmäkään ei ollut niin tuttu, joten otin vielä irtorullilla. 4 ukkoa, kaikki 50m syvällä piilossa, kaikilta irtorulla. Sara teki taas aivan sairaan hyvin töitä, pistot oli suoria, nenä hyvin auki, ja otti rullan varmasti, ja näytölle hyvin. Kahdella ekalla pudotti rullan keskilinjalla, niillä vaadin että tuo loppuun asti, kaksi vikaa olikin sitten ihan moitteettomia. Jeejee, Sara oli taas niin hieno <3

Tänään sitten toisen porukan kanssa hakutreenit Talosaaressa. Maasto oli aika vaikeaa, ei kauheesti näkyvyyttä, ja kallioita siellä täällä. Otin Stepille 3 suoraa löytöä, tarkotus saada onnistunut motivaatiotreeni. Eipä ollut kyllä motivaatiosta tietoakaan, mutta muuten tosi hyödyllinen treeni. Step oli täysin laama. Teki heti ekalla pistolla saman mitä kokeessa, eli eteni joku 5m ja pysähtyi. Yritin lähettää uudestaan, vielä ihan rauhallisella ja ystävällisellä sävyllä. Ei lähtenyt, joten mulla meni hermo. Ärähdin sille että ei käy, nyt menet ja otin pari askelta kohti. Säikähti ja väisti mua. En antanut periksi, vaan ajoin sen matkaan, kääntyi muutaman kerran katsomaan, mutta meni kuitenkin. Hiippaili tosi hitaasti ja varovasti eteenpäin, mutta kuitenkin ihan suoraan, ja löysi ilman apuja. Haukkui pari kertaa, muttei jatkanut ilmaisua, vaan laamaili sielläkin. Maalimies pyysi sitä haukkumaan, jolloin haukkui sentään kunnolla ja sai palkan ja isot kehut. Tokalla maalimiehellä täsmälleen sama, ei lähtenyt ensin, mutta kun pakotin, lähti etsimään ja löysi, haukkui vasta maalimiehen kehotuksesta. Kolmannella edelleen sama, paitsi että nyt ei tarvinnut enää ajaa sitä vaan lähti kun tiukasti käskin. Eteni hienosti ihan suoraan vaikka maasto oli hankalaa, ja löysi. Treenin lopuksi koko porukka heitteli sille palloa, oli tosi innoissaan, eikä enää yhtään paineistuneen näköinen. Inhottavaa, kun joudun pakottamaan sitä, mutta siihen leikkiin en kyllä lähde, että otan heti apuja maalimiehiltä jos ei lähde kunnon pistolle. Step tietää tasan tarkkaan mitä sen pitää tehdä, ei ole siitä kiinni ettei se osaisi. Toivottavasti tämä on nyt vaan joku vaihe, mistä päästään yli. 

Yhdennäköisyys Stepin ja laaman välillä on kieltämättä huolestuttavan suuri. Yhtä jalattomia molemmat, ja korvatkin luimussa...

Saralla kokeilin nyt kiintorullaa ekaa kertaa etsinnän yhteydessä. Otettiin eka yksi ukko ihan läheltä näkölähtönä, että saisi keskittyä ihan vaan siihen rullan ottamiseen. Tajusi kiintorullan parissa sekunnissa ilman apuja :) Sitten kolme muuta ukkoa 50m syvyydessä kiintorullalla, ja kyllä pelittää :) Vitsi mikä fiilis!!!!! Mun Sarppa-Liisa on ihan oikea hakukoira, se etsii ja ilmaisee täysin ilman apuja <3 Pistot oli hyviä, yhden jouduin korjaamaan kun lähti kaartamaan kallion muodon mukaan. Vikalla oli vähän pyörinyt ennen kun otti rullan, muilla otti heti. Rullan tuonnit oli hyviä ja varmoja, ei pudotellut. Kahdella näytöllä roikuin vähän matkaa perässä.