Kesä kesti ilmeisesti vain viikon, ja nyt ollaan siirrytty syksyyn. Ainakin näin voisi kuvitella kun laittaa nokkansa ulos ovesta. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä. Eilen kävin metsässä treenaamassa ek-juttuja, eli molemmille koirille pudotettu sekä esineruutu. Pudotettu ensin Stepsulle kisamatkalla, oli muuten loistava mutta ei pystynyt istumaan sivulla kun kyttäsi niin kovasti, joten otin vielä pikkupätkän lisää seuraamista ja uusi täyskäännös, nyt istui ja pääsi noutamaan. Sarppa teki pudotetun n. 100m hakumatkalla, oli tosi hyvä.

Esineruudusta Step haki ensin 2 esinettä, ja sitten Sara jäljellä olevat 3 esinettä. Molemmat oli päteviä, Step toi yhden esineen takaa keskeltä ja toisen sivurajalta, Saralle jäi siis molempien takanurkkien esineet sekä etuesine. Etuesineestä juoksi yli, takaisin tullessa sai hajun, ihan hyvä treeni sinänsä, kun tulee niin nihkeästi takaisin, ja nyt sai esineen muodossa palkan siitä että totteli. Otin vielä pari lähiesinettä niin että lähetin suoraan esineen kohdalta, ihan surutta juoksee kyllä yli...

Tänään sitten kaatosadetta uhmaten Ojankoon aksaamaan Ilonan kanssa. Ilona alotti hyppyneliöllä, pitäisi kaivella muistin kätköistä kaikkia muitakin tälläisiä ihan perus ohjaustreeniin sopivia kuvioita. Tehtiin neliössä valsseja ulkokaarteessa että sitten 180 asteen käännöksiä valssilla. Kaarteessa Ilona sinkoaa kaaaaaauas (Sara taisi harrastaa tätä samaa nuorempana), mutta 180 asteen käännöksissä reagoi tosi hyvin ennakointiin ja kääntyy tiukasti. Rimat oli 55cm. Seuraavaksi Step pääsi tekemään vähän hyppyjä ja puomia ja aata, ideana vaan totutella taas hiekkapohjaan. Nyt liikkui jo ihan superpaljon paremmin kuin viime viikolla, kulki kovaa. Puomit huonoja, aat kohtalaisia. Ilona pääsi seuraavaksi tekemään vauhtipätkää, joka sisälsi pari hyppyä, suoran putken, mutkaputken sekä aan. Aata meni pääasiassa kivasti, kerran hyppäsi längen vierestä, otin sen sitten uudestaan. Vauhtiakin löytyi, kertaalleen tuli yhden hypyn ali kun hyppy tuli putken jälkeen sille vähän yllärinä. Rimat oli 60cm. Putkiin hakee jo aika kivasti, varsinkin suoraan putkeen. Hypyille irtoaa vaihtelevasti, välillä bongaa ne jo kaukaa, mutta joskus taas lähtee mun käden mukana ohi. Sitten Sarppa vuoroon tekemään pari aata ja puomia, aat oli hyviä längen kanssa. Lopuksi vielä Ilona teki yhden kierroksen kontakteja, tämä oli ehkä paras osa treenejä. Keinu on edistynyt ihan huimasti, tehtiin vauvakeinulla ensin pelkkää alastuloa, siiveke oli vielä apuna, mutta hyvin pysyi jo peräpää keinulla! Sitten kokonaisena vauvakeinu, ja sehän toimi!! Molemmilta puolilta, siiveke toki apuna mutta jalat pysyivät keinulla eikä loikannut sivuun, jes! Puomia pari kertaa hypyn kautta ja ilman, oli tosi hyviä nämäkin, muutaman kerran toinen takajalka tippui kontaktilta, mutta ajatus oli oikea. Lopuksi vielä 2on-2off asentoa ihan tarjoamalla, hyvin haki. Kontaktit näyttäisi olevan hyvällä mallilla kaikki, kepit on ainoa mikä vaatii vielä paljon töitä. Nytkään en saanut keppejä treenattua, kun tarvitsisin niihin avustajan ja olin yksin.

IMG_5887-normal.jpg