Käytiin päivällä Saran kanssa Timon luona hierottavana, vaikka mitään oireita ei ole ollut, halusin tsekata että kaikki on kunnossa ennen sm-kisoja. Eihän siellä mitään jumeja ollutkaan, kuten arvelinkin, ihan pientä kireyttä lantiossa ja etureisissä. Eli ainakin lihasten puolesta on kaikki kunnossa viikonloppua varten.

Stepin kanssa meillä alkoi tänään Jessica Svanljungin tokokurssi, tänään eka kerta neljästä. Oltiin Jessican luona Sipoossa, ihanalla nurmikentällä! Päätin ottaa tällä kertaa teemaksi ruudun, kun se tuntuu menevän aina huonoiten vieraassa paikassa. Ruutu oli jo rakennettuna valmiiksi, ja siinä oli kehänauhat reunoissa. Otettiin ensin ihan kokeenomainen ruutuun meno, koitin saada Stepin hakemaan ruudun katseellaan ennen kun lähetin, ja se peräti onnistui! Kysyin missä ruutu, ja se vilkaisi ruudun suuntaan. Käskytystä ei olla tehty ruudun yhteydessä koskaan, kun Jessica sanoi "käsky" Step kääntyi katsomaan kummissaan. Odotin että otti kontaktin, ja sitten lähetys. Meni hyvin, haki aika taakse mutta ei haittaa, palkkasin. Otettiin seuraavaksi näyttö, ja lähetys lähempää. Sitten kokeiltiin sellaista, että pidän Stepsua perusasennossa, ja Jessica kävi näyttämässä ruudun, just kun oli keskellä, kuiskasin Stepille "missä ruutu", tämä toimi loistavasti! Otettiin muutama toisto eri puolilta, joka kerta hyvä! Sitten yksi pitkältä matkalta ilman näyttöä, ei mennyt hyvin. Näennäisesti vilkaisi ruudun suuntaan mutta ei oikeasti katsonut sitä, ja käskyllä lähti pomppimaan epävarmana ruudun suuntaan. Jossain vaiheessa bongasi ruudun ja sinkosi sinne, hyvin haki keskikohdan. Eli vauhti on heti paljon parempi kun tietää varmasti mitä tekee, epävarmanakin tekee mutta hitaasti. Otettiin vielä kerran, nyt katsoi kunnolla, ja ruutu oli hieno!

Tässä muistiinpanot ruudusta:

  • Kuurina avustajan kanssa näyttöä, niin että juuri kun avustaja on ruudussa, sanon virittelysanan.
  • Kun sanon virittelyn, käsky pitäisi tulla nopeammin sen jälkeen, jos odotan, ehtii jo unohtaa missä se ruutu oli.
  • Välillä pitää palata alkeisharjoituksiin eli tavallisiin näyttöruutuihin, ja välillä vauhtiruutuja lelulla jos ei aiheuta kyttäämistä.
  • Jos menee epävarmasti ruutuun/ei suoraan oikealle paikalle, täytyy palkata mutta ei niin hyvällä palkalla kun halutusta suorituksesta, esim. heikosta ruudusta vain kehut, loistavasta lelu.
  • Loppuosassa kannattaa treenata hiekkakentällä, ja kun kuulee että koira on tulossa, toistaa käskyn sivu.
  • Loppuosaa täytyy myös välillä palkata niin ettei kutsukaan vaan menee palkkaamaan ruutuun  

Treenattiin myös pari kertaa merkkiä, lähinnä sillä mielellä että miten alan työstämään sitä. Stepsuhan ei ole ikinä mennyt merkille, ja koska Saran merkki on niin kamala, olen täysin avoin ideoille. Jessica ehdotti että kokeillaan ns. näyttömerkkiä, ja mehän kokeiltiin. Jessica piti Stepsua, ja mä juoksin kovaa merkille, nostelin merkkiä pari kertaa ja höpöttelin innokkaana että katsoppa täällä on merkki, vähänkö hieno merkki ym. sitten juoksin takasin ja suoraan lähetys. Ja kas, sinne se sinkosi hienosti merkille! Otettiin heti perään toinen, lähti taas kovaa mutta kuuli ilmeisesti kun kaivoin lelua taskusta ja kääntyi ympäri. Odotin vaan hiljaa ja fiksu Stephanie hakeutui itse merkille, josta palkka. Hyvä Step!

Muistiinpanoja merkistä:

  • Näyttömerkillä täytyy odottaa että koira hakeutuu kokonaan merkin taakse, vasta siitä palkka.
  • Välillä merkin takana voi olla pallo/lelu
  • Sitten kun ruutu ja merkki sujuu, voi tehdä merkiltä ruutuun ja ruudusta merkille lähetyksiä niin että seisoo molempien puolivälissä, oppii erottamaan.

Lopuksi otettiin paikallaolot, ne oli ihan hyvät molemmat. Oikein lupaavalta vaikuttaa tämä kurssi, innolla odotan jo seuraavaa kertaa, jolloin ajattelin pureutua luoksetulon maahanmenoon.