Viime viikolla ollaan treenattu varsin ahkerasti, viikonlopun olin ruotsinristeilyllä ja laivalta kodin kautta taas treenaamaan :) Keskiviikkona otin lenkillä esineruudun, ripottelin ruutuun valmiiksi 5 esinettä joista Stepsu sai hakea ensin 2 ja Sara jäljelle jäävät 3. Molemmat oli superpäteviä, etenkin Sarppa! 3 pistoa, 3 esinettä, ja se meni lujaa! 

Torstaina käytiin Emman kanssa Viikissä tottistelemassa ja tekemässä ek-juttuja. Tallottiin eka Simballe ja Stepille jäljet odottamaan ja mentiin sitten kentälle. Otin Stepsulla kehääntulon, seuraamista, paukut sekä hypyt. Seuraaminen oli ihan ok, ekasta paukusta säpsähti mutta tokaan ei enää reagoinut. Hyvä, ei ole siis talvi (ja uusi vuosi) tehnyt hallaa näille. Hyppynoudossa otti tukea mennen tullen ja vähän epäröi, mutta hyppäsi silti 100% ja sai siitä paljon kehuja ja palkkaa. Estenouto oli hieno. Sarppa teki myös kehääntulon, pikkupätkän seuraamista paukkujen kera (ilme kirkastui kun kuului pum) ja hypyt. Hyppynouto tosi vauhdikas ja varma, jee! Estenouto myös hieno. 

Seuraavaksi metsään tekemään tarkkuusruutua. Stepsulle kindermunayllätys (joku pieni muovinen ötökkä) vasemmassa nurkassa, ja voi miten oli vaikeeta! Ei meinannut sitten millään pysyä alueella, näytti kyllä että tekee töitä mutta ei löytynyt. Nenässä vikaa?? Jouduin käymään näyttämässä kun oli huidellut ruudussa jo varmaan 5min. Sarpalle etureunaan pieni hiuspinni, sekin oli vaikea! Meni monta kertaa yli ja siitä mennessään talloi esineen syvemmälle maan alle... 

Sitten vielä jäljelle, ja se olikin aika katastrofi. Emman talloma jälki oli joku 200m pitkä, 1,5h vanha ja 4 keppiä. Jana suht ok (olis mennyt yli jäljestä mutta himmasin, niin nosti sitten oikein), alkupätkällä tarkasteli ja pyöri ja eka keppi oli jossain melkein janassa kiinni, joten siitä ihan reippaasti yli, ei ollut varmaan jäljen päällä edes siinä kohdin. Maastossa oli siellä täällä lunta, ja jälki oli tosi kiemurainen, tuntui ettei Step jotenkin päässyt ollenkaan kiinnittymään jälkeen, ja hukkasi sen koko ajan. Jonkun lenkin jätti kokonaan väliin ja sinne myös kepin, nosti jäljen uudestaan ennen 3. keppiä ja sen ilmaisi. Kepin jälkeen vähän matkaa ok, mutta sitten taas kulmasta yli ja hukkasi jäljen. Hinasin takaisin ja nosti jäljen uudestaan ja vikan kepin ilmaisi. Olipas kamalaa kaahotusta! Pitäisi päästä pellolle tekemään piiiiiitkää ja selkeetä jälkeä että saisin jotain tolkkua tuohon. 

Torstaina aksassa oli Saran treenivuoro, ja se oli oikein hieno! Timo Rannikon radalla oli teemana oikeiden esteiden valitseminen, samassa sumassa oli puomi, sen alla u-putki ja sen vieressä kepi, ja vuorotellen mentiin kaikille. Sarppa oli pätevä, olisko 2 kertaa mennyt väärin. Tosi hyvin kuulolla siis! Lopuksi vedettiin rata nollalla läpi :)

Sunnuntaina Saran kanssa hakutreeneihin Mestarintielle. Maasto oli jo melkein sula, joten otin ratatreenin. Molempiin etukulmiin tyhjät ja sen jälkeen 4 löytöä. Alotin vasemmasta etukulmasta, laitoin tyhjälle ja aloin pian huutelemaan, tuli takakulmasta.... MUR!!! Oikeaan etukulmaan vähän maltillisempi (no okei oli sekin varmaan 50m pitkä) tyhjä. Sitten vasemmalle etenevä, oli juossut maalimiehestä ohi mutta saanut hajun kuitenkin tuhmailusta huolimatta. Oikealle lähilöytö, tää oli sentään suora. Sitten vasempaan takakulmaan suora löytö, ja taas yritti lähteä kääntymään aluetta ennen aikojaan mutta sai tälläkin kertaa hajun ja löysi. Oikeaan takakulmaan jokseenkin suora löytö.

Tänään vielä vikat hakutreenit ennen keskiviikon koetta, teemana SUORAT löydöt. Oltiin Korsossa, siellä oli lunta vielä aika reippaasti. Molempiin etukulmiin suorat löydöt, ja oikealle yksi jänis. Meni hyvin, kaikki pistot suoria ja löysi helposti, ilmaisut kunnossa. Ihan hyvin näyttäisi siis maasto pelittävän koetta ajatellen. Esineruutua en ehdi enää tekemään, mutta johan me tehtiin sitä jo 2 kertaa tänä keväänä :D Treenien jäl

Tänään illalla vielä viimeistelytottikset. Otin Saralla vähän seuraamista (nättiä!), tasamaanoudon piiitkällä matkalla ja pakoonjuoksulla, esteet ja eteenmenon. Kaikki onnistui, esteistä sai broiskunsiipeä palkaksi ja eteenmenopallokin löytyi vaikka ei näkynyt lumisesta reunasta. 

Stepsu sai tehdä tokoa. Alotettiin seuraamisella, laitoin kentälle unohtuneen jalkapallon houkutukseksi eteenmenopaikkaan ja ruudun oikeaan laitaan. Aluksi yritti kytätä ihan kunnolla, huomautin ja petrasi vähän, palkkasin siis siitä. Sitten ruudun paikkaa, aika kivasti haki taakse! Sitten luoksetulon maahanmenoa, ihan mageita oli :) Ja lopuksi Stepsun niin odottama eteenmeno. Pienen tauon jälkeen vielä muutama merkki ja vähän seuraamista juosten. Merkit oli yllättävän nopeita!

DSC03637-normal.jpg

Kuva: Lea Rentsch