Tänään oltiin tokaa kertaa EPK:n tottistreeneissä. Hyvä sattuma, treeneissä oli toinenkin juoksunarttu, niin Step sai tehdä sen kanssa yhtä aikaa ja saatiin häiriötreenejä. Step alotti paikallaololla, annoin sen maata koko ajan kun toinen koira teki (joku vajaa 10min), kävin 2 kertaa palkkaamassa. Tosi kivasti se pysyi, oli rauhallinen eikä häiriintynyt toisesta koirasta. Kyllähän se katsoo mitä toinen tekee, mutta makaa silti rauhallisesti eikä reagoi toisen käskyihin. Sitten kokeilin vireen nostoa kokeenomaisesti, eli tavoitteena saada Stepsu sopivaan vireeseen seuraamiseen ilman namia tai lelua. Aluksi Stepin suunta tuntui olevan jonnekin ihan muualle, eli kamala kiire johonkin, ja kun mulla ei ollut mitään kiinnostavaa kuten lelua, sain tiukasti komentaa sivulle. Muutama askel seuraamista taakse ja siitä kehut ja sitten liikkeelle mars. Step seurasi ihan nätisti, pikkuisen liian edessä mutta ei mitään pahinta sikailua. Täyskäännös ok ja henkilöryhmä tosi hyvä. Lopuksi lelu palkaksi. Itse sain noottia jäykästä kävelystä, täytyy kiinnittää huomiota siihen. Sitten liikkeestä istumista. Aluksi muistuteltiin avuilla, sitten vapaasta hillumisesta ilman apua. Tosi hyvin meni, joka kerta onnistui ja istuminen on oikein ripeä. Vaikka ollaan treenattu tätä -tosi- vähän, en ole kovin huolissani, kunhan muistutellaan muutama kerta ennen kehään menoa niin eiköhän se siitä.

Saran kanssa otettiin tokoa, suunnitelmana tarkistaa, missä mennään. Mun pitäisi ensi tiistaihin mennessä päättää, että mennäänkö me tokon sm-kisoihin joukkueeseen vai ei. Ei tämä treeni kauheesti auttanut, en tiedä vieläkään mitä tehdään... Alotettiin noudolla, otettiin pelkkä luovutus, se oli sairaan hyvä. Sitten idaria, seuraaminen ok (vasemmalle käännökset vähän liioiteltuja mut se johtuu siitä runsaasta täyskäännöstreenistä), seisominen ja istuminen sairaan hyviä, mutta maahan en meinannut saada sitä millään! Jotenkin Saran mielestä oli kamalan vastemielistä mennä maahan, mutta en nyt heti lähtisi pohtimaan että eikö koirani osaa mennä maahan, koska vaihtoehtoja on monia. a) maa on kylmä ja jäinen, en minäkään siinä mielelläni makaisi, b) Saralla on paikat jumissa eilisistä treeneistä, c) ollaan vahvistettu niin paljon istumista että Sara tarjoaa sitä vähän turhan innokkaasti. No, tehtiin vähän helppoja treenejä avulla, sitten uudestaan seuraamisen yhteydessä, meni hyvin. Sitten koitettiin tunnaria, eka oman piilotus, ja sitten kokonainen. Kapulat oli rivissä, Sara alotti nuuskimisen oikeesta laidasta, oma oli 3. oikeelta eli löytyi melkein heti. Lähti tuomaan, vahvistin kehulla. Tokalla laitoin kapulan rivin viimeiseksi että näkisin paremmin nuuskimista, ja hyvinhän se meni. Ei koske vääriin, nuuskii ripeästi ja luovutus nopea. Eli tunnari näyttäisi olevan kunnossa. Sitten kaukkarit. Ne ei todellakaan ole kunnossa. M-s ja m-i oli hyviä, mikään muu ei sitten ollutkaan. Seisomasta maahanmenossa istui, istumasta seisomisessa takakoivet jäi vatsan alle, seisomisesta istumisessa tuli eteenpäin. Argh! Otettiin lyhyellä matkalla ja peruuttamisen yhteydessä.

Step sai vielä vikaksi tehdä vähän seuraamista ja luoksetuloa kun nameja oli vielä jäljellä. Naksuttelin seuraamisessa oikeesta kohdasta, nyt vasemmalle käännökset tuntuu taas toimivan paikan korjaamisessa. Otettiin 1 pitkä suora josta palkkasin lelulla. Luoksetulo otettiin kerran pitkällä matkalla läpijuoksuna, sitten haukutuksen kera loppuasentoa. Ei se vaan toimi ei sitten millään. *huoh* Hidastaa liian aikaisin edelleen. Ainoa mitä tähän hätään keksin, on tehdä vaan ihan sikana läpijuoksuja ja toivoa että se tulee sitten kisoissa suoraan... Jos jollain on jotain hyviä vinkkejä niin niitä otetaan vastaan.