Sara on ollut oikein pätevä tässä lähipäivinä. Lauantaina aamupäivällä kävin treenaamassa tokoa pulkkamäen päällä, otin molemmille saman treenin. Ensin merkkiä, sitten luoksetulo, tauko väliin ja sitten kaukot ja seuraamista. Tein Saran kanssa ekana, merkit oli tosi hyviä, jopa vauhdikkaita. Luoksetulo eka suorana, sitten stoppi. Stoppi oli tosi hieno! Sitten uudestaan suorana, ennakoi paljon joten ei palkkaa ja uusi yritys, nyt oli parempi joten sai palkan. Toisessa setissä kaukoja, toimi ihan mukavasti, ja seuraamista, oli siinäkin pätevä. Kaukoja ollaan tehty myös sisällä, olen naksutellut s-m ja i-s vaihtoja, ne on ehkä meille ne vaikeimmat.

Stepsu oli myös hieno, merkille menot ihan ok, luoksetulon stoppi vain kerran kun meni niin hyvin. Kaukot oli ihan buenot, ja seuraaminen myös hyvää. Stepsu on saanut tehdä olohuonetreenissä temppujen lisäksi tunnarikapulan nostelua, olen naksutellut kun nostaa niin, ettei korjaa otetta. Ottaa usein huonosti kiinni kapulasta, ja korjaa otetta heti, nyt olen palkannut vaikka roikottaisi kapulaa miten päin tahansa. Ehkä olisi kuitenkin järkevää naksutella kapulan nostoa niin että nostaisi heti kunnolla?

Eilen aamupäivällä tehtiin lenkin yhteydessä pudotettua. Otin molemmille samanlaisen treenin, oltiin koko ajan suht leveällä polulla. Ensin näytin esineen samalla kun pudotin, ja lähetin hakemaan jostain n. 15m päästä. Tokalla en näyttänyt enää esinettä, ja hakumatkakin oli joku 30m. Molemmat meni oikein hyvin, idea oli tullut selväksi, ja molemmat hakivat itsevarmasti ja nopeasti lelun. Sara luovutti kauniisti eteen, Step sen sijaan pureskelee ja ravistelee tikrua...

Tämän päivän aamutreeneissä tehtiin tarkkuusetsintää, talloin nyt ihan oikean 3x3m tarkkuusruudun metsään, maasto oli aika helppoa sammalikkoa. Esineenä pieni avain. Sara teki 2 toistoa, ekalla yritti ottaa avainta suuhun, kielsin ja palkkasin vasta kun ilmaisi nätisti. Tokalla ehdin käskea maahan ennen kun otti suuhun. Etsii tosi kauniisti, pysyy alueella ja nenä on hyvin auki, löytää varsin nopeesti. Stepsulla on edelleen ongelmia esineen nostamisen kanssa, se niin kovasti haluaisi tuoda sen mulle. Jos ei kohta opi niin mä luovutan, ja annan sen tuoda esineen mulle. 

Illalla sitten vielä hakutreenit Saran kanssa Jessican ryhmässä, otin 4 ukkoa. Kokeiltiin nyt ekaa kertaa L:n muotoista pistoa, niin että ukko olikin n. 20 askelta aluetta eteenpäin siitä kohdasta mistä lähetin. Alotin vasemmasta etukulmasta, siellä ukko oli n. 10m etukulmasta alueelle päin. Tämä oli oikein hieno. Sitten oikea etukulma, johon tuli nyt se varsinainen L:n muotoinen pisto. Sara teki tosi hienon piston, eteni suoraan etukulmaan ja kääntyi aluetta eteenpäin ja löysi, treeni onnistui siis täydellisesti :) 2 viimeistä ukkoa oli ihan suoria, meni hienosti molemmat. Vikalla joutui menemään tosi tiheän puskan läpi, ei mitään ongelmaa. Sara on kyllä edistynyt aivan huimaa vauhtia, ei ikinä uskoisi että se on aloittanut vasta viime huhtikuussa hakutreenit!

Tässä muutama kuva Stepsusta MM-karsinnoissa, kuvat © Juha Lehtikangas