Nyt on ensimmäinen viikko lehmälääkärin hommia takana, ja ollaan jo vähän tutustuttu täkäläisiin koiratreenipuitteisiin. Maanantaina kävin ihan melkein meidän naapurissa sijaitsevan Maitokolmion meijerin takana pellolla tokoilemassa, pellolla oli lunta, mutta sen verran kantohanki, että siinä pystyi juuri ja juuri treenaamaan. Meijerin valot valaisivat kivasti, ja hyvin näki illallakin. Fisu teki nyt merkkiä uudella suunnitelmalla, eli pari toistoa niin, että päästin ihan tosi nopeasti kapulalle, jotta saisi hyvästä merkistä palkaksi noutaa. Oli selvästi ilahtunut, ja meni ihan vauhdilla. Tämän lisäksi tehtiin sellaisia, että pysäytin merkillä, ja pyysin tekemään kuuntelujuttuja, eli kaukoja, ja palkkasin sitten kädestä. Näitäkin teki ihan iloisesti ja kuunteli hyvin. Merkin lisäksi tehtiin sopivan pitävässä kohdassa luoksetuloa, pari eteentuloa ja yksi stoppi takapalkalla. Stoppi oli nyt tosi hyvä, parempi kuin kisoissa.

Tiistaina löydettiin vielä parempi treenipaikka lenkkeillessä, yhden koulun parkkipaikan vieressä oli valaistu kenttä, joka ei ollut jäädytetty eikä siellä ollut koirakieltomerkkejä. Fisu treenasi sen verran mitä hihnapalkalla pystyi, eli seuraamista ja pari jäävät. Tuntui ihan tosi kivalta!

Torstaina käytiin tutustumassa meidän uuteen agilityseuraan. Liityin Keski-Pohjanmaan Koirakiltaan, ja saimmekin sieltä heti treeniryhmäpaikan. Kuinka luxusta päästä taas treenaamaan säännölliseen viikkoryhmään!!! Ryhmä on hyvin vaihtelevan tasoinen, ja radat ilmeisesti yleensä aika helppoja ja lyhyitä, mutta onneksi osaan itsekin sitten keksiä niistä sellaisia variaatioita, joista hyödymme. Halli oli ihan kiva, pohja hyvältä tuntuva hiekka ja sen kokoinen, että ihan mukavasti mahtuu treenaamaan. Esteetkin oli muuten ihan ok, mutta meidän puolella hallia puomi oli puinen ja poikkipuut aika korkeita, niin hiukan pelotti, että meneekö Fisulla tassut tai kynnet rikki, kun liirailee jarrutuksessa. Ei onneksi mennyt, Fisu vaikuttaa olevan aika vahvaa tekoa :) Tuntui kivalta, meni ihan kovaa ja karjui mennessään jonkun verran. Yhden riman pudotti pari kertaa saksalaisessa, muuten meni hyvin. Aat oli kaikki oikein hyviä. 

Tänään käytiin sitten testaamassa meidän uusi tokotreenihalli Kannuksessa. Oltiin sovittu täkäläisen porukan kanssa kimppatreenit iltapäivälle. Halli oli oikein kiva, valoisa, lämmin, keinonurmi pohjana ja riittävän tilava tokoon. Vähän turhankin lämmintä hallissa on, tuli ihan muutaman minuutin treenin jälkeen kuuma! Aloitettiin paikallaoloilla, paikalla oli Fisun lisäksi pari aikuista koiraa, ja sitten useampi kennellinjan opiskelijoiden 4-5kk ikäinen labbispentu. Kivasti saatiin siis häiriötä! Otin lyhyen istumisen piilossa, pari kertaa kävin palkkailemassa ja liikkuri käveli Fisun selän takana. Ei reagoinut häiriöihin muuten kuin korvia kääntämällä. Otin kertaalleen maahanmenon ihan lyhyellä matkalla. Sitten tehtiin yksitellen, aloitettiin ohjatulla. Tehtiin ensin ihan liikkuroituna, merkillä temputin taas kaukoja. Teki ihan hyvin, mutta kun vapautin mulla olevalle palkalle, niin parikin kertaa teki sellaisen nykäyksen, että haluaisi oikeastaan lähteä palkaksi kuitenkin kapuloille. Aika vahvasti on siis kiinni kapuloissa... Tehtiin pari kertaa myös niin, että vapautin melkein heti merkiltä oikealle kapulalle noutoon, kertaalleen tämä kyllä meni pieleen, kun kapulan vieressä olikin juuri toinen koira siirtymässä pois hallista, ja Fisu ei nähnyt kapulaa. Merkit oli vaihtelevia, muutaman tosi hyvän teki, ja sitten myös yhden niin tahmean ja vajaan, että pyysin korjaamaan enkä palkannut. Toisella kierroksella tehtiin ruutua ja eteenmenoa. Eteenmenossa valmiina palkka, meni tosi hyvin ja suoraa vaikka ei nähnyt palkan vientiä ja vihreä narulelu ei erotu selvästi vihreästä ruohomatosta. Ruudut periaatteessa hyviä, mutta vähän ehkä steppaili pysäytyksen jälkeen, joten vahvistin paikalla seisomista. Vikalla kierroksella tehtiin kaukoja, ja niihinkin saatiin nyt tosi hyvää häiriötreeniä, kun ihmisiä seisoi Fisun ympärillä, ja Fisun takana kaksi koiraa paini keskenään. Fisu teki ihan yllättävän hyvin, ei mennyt yhtään tahmeaksi häiriöstä, vaan päinvastoin ennakoi ja teki vähän liikaakin! Ehdottomasti positiivinen ongelma!! Tehtiin lähinnä ekoja vaihtoja, kun olin varautunut siihen, että tahmeilee ja halusin palkata ekoista vaihdoista. Stepsu pääsi myös lopuksi hömpöttelemään ruutu-kierto erottelua, ja oli kertakaikkisen huono :D Se toki sallittakoon, tarkoitus oli vaan tarjota mielenvirkistystä.

Fisse uudessa treenihallissaan :)

IMG_0214.jpg