Eilen oli hyvä aktiivipäivä, kävin heti koulun jälkeen isolla kentällä ottamassa tokoa molempien koirien kanssa. Stepin kanssa aloitin seuraamisella, tuntui kivalta pitkästä aikaa! Otin kerran liikkeestä seisomisen, se ok, ja kerran istumisen, se myös ok. Sitten tehtiin luoksetulon stoppia, ensin kierrolla, sitten luoksetulosta. Oli ihan ok, parantunut jonkun verran kun kielsin valumisesta. Sitten ohjatun suuntia pallon kanssa, ihan hyvin haki. Merkit myös tosi hyviä! Sitten tunnari, ah miten hieno oli! Osui heti ekana omaan, ei tarvinnut tarkastaa muita vaan reippaasti otti oman ja toi, ei pureskellut. Sitten kaukot, oikein hyviä enimmäkseen, s-m vaihdossa tuli kerran eteenpäin, kielsin, ja otin heti perään uudestaan, nyt ok. Olipa kivaa tokoilla Muffen kanssa :) Ollaan tehty myös sisätokoa, lähinnä kaukoja ja tunnaria ja merkkiä.

Saralle sama treeni paitsi ilman jättöliikkeitä. Seuraaminen aika hyvää, pidemmässä kaaviossa valui eteen. Luoksetulon stopissa koitti jäädä istumaan, mistä lie keksinyt! Seisomiset ei nekään kovin hyviä... Ohjatussa oli sitä mieltä että ihan sama kumman pallon hakee, yritti pokkana lähteä väärälle puolelle! Hyi! Vähän kurittomuutta tuntui olevan. Tunnarikapuloille sellasita vauhtia että mua hirvitti, ja nuuski vähän levottomasti, ei kuitenkaan napsinut ja toi oman, lennätti kaikki muut kapulat ympäriinsä kun lähti tuomaan omaa... Kaukot ok.

Illalla agitreeneihin, tehtiin Sarin rataa. Oli aika erikoinen hyppäri (okei no oli siellä keinu, mut luettelen silti hyppäriks), alussa sellainen koko ajan etenevä, välistävetoja ja takaakiertoja sisältävä kuvio, jossa monta eri tapaa ohjata. Muuten rata olikin ihan simppeli, lopussa yksi hankala kohta Stepille. Aloitin Stepin kanssa, tehtiin medi-rimoilla (40cm) kun sen rengasvamman jälkeen ei olla tehty agia, ja halusin katsoa, että liikkuu ok ennen kun hypytän maxeilla. Kokeilin ensin alun niin että otin kaikki käännöt välistävetoina, ja sarjan vikalle hypylle sylkkäri. Välistävedot ok, viimeisen niistä luki huonosti kun olin myöhässä, ja kääntyi väärin päin. Sylkkäri toimi kuitenkin kivasti. Tuntui tosi nopeelta, kai nyt kun oli medirimat.... Muuten ei sitten mitään ihmeellistä, keinulla vedätin kun kisoissa oli tosi hidas, loppuun kokeilin ensin valssia+leikkausta, ei toiminut, leikkaus huonossa kohdassa ja tiputti riman. Kokeilin itse sijoittua erilailla, nyt tuli ohi vikasta esteestä. Sitten kokeilin toiselta puolelta päällejuoksuna, toimi kun ajoitus oli ok ja rimat medeinä. Parhaiten kuitenkin toimi persjättö+leikkaus, sillä oikeesti siisti käännös. Kokeilin sitten alkua toiselta puolelta, tosi paljon piti ottaa etumatkaa takaatyönnöissä että ehdin, mutta toimi lopulta.  Ihan vikaksi kokeilin alkua (4 ekaa hyppyä) maxirimoilla, hyppäsi ok ja yhtään rimaa ei tullut alas. Koko treenin ajan hyppäsi ja liikkui hyvin, tuntuisi olevan oma itsensä :)

Sarpan kanssa sitten sama rata maxirimoilla. Kokeilin alkua eka samalla tavalla kuin Stepsun kanssa eka, sain toimimaan muuten ihan ok, mutta vikan hypyn jälken otin toiselta puolelta, siitä sai paremmin linjan. Kokeilin myös toiselta puolelta, se tuntui myös hyvältä, ei tullut edes niin kiire kun Stepin kanssa. Sitten kävi jotain tosi outoa, Sara teki kiellon putkelta! Ei vaan menny sinne! Putkessa oli jotain outoa, kun edellinen koira teki ihan saman, monta kertaa! Vähän tuntui liukkaalta muuten, bongaili vääriä esteitä sieltä täältä... Tosi outoa! Loppua kokeilin myös parilla eri tavalla Sarpan kanssa, paras oli valssi+leikkaus, siinä ei mitään ihmeellistä, maxirimoilla ei tarvinnut pelätä että tulee ohi vikasta esteestä. Tehtiin lopuksi nollalla läpi, ja Sara pääsi vähän juoksentelemaan myös Pekan kanssa.

Tänään olin tosi reipas ja raahauduin Puolarmetsään tekemään jälkeä, vieläpä ilman autoa! Tein molemmille koirille jäljet pellolle, Saran jälki tosin kurvasi metsään lopussa kun pelto loppui kesken. Mentiin ensin Stepsun kanssa jäljelle, jälki oli joku 45min vanha, n. 300m pitkä, yks loiva kulma, 2 suoraa kulmaa ja 3 keppiä, nameja siellä täällä. Ei olla tehty jälkeä ikuisuuteen, en ollut yhtään varma, muistaako Stepsu koko hommaa, siihen nähden aika vaikea jälki... Janalla en myöskään muista millaisia se osaa, tällä kertaa jana oli joku 10m ja jälki lähti oikeelle. Otin muistutteluksi lämmittelykepin, oli heti juonessa mukana :D Janalla vaan lähetin ja toivoin että löytää jäljen, ja sinnehän se lähti, ihan ok jana ja jäljen nappasi heti oikeaan suuntaan. Alku mentiin melkoista haipakkaa, ei varmana ehtinyt syömään kaikkia nameja matkan varrelta kun oli kiire. Ekan kepin nosti varmasti, ja sen jälkeen rauhottui. Työskenteli todella kauniisti, rauhallista ja tarkkaa työtä, nenä ihan kiinni maassa ja pysyi koko ajan jäljellä, namit söi varmaan kaikki. Toka keppi oli vähän ennen kulmaa, hienosti nousi sekin. Kulma oli myös tosi hieno, en edes muista ollaanko tehty ennen kulmia... Toka kulma oli tosi vaikeessa paikassa, siinä ei ollut oikein mitään kasvillisuutta, pelkkää kovaa multaa, siinä pyöri hetken ennen kun löysi jäljen. Vika pätkä taas tosi hienoa työskentelyä ja vika keppi nousi. Siis vau!!! Hitto vie, tuonhan voisi viedä suoraan kisoihin ja varmaan saisi tuloksen! Olipa kivaa huomata, että kun pohjatyö on tehty huolella, niin ei taidot ole unohtuneet pitkästä tauosta huolimatta.

Saran jälki oli suunnilleen saman pituinen ja ikäinen, jana joku 20m, jälki vasemmalle, 5 keppiä ja 1 terävä kulma, muutama nami siellä täällä. Jana ihan kauhea, tai siis menihän se suoraan ja vauhdilla joo mutta sai ilmeisesti hajua jäljellä olevista nameista ja meni nenä ylhäällä... Tuulikin tuli vielä sopivasti sieltä jäljen suunnasta. Jäljellä sitten laski nenän, mutta meni varmaan puolista nameista ohi. Ekat 2 keppiä oli aika lähekkäin, molemmat ilmaisi hyvin. Sitten vähän pidempi väli, tää oli tosi hyvä pätkä. Kolmas keppi kans ok. Piikki yllättävän hyvä, ei juurikaan pyörinyt, mutta sen jälkeen oli taas huolimaton, eikä edes huomannut nameja. Seuraava keppi oli metsän rajassa, merkkasi selvästi, mutta ei nostanut. Tallasin liinan päälle niin että Saran meno tyssäsi siihen paikkaan, tajusi heti virheen ja nosti kepin. Sitten taas ihan hyvää menoa, mutta kuitenkin vikasta kepistä ihan pokkana ohi... En tajua, oli ihan jäljen päällä, eikä edes juossut kauheaa vauhtia niinkun välillä :( Tuntuu että motivaatio kepeille olisi ihan hyvä, en tiedä miksei kuitenkaan nosta niitä! Ei voi ainakaan palkasta olla kiinni, kissanruoka on Saran ehdoton lempiherkku, ja vikalla kepillä leikitään ruuan lisäksi.