Eilen ja tänään ollaan treenattu pelkkiä pk-juttuja. Eilen käytiin Ämmässuolla treenaamassa viestiä ja esineitä. Viestillä mä lähdin maastoon, löysin tosi kivan maaston, sellaista helppokulkuista perusmetsää, välillä menin polkua pitkin. Eka pätkä n. 400m, ja pientä lisähäiriötä oli mukana, kun maastossa tuli vastaan koiranulkoiluttaja. Stepin juostessa ylimääräiset koirat olivat ihan a-pisteen lähellä ilmeisesti, eikä Step häiriintynyt niistä. Jälkipätkä oli aika tarkkaan 200m pitkä, kulki ison hakkuuaukea läpi, tosi hankalaa maastoa sekä mulle että Stepille. Hienosti se sieltä kuitenkin tuli, näin melkein koko matkan b-pisteeltä c-pisteelle. Tosi hyvin se pysyy jäljen päällä, välillä poikkeaa pikkuisen mutta palaa heti takaisin hajun kohdalle, hyvä hyvä, ei mitään oikomisen merkkejä. Stepsu oli kuitenkin aika väsynyt rankasta maastosta, joten päätetttiin ottaa sille vain 3 matkaa. Sara juoksi tässä välissä myös mulle, hyvin tuli, vaikka joutui jäljestämään koko 600m pätkän :O Sitten Stepsu takaisin a-pisteelle, hyvin meni, ja lopuksi Sara perään. Kamala ulina.... Mä olin jo harkinnut, että pitäisiköhän sittenkin kokeilla vielä kisaamista Saran kanssa, kun se ei nyt ole ulvonut Joelin kanssa yhtään, mutta turha toivo näköjään.

Otettiin sitten esineitä, niin että koirat oli autossa sen aikaa kun tallottiin alue. Molemmille 3 esinettä, samoissa paikoissa, eli edessä, keskellä ja takana. Sarppa tuli ensin, lähti tosi hienosti, nappasi saman tien keskiesineestä hajun ja otti sen, palauttaessa sai hajun lähiesineestä, ja mitä teki Sara, meni ja koitti ottaa senkin!! Molemmat esineet oli sen verran isoja, ettei saanut niitä suuhun yhtä aikaa, joten toi eka toisen, sitten palasi heti hakemaan toisenkin... Huoh, mitähän tuosta sanottaisi kisoissa... :P Kolmas löytyi tosi helposti, aikaa kului yhteensä ehkä 30s...

Stepsu vuoroon, lähti kanssa tosi hyvin irtoamaan, mutta meni sitten vähän juoksenteluksi... Jotenkin sama fiilis kun viime hakutreeneissä, juoksee kyllä, ja irtoaa hyvin mutta nenä ei ole auki. Jossain vaiheessa juoksenneltuaan bongasi lähiesineen ja toi sen. Keskimmäinen löytyi aika pian ekan jälkeen, mutta kolmas ei meinannut millään löytyä! Painui koko ajan ulos alueelta, eikä käynyt edes siellä suunnalla missä esine oli.... No, löytyi se lopulta, mutta kyllä kesti! Positiivista tuossa on kuitenkin se, että motivaatio sillä on hyvä, ja vaikka esineet ei löydy heti, niin ei kysele multa apua vaan etsii itse, välillä jouduin tosin lähettämään uudestaan kun painui ulos alueelta.

Tänään sitten oltiin tosi reippaita ja lähdettiin tyttöjen kanssa Taliin treenaamaan. Otin Stepin ensin, vähän matkaa seuraamista, en oikeen tykännyt, vähän jotenkin kyylä ilme ja edistää. Sitten itse asiaan, eli hyppyjä. Alotettiin loivalla esteellä, otin muutaman kerran niin että pysäytin "kontaktille", kokeilin jos tajuaisi siitä että este pitää mennä loppuun asti eikä loikata harjalta. Ei toiminut, tai siis pysähtyi kyllä kun sanoin koske, mutta jos en sanonut, loikkasi tuttuun tapaan harjalta... Isolla esteellä en edes uskalla kokeilla pysäyttää, se tulee niin vauhdilla että rikkoo etupäänsä jos pysähtyy kuin seinään. Tehtiin muutamaan kertaan niin että heittelin palloa yli ja takaisin tullessa autoin sanomalla este. Kerran yritti kiertää, mutta siitä näki jo heti että se tietää tehneensä virheen. Siirryttiin tekemään isolla, jos olen itse ihan lähellä auttamassa, tulee nätisti alas, jos olen kauempana, loikkaa :( Ei onneksi loikkaa enää ihan niin korkealta kun aluksi, mutta aika hurjalta näyttää edelleen... Sitten hyppyä, ensin 90cm korkealla harjaesteellä, otti tukea, joten otin säädettävällä lautaesteellä n. 80cm korkeudella, nyt meni puhtaasti ja pääsin palkkaamaan. Otettiin uudestaan 90cm korkealla, nyt ei ottanut tukea, mutta koski muuten vaan... :( No, muutaman kerran pääsi sentään puhtaasti. Sitten eteenmeno, pallon olin vienyt valmiiksi niin ettei Step nähnyt. Seuraaminen melkoista kyttäämistä, mutta paikka oli sentään hyvä! Käskyllä lähti kovaa, vähän meni vinoon mutta hienosti kuitenkin eteni loppuun asti! Tää tais olla eka kerta niin ettei nähnyt palloa eikä pallon vientiä. 

Sitten Sara vuoroon, tehtiin eka vähän seuraamista, perusasennot oli jostain syystä kadonneet! Otettiin namilla ja naksulla siis lähinnä pysähdyksiä. Sitten esteille, Sara oli ihan riemuissaan. Otettiin eka pallon kanssa molempia, esteellä sama ongelma nähtävissä kun viime syksynäkin, eli Saran mielestä hyppy on paljon hauskempi kuin este, haluisi palauttaa hypyn kautta myös estenoudon... Jossain vaiheessa kolautti leukansa esteeseen, ja siitä alkoi tulla verta, mutta kun se ei Saraa haitannut, niin otettiin vielä molemmat noutokapulalla, hienoja oli. Sitten vielä eteenmeno, melkoinen kiemura Sarallakin, mutta hauskaa oli. 

Otin Stepin vielä toiselle kierrokselle, kun sen seuraaminen jäi kaihertamaan. Otin ihan namin kanssa imuutuksella, nyt oli jo heti parempi. Päätin koittaa vielä esteitä, aloitin 90cm hypyllä, siitä hienosti yli, sitten uskaltauduin kokeilemaan vieressä olevaa metristä. Ekalla meinasi kieltää, ihmetteli oudon näköistä estettä. Kannustin sitä, ja se uskaltautui hyppäämään, jee! Otti kyllä kosketuksen molempiin suuntiin, mutta menipähän sentään yli. Leikin hetken pallolla sen kanssa, ja kokeilin sitten uudestaan. Step hyppäsi metrisen puhtaasti mennen tullen!!!!!! Vitsi miten hienoa! Siihen jätettiin hyppy, otettiin pari kertaa vielä estenoutoa, sekin meni hienosti pallon kanssa, ei tarvinnut mitään apuja. Mun tottismotivaatio kohosi about miljoona astetta tuon metrisen takia, voi kun saataisi ne paukut kuntoon...

Otettiin vielä treenin päätteeksi kentän ulkopuolella pieni namiruutu. Oli kivaa ;)