Jep, huomaa taas että on tentti tulossa :D Koirat ovat saanet meinaan siihen malliin puuhaa :D Torstaina hallilla agia ja tokoa. Treenasin Stepin kanssa ohjatut treenit (Taneli Ikäheimo kouluttajana), ja Saran kanssa tehtiin aalla käännöstreeniä itsenäisesti. Stepsu meni aika kivasti, radassa oli vain muutama paha kohta, jotka olivat tosin aika yllättäviä: tiukka takaaleikkaus ei ottanut millään toimiakseen, joko kääntyi väärään suuntaan tai meni ohi hypystä. Pussista tiukka käännös oli kans paha, valui koko ajan toooosi pitkäksi. Ja kepeille vienti 90 asteen umpikulmaa osoittautui tosi pahaksi, johtui varmaan kylläkin siitä, että kenttien väliaita oli alle metrin päässä keppien takana, Step ei meinannut millään hahmottaa koko keppejä.

Saran kanssa aata, ajattelin treenata käännöksiä, kun niitä aina välillä tulee vastaan kisoissa ja treeneissä. Pari ekaa kertaa molempiin suuntiin meni tosi hienosti, mutta sitten alkoi ongelmat. Saralla hidastui vauhti liikaa kun tehtiin usea käännös peräkkäin, askeleet meni sekaisin ja astui toisen laskevan pinnan laukan juuri kontaktin ylälaitaan, niistä en palkannut. Otettiin lopuksi ihan suoria, ja ongemat näkyivät myös tässä, eli vauhti oli liian hidas, ja askeleet eivät osuneet enää oikein, sitten hetsasin että saisin taas vauhtia, mutta sitten alkoikin loikkimaan. Höh. Jatkossa treenaamme siis käännöksiä vain kaaren kanssa. 

Tein samalla reissulla Stepsun kanssa myös hyppynoutoa agihypyllä, treenattiin palautukseen vauhtia suorapalkoilla sekä siivekkeen kierrolla. Pientä vauhdin kasvamista havaittavissa. Harmi vaan että sivulletulo hidastuu tälläisillä treeneillä, menee sellaiseen agilitykoomaan, jossa ei sitten taas voi mitenkään tulla reippaasti sivulle. Noudon luovutusta on pakko treenata namilla.

Eilen olin töissä, ja tarkoitus oli mennä hiihtämään töiden jälkeen, mutta lunta olikin tullut niin paljon, että latu oli huonossa kunnossa, käytiin sitten vaan pitkällä lenkillä.

Tänään Jakomäessä tokoa: Stepsun oli tarkoitus tehdä ruutua, luoksetulon maahanmenoa, seuraamista ja noudon luovutusta, mutta noutoa ei sitten tehtykään kun merkkiä jouduttiin hinkkaamaan niin paljon. Argh, olipas taas turhauttavaa. Jäi koko ajan vajaaksi, korjasin, teki korjauksella ok, otin uudestaan, ja taas jäi vajaaksi!!!!! Miten voi olla näin vaikeaa :( En päästänyt ruutuun kun muutaman kerran, kun en kelpuuttanut merkkejä. Ja hitto vie se tietää tasan millon ollaan menossa ruutuun, ja silloin jää vajaaksi, jos treenaan pelkkää merkkiä, tekee ihan kiltisti. Jotenkin toi ruutu jumittaa sitä niin että ei vaan pysty, ei kykene. Luoksetulon maahanmenot oli ihan hyviä, ei otettu kun pari. Sitten seuraamista, ja sitä hinkattiin sitten myös ihan kiitettävästi. Edisti, ja täyskäännökset ihan kauheita. Tehtiin juoksua, siinä kaikki käännökset oli ihan kauheita. Tää on niin loputon suo... Kävellessä käyttää tosi hienosti takapäätä, mutta juoksun täyskäännöksessä ei vaan toimi, ei sitten millään. Olen miettinyt, jos tekisin juoksun täyskäännöksen oikealle, mutta se nyt vasta onkin hirveä, aukeaa ihan kauheasti jo tavallisessa oikealle käännöksessä, täyskäännöksessä irtoaa varmaan ainakin metrin... Juoksussa mun on tosi vaikeeta saada seuraamista tiiviiksi, jotenkin tuntuu että Step varoo mua kauheasti, eikä suostu tulemaan lähelle vaikka kuinka imuuttaisin. Käännöksissä varsinkin tuntuu että varoo vielä enemmän kun suoralla.

Sarppa pääsi tekemään seuraamista ja ruutua, oli ihan innoissaan ja seuraaminen sairaan nättiä :) Ruutukin oli ihan hyvin muistissa.

Huomenna onkin sitten agilitykisat, etten vaan ehtisi lukemaan tenttiin :D

Sarppa auttaa lukemisessa: