Tänään oli sitten tosi pitkästä aikaa agilitykisat, oman seuran järkkäämät pääsiäiskisat Purinalla. Eilen olin koko päivän virittäytymässä agilitytunelmaan ja katselemassa hienoja kolmosten suorituksia (eli töissä kisoissa..) ja tänään sitten kisattiin. Kävin viemässä Saran Purinalle, Santi meni ekan radan Saran kanssa kun itse olin vetämässä tokotreenejä. Ehdin juuri parahiksi näkemään kun Santi ja Sara menivät, harmittava hyl tuli, kun Sara meni putkeen A:n sijasta. Varoitin kyllä että Sara on tosi putkihakuinen, mutta eipä varotoimista ollut apua tällä kertaa, sinne se kaahasi. Muuten meni tosi hienosti, eikä muita virheitä tullut. Kiva nähdä että Sara menee noin nätisti Santinkin kanssa. Ai niin ei se kyllä puomin ylösmenoa ottanut mut ei tuomari sitä huomannu.

Ratojen välissä oli muutaman tunnin tauko, ja kun työntekijöitä oli riittämiin, käveltiin Saran kassa läheiselle UMN:n tokokentälle treenaamaan tokoa. Meillä on siellä kisat kuukauden päästä, joten kiva oli käydä treenaamassa samalla kentällä. Siellä oli tokoilemassa muutama aussie, kävin kysäisemässä että kelpaisiko seura ryhmäliikkeisiin ja otettiinkin paikkamakuu yhdessä. Hienosti pysyi, ei siirrellyt tassuja. Sitten otettiin seuraamista, joka ok, ehkä pikkuisen vaisua. Palkkasin namilla ja lelulla. Sit luoksetuloa, eka suorana käskyllä tule ja vapautus lelulle jostain parin metrin päästä, tokalla maahanmeno joka oli yllättävän nopea! Pari puun kiertoa vielä ja niistä yhdellä stoppi, joka oikein hyvä. Sitten vielä kakeja, eka molemmat alkuasennot läheltä, sitten sarjaa. Tää on nyt oikeesti jotenki loksahtanut kohdilleen, taas ihan upeita vaihtoja, ei liikkunut yhtään! Jes!!! Loppuun vielä vähän leikkiä. Tää oli hyvää häiriötreeniä, kun koko meidän treenin ajan ne aussiet leikki kentän laidalla ja niille heiteltiin palloa. Sara ei missään vaiheessa edes vilkuillut sinne, etevä likka!

Sit takaisin hallille, kauaa ei tarvinnut odottaa kun maxien hyppäri alkoi. Rata oli tosi mutkikas ja ihanneaika suht tiukka, yks paha putkiansa siellä oli. Suunnittelin tosi tarkasti just sen kohdan, ja olin rataantutustumisen jälkeenkin vielä epävarma miten se kannattaisi tehdä. Takaaleikkaus olisi tosi riski mut onnistuessaan nopeampi ja pääsisin sijoittumaan paremmin seuraaville esteille, valssi varmempi mut siinä oli riski että rima tulee alas. Katselin vähän muiden Saran tyyppisten koirien suorituksia, lähes kaikki takaaleikkauksen tehneet hylkääntyivät juuri siinä kohdassa, joten päädyin valssiin. Radalle mennessä jännitti aika kovasti, siitä on pitkä aika kun viimeksi ollaan kisattu. Alku meni hienosti, kepeillä sain vähän etumatkaa Saraan, ja keppien jälkeen lähdin pinkomaan niin kovaa kun jaloista pääsin että ehtisin seuraavaan paikkaan. Kuvittelin kiireen suuremmaksi mitä se olikaan, ja olinkin yllättäen vähän etuajassa suunnitelmasta. Tästä hämääntyneenä aloin sähläämään jotain omituista ja Sarakin viiletti jo paikalle, vähän aikaa siinä steppailin mut sain onneksi tyrkättyä Saran hypylle ennen kuin se ehti livahtaa mihinkään. Sitten se vaarallinen valssi, joka menikin tosi hienosti ja päästiin jatkamaan. Yksi aika iso kaarros tuli matkalle kun Sara hyppäsi pituuden tosi pitkälle, mutta kääntyi kuitenkin oikeaan suuntaan. Vielä loppurutistus, taas rynnin liian kiireellä ja takaaleikkaus oli lähellä epäonnistua kun olin jo liian lähellä estettä. Vauhti hidastui kovasti ja oli lähellä ettei tullut kieltoa, Sara kuitenkin pelasti ja hyppäsi aivan hullusta kulmasta parinkymmenen sentin päästä 60cm hyppyä, eikä edes rima tippunut! :O On se kiva kun koira korjaa tollon ohjaajan virheet. Vielä ison kaarroksen kautta maaliin ja siinä se. Rata oli kaikkea muuta kuin sujuva ja kaunis mutta onneks agilityssa ei jaeta tyylipisteitä ;) Eli tuloksena 0-rata ajassa -9,42 ja 2. sija 39:stä koirakosta. Hävittiin vain sekunnin kymmenyksellä Teemu Linnalle ja bc Pirulle (Tending Passionate), eli ei lainkaan huonosti! Jee jee, hyvä Sara! Yksi vielä niin noustaisi kolmosiin, ties vaikka se tulisi maanantaina HAU:n kisoista...?