Pitkästä aikaa päästiin treenaamaan hakua eilen täällä Kajaanissa, vierailtiin siis paikallisen ryhmän treeneissä. Maasto oli aika hauska, rinteessä ja koiraa ei nähnyt koko aikaa, ja radalla oli useita umppareita. Otin Stepille 3 maalimiestä, jotka sijoitin oikeaan etukulmaan, oikealle n. 70m kohdalle ja vasemmalle n. 100 metriin. Lähetin ensin oikeaan etukulmaan, sinne hieno ja suora pisto ja löysi helposti. Sitten vasemmalle etukulmaan tyhjä, teki oikeastaan aika hienon piston! Eteni suoraan, kääntyi oikeaan suuntaan ja lähti tekemään isoa pistoa, kutsuin pois kun näytti vähän siltä, ettei ehkä tule ilman kutsua kun on nyt vauhtiin päässyt. Sitten oikealle pisto jostain 50m kohdalta, lähti taas nätisti, sai pienen kukkulan päältä hajun melkein heti lähetyksen jälkeen, ja oikaisi suoraan piilolle, umpparilla haukkui ihan hyvin. Sitten laitoin samalta kohtaa vasemmalle, taas teki hienon suoran piston, kääntyi oikeaan suuntaan ja eteni niin hienosti takalinjalla, etten kutsunut pois vaikka tulikin vähän suuri pisto. Löysi, ja ilmaisi taas hienosti. Hyvältä näytti ja tuntui, ja Muffilla oli mukavaa :)

Ollaan me toki tehty tokoakin. Lauantaina treenattiin tuossa kotipihassa, rakensin nyt tarkoituksella ruudun aivan kentän nurkkaan puskien eteen, kun vastaava sijoittelu oli Fisulle vaikea näyttökokeessa. Nyt ei kyllä ollut mitään ongelmaa, hienosti haki oikeaan paikkaan eikä jäänyt liian eteen. Tehtiin myös vaihteeksi jääviä, mokasi pari kertaa, mutta selvästi on oikeean suuntaan nyt menossa! Stepsu treenasi merkitöntä merkkiä, meni kivasti! Joka kerta ihan suoraan, ja hyvin on kuulolla. Sarppa teki rallytokojuttuja, ja eipä siinäkään ollut valittamista. 

Tänään käytiin tottistelemassa tyttöjen kanssa, tehtiin Muffin kanssa seuraamista, hyppyä ja eteenmeno, Fisun kanssa seuraamista, pari luoksetuloa, tolpan kiertoa, hyppynoutoa ja eteenmeno. Stepsu oli nyt yllättävän hyvällä asenteella, ei tarvinnut kauheasti tapella kyttäämisestä! Edistää ihan reippaasti seuraamisessa, mutta asenteesta tykkäsin niin en nyt sitten nillittänyt edistämisestä. Hypyn kaatoi kerran, muuten hyppäsi ihan hyvin, tai siis ainakin yritti hypätä. Eteenmenon seuraamisessa sen sijaan edisti niin pahasti, että en päästänyt eteen vaan tehtiin pari kertaa uusi lähestyminen. Itse eteenmeno hieno. Fisu treenasi seuraamista, tehtiin eka pitkää suoraa pari kertaa, tuntui taas tosi kivalta. Sitten pari bh-tyylistä jäävä/luoksetuloa, hyvin tulee. Sitten muutama tolpan kierto, ja siitä lisää luoksetuloja. Kertaalleen kiersi kaksi kertaa tolpan yhdellä lähetyksellä, muuten teki hyvin. Ja ai hitto kun se tulee kovaa, ihan pelottaa että muistaako jarruttaa ajoissa... Otettiin tauko tähän väliin, ja sitten jatkettiin hyppynoudolla. En osannut päättää, treenaisinko pk-hyppyä vai ihan vaan tokon hyppynoutoa, joten tein sitten yhdistelmän näistä :D Eli treenattiin n. 70cm korkeella lautaesteellä ja 650g pk-kapulalla, mutta samaa asetelmaa kuin mitä ollaan tehty nyt muutenkin noudossa, eli jätin Fisun odottamaan, kapula sen selän taakse ja kutsuin esteen yli. Vähän joutui miettimään ponnistuspaikkaa, mutta yhtään ei kyllä epäröinyt että pitikö tulla hypyn kautta. Hyppäsi joka kerta puhtaasti. Kokeilin sitten 80cm esteellä ihan kokonaista noutoa, ja hieno oli! Loppuun vielä eteenmeno, ja seuraaminen on jo nyt aivan kamalaa valmistelevalla osuudella :D Ylityöskentelee aivan hulluna, kun yrittää saada luvan päästä juoksemaan. Laahautuu istuvassa asennossa, kaartuu katkaravuksi mun jalan ympärille ja hakkaa päällään mun reittä, ja jokaisesta käden värähdyksestä meinaa karata :D No ei päässyt ennen kuin teki edes jossain määrin säädyllistä seuraamista. Sara teki lopuksi vielä kotipihassa rallytokoa, harjoiteltiin houkutusta uutena juttuna. Eli laitoin eteenmenopallon ja kaksi namikuppia maahan ja seurautin niiden seassa. Vähän katseli välillä haikeasti pallon suuntaan, mutta ei elettäkään että olisi yrittänyt karata.

Säädyllistä ja säädytöntä seuraamista, kuvat Tiian ottamia :)

N%C3%A4ytt%C3%B6koe%20021.jpgN%C3%A4ytt%C3%B6koe%20016.jpg