Ja tas ollaan treenattu! Jonain päivänä (ma tai ti) käytiin Lean kanssa lenkillä, tein samalla Stepsulle janan. Jana oli jotain reilu 10m, päässä purkki ja jälkellä yksi keppi. Vanheni jonkun tunnin. Meni taas hyvin tyypilliseen tapaan, eli lähti kauniisti, mutta yritti oikaista, en päästänyt, jolloin jatkoi kiltisti suoraan. Purkin nosti ja kepin nosti, jäljestikin ihan nätisti. Ärsyttää toi pirun jana! Tuntuu tietävän, että pitäisi mennä suoraan, mutta kun saa ilmavainulla hajun jäljestä, lähtee oikomaan. Olen joutunut kiskomaan sen niin monta kertaa pois, että alkaa selvästi tietämään jo, kun jatkaa joka kerta suoraan sinne mihin oli alunperin lähettänyt.

Ti (tai ke) käytiin treenaamassa tokoa, otin Stepille seuraamista, merkkiä, ruutua ja tunnarin, Saralle ruudun, kaukoja ja seuraamista. Step oli aika huono :/ Alotettiin tunnarilla, halusin koittaa miten menee kun oli tosi kuumana. No, ei huomannut kapuloita vaan juoksi pitkälle ohi, ja nuuski koko kentän läpi (ruohokenttä, ei nähnyt kunnolla kapuloita). Kävi ruudussa pyörimässä, ja etsi koko ajan aivan liian kaukaa. Huutelin sitä lähemmäs, ja takaisinpäin tullessa bongasi kapulat. Rähmi rumasti kapuloita, kun tuli niin vauhdilla ja oli kovilla kierroksilla juostuaan kenttää ympäri, mutta ei onneksi nostellut vääriä vaan toi oman. Otin uudestaan, nyt puolestaan nuuskiminen ok mutta luovutus aivan kauhea, pyöritti varmaan kolmeen kertaan kapulaa...Seuraaminen ihan kamalaa, onneksi en jäänyt hinkkaamaan, kun ei suju niin sitten ei suju. Edisti ihan kauheesti, ja silti oli tosi jähmeä käännöksissä. Tein muutaman täyskäännöksen, niissä ei väistänyt kunnolla, joten kokeilin sellaista, että pyörinkin pari kierrosta ympyrää, siinä tuntui vapautuvan vähän siitä ihme koomasta ja alkoi käyttämään kroppaa, palkkasin siitä. Näitä voisi koittaa jatkaa, jospa sillä saisi kooman pois pitkän suoran jälkeisistä täyskäännöksistä? Merkillä myös ihan ihme pelleilyä, pysähtyi pari kertaa merkin eteen (???). Ruutuun sentään ok. 

Sara oli sen sijaan ihan pätevä. Seuraamisessa palkkailin paljon liikkeelle lähdöistä, ihan hyvin piti kontaktia. Ruutuun myös hienosti. 

Keskiviikkona oli Saran agitreenit, tehtiin jotain Janne K:n keksimää rataa minien mm-hyppärin pohjalla. Oli aivan sikavaikee! Erityisesti kepit, jotka mentiin pussiin päin, Sara jätti kepit n. 1000000 kertaa kesken. Sara, joka ei ikinä jätä keppejä kesken. Myös väärät putkenpäät tuotti ongelmia. *huoh* Step pääsi kans kun meitä oli niin vähän, oli vähän parempi, mutta vaikeaa oli silläkin, juurikin niiden putkien kanssa. Kepit sen sijaan teki hienosti loppuun. 

Otin keskiviikkona myös Stepin kanssa pk-esteitä. Ensin hyppyä matalalla hypyllä (oisko ollu joku 70-80cm). Heittelin palloa, ihan nätisti hyppäsi. Kerran kapulan kanssa, palkkasin vauhdista. Kertaalleen myös metrinen, ponnisti molempiin suuntiin mutta meni kuitenkin varmasti yli, jee! Estenoutoa myös pallolla, vähän meinasi pallo hukkua heinikkoon, Step joutui etsimään moneen kertaan :/ 

Torstaina iltapäivällä hakutreenit, oltiin Korsossa kallioisessa maastossa. Otin Saralle 4 ukkoa, 3 ilmaisulla ja yks suorapalkka. Eka ukko oli oikeella ihan lähellä, jossain 15m:ssä. Halusin testata, onko nenä auki vai juokseeko vaan kulmaan ja siellä vasta alkaa etsimään. Ei ollut nenä auki, niinkuin arvelin. Juoksi jostain 5m päästä ohi eikä saanut hajua, voi possu. No, lopulta lähetin ihan suoraan ukkoa kohti, silloin löysi. Sitten vasen etukulma, se oli hieno. Sitten oikealle suora pisto viiteenkymppiin, tämäkin hieno. Ja vika pisto vasemmalle, maasto oli tässä kohtaa melko hankalaa, lähetyskohdassa oli ensin pieni rotko, missä oli jotain louhikkoa ja tiheitä kuusia, ja sen jälkeen avointa kalliota, ukko oli kallion takana. Sara teki oikein nätin piston, kiersi hankalat kohdat mutta piti kuitenkin suunnan suuri sinne mihin lähetin, ja ukko löytyi. Ilmaisuissa ekalla oli tökkinyt, kahdella muulla ei. Ei siis näytä liittyvän suorapalkkaan, koska suorapalkka oli tokalla ukolla, eikä sen jälkeisillä ilmaisuilla tökkinyt...

Torstaina illalla  taas Ojankoon (ai mikä genetiikan tentti perjantaina??), tällä kertaa Stepin ryhmän treenit ja kouluttajana Tiina K. Tehtiin ihan mukavaa kisatyyppistä rataa, pitkät estevälit! Pari hankalampaa putken päätä, ja yksi takaakierto suoran jälkeen, muuten ihan simppeli. Eka ongelmakohta oli kepeillä, jätti kepit kesken. Edellispäivä varmaan kummitteli, kun sillonkin käännyttiin kepeiltä jyrkästi. Palkkasin pari kertaa ja sen jälkeen pujotteli ok. Seuraava ongelma oli Aan jälkeinen putki. Step tuijotti jo aalla väärää putken päätä, ja sinnehän se meni, uudestaan ja uudestaan. Sitten kun käänsin tiukemmin pois putkelta, meni puomille. Plaah. Nää on tosi ärsyttäviä, Step on päättänyt että tuonne mennään ja sitä on tosi vaikee saada silloin tottelemaan ohjausta. Muuten menikin ihan kivasti. 

Otin tälläkin kertaa esteitä, Stepille 2 kertaa metrinen, molemmilla hyppäsi molempiin suuntiin, jee! Saran kanssa päätin nyt pureutua hyppynoudon ongelmaan (mikä nyt sitten ikinä onkaan...). Rakensin agility-muurin paloista ensin n. 70cm esteen, heittelin palloa sen yli. Siinä ei mitään ongelmaa. Sitten muurin palikat (ne tippuvat) siihen päälle, korkeutta tuli ehkä joku vajaa 90cm. Kerran pudotti yhden palikan (ja sekin taisi pudota kun narupallo osui siihen Saran hypätessä lelu suussa), muuten meni hyvällä asenteella ja puhtaasti. Näitä jatketaan, toivottavasti saadaan taas vanha hyppyinto takaisin.

Tänään sitten iltapäivällä tokoa. Mulla on Stepin kanssa pieni projekti menossa. Ensinnäkin, haluan luoksetulon maahanmenon nopeammaksi. Nythän se pysähtyy niin, että hidastaa ensin, ja menee vasta sitten maahan, ja valuu siinä aika paljon. Isompi ongelma on oikeasti stoppi, mutta haluan testata ensin menetelmän maahanmenolla, kun se tuntuu jotenkin selkeämmältä. Kokeilen opettaa maahanmenon alustan kanssa, eli ensin opetan Stepin menemään maahan etujalat alustan päällä, ja sitten otan alustan mukaan luoksetuloon, jolloin se menee maahan siinä alustan kohdalla. Idea olisi saada tällä tavoin maahanmenosta kivaa, niin ettei se hidastelisi ennen maahanmenoa vaan syöksyisi alustalle ja siinä maahan. Olen nyt naksutellut alustaa 2 kertaa sisällä ja kerran ulkona. Sisällä Step oppi tosi nopeasti maahanmenon alustalla, ongelmana on se, että se alkaa keksimään siihen heti kaikennäköistä lisää. Pelkkä maahanmeno on ihan tylsää, välillä pyörii ympäri alustaa, välillä menee sellaiseen leikki-asentoon, välillä ryömii eteenpäin/taaksepäin...... Tässä on juuri ongelma Stepin kanssa naksuttelussa. Se keksii kyllä tosi nopeasti mitä haluan, mutta millä ihmeellä sen saisi toistamaan sitä samaa haluttua juttua ilman että se keksii enää siihen mitään muuta??? Ulkona sama meno jatkui, välillä teki tosi nätisti, välillä teki mitä kummallisimpia hyppelyitä alustalla. Ihme orava. Tehtiin alustajutun lisäksi noudon luovutusta puukapulalla ja oman etsintää ruohosta. Noudossa tarjoaa nyt herkästi sivulletuloa, täytyy muistaa vahvistaa luovutusta nyt eteen siltä varalta jos saan Stepille paikan jälkikokeeseen.

Saran kanssa seuraamista ja noutoa. Seuraamisessa pelleiltiin, tehtiin sellaista leikkiä, että aina kun Sara yhtään herpaantuu, käännyn jyrkästi toiseen suuntaan ja Sara joutuu tosissaan keskittymään, että pysyy mun perässä. Toimi tosi kivasti, lopuksi en enää päässyt kääntyilemään kun se keskittyi niin hienosti :) Noudossa oli myös etevä!

Tässä hauskoja hakukuvia, mitä koulukaverini otti meidän treeneissä:

Nyt ainakin rulla erottuu :D

Sara-muru on aina niin fiksun näköinen...

Sarpan mielestä tämä on treenien paras vaihe!

Kuvat: Sara Menna