Koulu loppui tältä vuodelta, joten nyt ehtii taas touhuta koirien kanssa enemmän :) En varmaan muista puoliakaan mitä ollaan viime viikolla tehty, mutta jos nyt jotain edes..?

Keskiviikkona oli agitreenit, Timo jälleen kouluttajana. Rata oli (jälleen) varsin haastava ja kiemurainen, sisälsi pöydän, kaikki kontaktit, hirmuista pyöritystä hypyillä, keppien avokulman x2, puomi-putki-erottelun vinosta kulmasta ja paaaaljon muuta. Olin aivan mielettömän ylpeä, kun päästiin Saran kanssa heti ekalla yrittämällä 17 estettä puhtaasti, tää oli varmasti jo ennätys, yleensä päästään Timon radoilla ehkä ensimmäiset 5 estettä oikein :D Mitään täydellistä menoa se ei ollut, mutta pakka pysyi kasassa, ja se on tärkeintä tähän aikaan vuodesta. Tehtiin sitten pätkissä, saatiin kaikki kohdat toimimaan hienosti, useammalla eri ohjauksella. Sarppa oli tosi hyvä! Otettiin viereisellä kentällä puomia ja aata, meni hienosti. Stepsun kanssa otin lopuksi saman radan, Stepsukin oli hieno, vaikka ihan yhtä pitkälle ei sen kanssa päästykään. Tuntui tavallista nopeemmalta, ja hyppäsi hyvin, kesti ohjausta. Kepit Stepsu haki tosi hienosti kepeille ja puomille, vaikka kulma oli vaikea. 

Torstaina käytiin ehkä tokoilemassa Lean kanssa, en voi muistaa. Saattoi olla myös tiistai. Otin Stepin kanssa ruutua, ohjattua, luoksetulon maahanmenoa sekä tunnarin. Ruutu oli superhyvä, ohjatussa haki aluksi keskimmäiselle kun reunakapulat oli ruohikossa eikä näkyny kunnolla, kun kapulat oli näkyvillä, haki ok. Luoksetulon maahanmenot enimmäkseen huonoja, niinkuin aina. Se reagoi kyllä käskyyn heti, mutta ei osaa mennä nopeasti maahan, höh. Tunnari oli hyvä. Sarppa sai tehdä ruutua myös, se meni hienosti, ja seuraamista, joka myös ok.

Perjantaina lähdettiin Lietoon korkkaamaan paimennuskesä! Tuttuun tapaan paimennettiin Kaisa Hilskan luona, vaikka paikkakunta olikin vaihtunut. Jatkettiin Saran kanssa siitä mihin syksyllä jäätiin, eli kuljetusta tasapainossa ja flänkkejä. Ensin kuljetusta, sain apuvälineeksi pelottavan näköisen piiskan! :O Oli tosi tehokas, Sara uskoi huomattavasti paremmin kun pullosauvaa. Aloitettiin lampaiden ottamisella häkistä, se meni hyvin. Vieläkin yrittää ajaa liian kovaa, pari kertaa lampaat jyräsivät mun yli, mutta huomattavasti paremmin piti kyllä etäisyyttä kuin viimeksi! Saatiin jopa monta ihan siistiä pätkää, kuljettiin porttien läpi ja ekaa kertaa musta tuntui siltä että mä pystyn hallitsemaan sitä mihin suuntaan mennään. Pidettiin tauko, ja tauon jälkeen kuljetettiin lampaat pyöröhäkkiin (ekaa kertaa häkitettiin lampaat, ja sujui hienosti!), ja treenattiin siellä flänkkejä. Sara oli häkin ulkopuolella, otettiin eka oikeelle, sitten vasemmalle. Aluksi yritti tunkea aidan raosta häkkiin, muutamalla hus-käskyllä ja piiskan heilautuksella pysyi kauempana ja teki ihan nätisti. Sitten alkoi selvästi väsyä, jolloin vasemman puolen flänkki alkoi tökkimään. Oikealle menee ihan rennosti ja sujuvasti, vasemmalle ei sitten millään! Kummallista, ei sillä ennen ole ollut noin näkyvää eroa suunnissa. Pidettiin tässä välissä tauko. Sara olisi omasta mielestään voinut jatkaa pidempäänkin... Tauon jälkeen otettiin Sara häkkiin sisään, ja koitettiin saada onnistunut kaari vasemman kautta tasapainoon, että saataisi lampaat ulos. 2 ekaa yritystä epäonnistui, koitti lähteä oikealle, ja kun ei päässyt, leikkasi suoraan kohti lampaita. Kolmas yritys oli ihan ok, runsaan hus-käskytyksen kera tietty :) Saatiin lampaat ihan rauhassa ulos ja kuljetettiin aitauksen toiseen laitaan, tällä kertaa Sara oli vapaana. Päästiin maaliin ilman että lampaat karkasivat, jee :) Tuntui kyllä paljon paremmalta kuin syksyllä, päästiin jo useampi sellainen pätkä, että Sara todellakin paimensi rauhallisesti ja keskittyneesti.

Lauantaina iltapäivällä käytiin Purinalla kisaamassa agia yhden startin verran. Ilmoitin pelkän Saran, kun Stepillähän on jo kaikki tarvittavat nollat, niin mitäpä turhaan rahaa tuhlaamaan :) Tuomarina Kati Wala, meille uusi tuttavuus. Olin kuullut tutuilta että luvassa on vaikeita ratoja ja erittäin tiukat ihanneajat. Kisat oli ihan superpienet, vain 9 maxikolmosta!! Asennoiduin kisaan niin, että nyt me väännetään se nolla vaikka mikä olis, kun voitto kerran tarvitaan ja noin pienet kisat. Rata oli aika vaikea, paljon pyöritystä ja ikäviä kulmia, lyhyet estevälit. Etenkin mua mietitytti aan jälkeen takaakierto, ja heti seuraavana esteenä pituus, jolta 90 asteen käännös uu-putken kauempaan päähän. Takaakierron olisi voinut ottaa ns. helpompaa ja turvallisempaa kautta, mutta silloin seuraava kohta olisi vaikeutunut, kun koira pääsee kiihdyttämään pituudelle kauempaa. Toiselta puolelta kierrättämisessä taas oli riski, että koira hyppää pituuden, joka oli ihan tyrkyllä. Päätin kierrättää vaikeampaa kautta, toinen olisi vaatinut valssin aalla, enkä uskonut ehtiväni. Alku meni hyvin, tehtiin tosi siistiä rataa juurikin sinne aalle asti, sitten alkoi vaikeudet. Takaakierto meni vielä hyvin, mutta sitten pääsi lataamaan aivan liian pitkän loikan pituudelle, oli jo melkein väärässä putkessa ennen kun sain kalastettua sen sieltä, väänsin väkisin valssin ja kierrätin itseni ympäri ettei vahingossakaan luiskahtaisi väärään putkeen. Puomin ylösmenoon ei pysähtynyt, joten oli aivan totaalisen myöhässä puomin alasmenossa, siihenkin olin suunnitellut valssin. Ei toivoakaan että olisin ehtinyt, joten leikkasin putkelle ja koitin kipittää seuraavalle esteelle valssaamaan. Olin taas ihan hirveesti myöhässä, aivan väärässä paikassa. Taas jouduin vääntämään väkisin ruman valssin, pyörittämään koiraa itseni ympäri, en uskaltanut tehdä mitään hätäratkaisu-sylkkäriä muurille ettei tule palikat alas. No, rumahan se oli mutta onnistui, puhtaasti maaliin. Vaikka näillä mun karmeilla vääntövalsseilla Saralle tulikin varmaan 10m ylimääräistä matkaa radalle, aika riitti helposti :) Tulos 0vp ajassa -7,39s ja 1. sija! Nyt tuli siis kauan kaivattu nollavoitto, ja Saralla on karsintanollat kasassa! *helpotuksen huokaus* Olis ollut kyllä aika ärsyttävää jos olis voitosta jäänyt kiinni karsintoihin pääsy...

 Sunnuntaina päivällä mentiin Puolarmetsään tokoilemaan Shantin ja Tiian kanssa. Otin Stepille metallinoutoa, ruutua, jäävät ja tunnarin. Nouto oli ok, luovutusta pitää hioa, jää edelleen aika kauas. Ruutu oli hyvä, merkki sais olla nopeampi, kuitenkin korrekti. Jäävistä istu ja maahan toimii, mutta seisomisessa tarjoaa tosi herkästi istumista. Joudun sanomaan tosi hiljaa käskyn, että jää seisomaan. Tätä pitää vahvistaa paljon. Tunnari oli hyvä, palkkasin vauhtinoutona namilla, ja otin luovutuksen erikseen. Saran kanssa otin ruutua, seuraamista ja metallinoutoa superhäiriöllä, Ruuti makasi Saran ja kapulan välissä :D

Tänään sitten hakua Stepin kanssa. Otin 4 ukkoa, kaikki valmiina piilossa, ehkä n. 30m päässä keskilinjalta, tavoitteena suorat pistot. Stepsu teki ihan hienosti töitä, eka pisto ei ollut ihan suora, mutta kuitenkin niin hyvä etten huutanut pois. Toka oli kans ihan hyvä, meni vähän matkaa ohi ennen kun sai hajun. Ilmaisussa alotti heti mutta piti pienen tauon ennen kun jatkoi, luulin jo että sai palkan ja ihmettelin että miksi jatkaa vielä. Kolmas oli ihan hyvä sekin, pientä mutkaa se tekee mennessään mutta enimmäkseen suoraan. Neljäs oli tosi hieno pisto, aivan suora, mutta ei löytänyt heti, joutui etsimään pidempään ennen kun sai hajun.