En mä sitten vaan pysynyt poissa agikentältä, vaikka tarkotus oli antaa koirien levätä :) Käytiin eilen tekemässä ojangossa kontakteja, Step teki juoksutreeniä ja aata, pääsin ojentamaan sitä kun yrittä karata aalta, sen jälkeen meni ok. Saran kanssa tein aata, laitoin aan molemmille puolille u-putket, ja juoksutin siitä sitten putkeen-aa-putkeen, itse seisoin vieressä. Aika ison osan kerroista loikkaa, mutta vain pari kertaa niin, ettei osunut. Enimmäkseen loikkaa niin, että takalajat osuvat kontaktin yläpintaan selvästi. Muutama tosi hieno juoksukin tuli. Kokeilin lopuksi pari kertaa niin, että heitin pallon palkaksi kun oli aan harjalla, silloin juoksi kaikilla kerroilla tosi hyvin. Otettiin myös keppejä, samasta kulmasta mikä kisoissa epäonnistui. Nyt meni tosi upeesti, ei tehnyt enää samaa mitä kisoissa.

Eilen illalla käytiin treenaamassa viestiä Stepin kanssa, näillä näkymin vikaa kertaa ennen koetta. Otettiin helppo ja aika lyhyt pätkä, maasto oli avointa perusmetsää. Eka pätkä n. 200m, toka 100m ja kolmas 100m. Step juoksi hienosti, annettiin levätä aika paljon ennen lähetyksiä, kun oli niin lämmin. Seuraamisessa tuntui olevan vaikuksia pysyä nahoissaan, sain ihan kunnolla huomauttaa sille. No, intoa piisaa...

Tänään sitten Lean ja koirien kanssa Kivikkoon tottistelemaan. Otin eka Saran kanssa, tehtiin seuraamista, hypyt ja eteenmeno. Sarppa oli pätevä, kuten aina, hyppeli hienosti. Eipä niissä moittimista ole, eteenmenokin oli nätti.

Stepin kanssa ensin paikallamakuu, jossa 2 paukkua, sitten seuraaminen, jossa myös 2 paukkua. Makuussa odotin hetken paukkujen jälkeen ennen kun menin palkkaamaan. Katselin siinä odotellessa Saraa joka odotti kentän reunalla, ja kuuli siis myös paukut. Se on kyllä ihan pomminvarma, ei edes korvia käännä :) Stepsukin makasi ihan rauhassa kun menin palkkaamaan. Seuraamisessa ei reagoinut myöskään, palkkasin täyskäännöksen jälkeen. Nämä on siis ainakin hyvällä mallilla. Sitten otettiin jättöliikkeet, aivan hirveetä kyyläämistä, ja istuminen ei onnistunut. Tuntuu, etten saa Stepsua pois kyttäys-tilasta, kun on siihen kerran vajonnut... Maahanmeno onneksi toimii myös kyttävaihteella. Luoksetulossa jäi tosi kauas, otettiin uudestaan, ja annoin toisen hit-käskyn kun oli suunnilleen puolivälissä, sillä tuli hyvin. Sitten hyppyä, eka pallon kaa. Meni ihan ok. Sitten noutokapulalla, menohyppy ok mutta palautuksessa otti kunnolla tukea, palkkasin silti. Otin uudestaan pelkän luovutuksen, tällä kertaa loppuun asti. Kolautti taas estettä. Lopuksi vielä suorapalkalla, taas kolautti. Hyppää kuitenkin onneksi mielellään, eikä pahemmin epäröi, joten olen tyytyväinen. Estettä eka niin että juoksin vieressä, sitten kapulan kanssa. Estenouto oli oikein hieno :) Lopuksi eteenmeno, seuraaminen kamalaa mutta eteenmeno hieno.

Tänään illalla kävin tallomassa Saralle kevään ekan jäljen tuohon meidän lähimetsään. Jälki oli joku 150m pitkä, nameja siellä täällä, loivia kulmia 2, lopussa keppi. Jana oli joku 7-8m pitkä, ja jälki ehti vanhentua sen aikaa kun kävin hakemassa koirat ja treenikamat kotoa, ehkä puoli tuntia? Otin lämmittelyksi yhden kepin ilmaisun, Sara oli pihalla kun lumiukko :/ Meni varmaan 5 kertaa kepin ohi, ei puhettakaan että olisi huomannut. Lopulta kuitenkin bongasi, ja sai siitä palkan. Janalle lähti hienosti, nappasi kuitenkin takajäljen. Annoin jäljestää liinan mitan, sitten käänsin. Lähti ihan kiltisti jäljestämään oikeeseen suuntaan. Vähän matkaa oli vähän pihalla, mutta ekojen namien jälkeen kiinnittyi kunnolla jälkeen, ja sitten mentiinkin tuttuun tapaan, Saran työskentely oli tarkkaa ja rauhallista. En  ollut merkannut mitään muuta kuin janan, joten luotin koiraan aivan täysin, ja hyvin se jäljellä pysyi. Kepistä meni eka n. puoli metriä ohi, mutta sai siitä hajun ja palasi ilmaisemaan. Hyvä, koska mä en muistanut mihin kohtaan olin sen kepin laittanut :) Hieno Sara <3