Mentiin molempien tyttösten kanssa koulun kentälle tokoilemaan. Rakensin ensin ruudun ja laitoin merkin valmiiksi ja sitten otin Stepsun irti. Leikin aluksi sen kanssa, ja sitten siirryttiin seuraamiseen. Otin hihnan kanssa, aluksi ei meinannut toimia, eli se yritti kaikin voimin edistää, ja hihna oli kireällä koko ajan. Kontakti pysyi kyllä koko ajan, mutta Stepin käsitys seuraamisen paikasta on vähän eri kun mulla. Sitten kokeilin että kaarran koko ajan vähän vasemmalle, ja kas, nyt se ei päässyt enää mun eteen ja paikka oli täydellinen, hihnakin oli löysällä. Naksuttelin hyvästä kohdasta ja kontaktista. Sitten jätin pennen istumaan merkille ja kävin viemässä lelun ruutuun. Kävelin takaisin sivulle ja treenattiin siinä kontaktia. Aluksi penne vaan tuijotti maanisesti ruutuun, mutta kun käskyä ei kuulunut, siirtyi katse ylös ja palkkasin namilla. Sitten käskyllä ruutuun, pikkuisen epävarmasti meni mutta kovaa kuitenkin. Riekuttiin vähän lelulla ja jätin sitten lelun ruutuun ja käveltiin pois. Otettiin merkiltä niin että seisoin pennen edessä, ruutu oikealla. Käsimerkillä+käskyllä syöksyi ruutuun, nyt oli täysin oikea ilme eli apinan raivolla mentiin. Sitten mentiin hakemaan kassilta metallikapula ja otettiin noutoa. Metsku on edelleen super-ihana, ja luovutukset oli tosi hyviä. Otin pari kertaa kapulan tuonnin, ja lopuksi kokeilin heittää kapulaa. Pidin varmuuden vuoksi varovasti kiinni Stepistä samalla kun heitin, ja hyvä niin koska se nytkähti kun kapula lensi. Palkkasin namilla kun istui nätisti sivulla, ja lopuksi lelu, kapulalle en päästänyt ollenkaan. Sitten vielä kertaalleen ohjatun molemmat puolet, tosi hyvin tuo älyää käsimerkit! Ei pienintäkään epäilystä, vaikka molemmilla puolilla on pallot. Vein pennen kiinni ja Sara pääsi vuoroon. 

Saralle naksuttelin seuraamista. Alkuun vaan niin että seisoin paikoillani, sanoin seuraa mutta en lähtenyt liikkeelle. Ja joka ikinen kerta kun sanoin käskyn, Sara nousi valmiiksi seisomaan. Kävi sitten istumaan, mutta tosi monta kertaa meni ennen kuin älysi istua edelleen. Sitten naksuttelin liikkeelle lähtöjä, Saralla on ollut tapana liikkeelle lähdössä katsahtaa ensin eteen, sitten vasta ottaa kontaktin, ja tätä yritän saada pois. Se tuntuu toivottomalta, se tulee joka ikinen kerta enkä keksi millä sen saisi pois. No, täytyy pohtia, voi olla että en jaksa sitä työstää koskaan, mutta ärsyttävä se on silti. Lopuksi naksuttelin vaan hyvästä perus seuraamisesta. Kyllä sillä on tosi hyvä paikka kun se keskittyy, ja kontaktikin pysyy, mutta kai niitä joskus on hyvä vahvistaa. Loppuvirkistykseksi lähetin Saran pari kertaa merkille, se oli hauskaa vaihtelua tähän pk-painotteiseen syksyyn. 

Sitten uudestaan penne vuoroon, otettiin eka tunnaria, kerran pelkkä kapulan tuonti, sitten kapulan etsiminen puskasta. Hienosti meni, luovutuskin oli kiva, eli nyt tuo riittävän lähelle. Sitten laitoin kapulat pois ja haukutin vähän peepeä. Tää on kehittynyt ihan hurjasti, nyt siltä saa helposti jo kolme haukkua putkeen, ja voi että kun sillä muuttuu ilme samalla! Haukutin muutaman haukun, laitoin maahan (tipahti sairaan nopeesti) ja otin luoksetulon. Kaikki kyttääminen oli poissa, Step tuli vauhdikkaasti ja oikeaan kohtaan! Lopuksi pari vauhti-luoksetuloa pitkällä matkalla (joku 30m), palkkasin lennosta. Sitten vielä muutama liikkeestä seisominen, hienosti pelittää. Tää on ihan uskomaton, tuntuu että koko liike tuli ihan ilmaiseksi, en ole sitä koskaan varsinaisesti opettanut, mutta niin se stoppaa nätisti eikä yhtään kävele perään. Toimii näköjään myös Stepin tullessa kohti, mikä on hyvä luoksetulon stopin kannalta. Ja eipä kyllä näytä juoksu haittaavan tippaakaan, ihan yhtä innokas se on kun aina...