Voihan toko... Ei edes huvittaisi enää treenata ollenkaan kun tulee vaan paha mieli sekä itselle että koiralle. Sunnuntaina käytiin Malminkartanon nurmikoilla kehätreeneissä Stepsun kanssa tekemässä EVL-liikkeet läpi. Alotettiin paikallaistumisella. Viime syksyinen ongelma tuli nyt sitten viikkoa ennen SM-kisoja takaisin, eli meni maahan melkein heti kun päästiin piiloon. Liikkuri kävi nostamassa Stepin pannasta takaisin istumaan, mutta valahti heti uudestaan ja meni aivan veltoksi, eikä suostunut enää istumaan. Kävin itse nostamassa istumaan, vaikka tämä on juuri se, mitä en haluaisi tehdä, koska en haluaisi paineistaa Stepsua enempää. Oli kyllä varsin hakatun näköinen koira odottamassa... Makuu istumisen jälkeen, siinä ei ongelmaa, mutta toki oli edelleen tosi surkean näköinen.

Yksilöliikkeetkin on jossain määrin hajalla. Ei tehty kokonaisia liikkeitä juurikaan, vaan palkkailin siellä täällä. Tunnari on nyt jostain syystä ollut tosi vaikea, on epävarma ja haistelee moneen kertaan ja aika herkästi meinaa maistella vääriä. Seuraaminen on kamalaa, on tosi väljä, edistää, välillä kyttäilee. Luoksetulo on perus-Stepsua eli huono. Ainoat, mitkä nyt tuntuu toimivan, on ruutu ja ohjattu, jotka puolestaan muille tuottivat hankalassa kehäasettelussa paljon ongelmia. Zeta ja kaukot on perus-settiä, eli ihan jees mutta samat vanhat ongelmat siellä edelleen on (kaukoissa s-i ei peruuta riittävästi ja zetassa kyttää merkkejä). 

Paikallaistumisen ongelmaan lähdettiin nyt sitten rankalla kädellä puuttumaan. En ole tehnyt Stepin kanssa kauheasti ilkeitä häiriöitä siinä, koska se on niin pehmeä ja herkkä ja olen halunnut pitää sen mielentilan rentona ja hyvänä. Nyt ei kuitenkaan ole kauheasti vaihtoehtoja, kun selvästikään monen kuukauden tauko ja helpot ja runsaasti palkatut treenit eivät ole auttaneet. Aloitettiin sunnuntaina äidin kanssa sisätreeninä, eli olin itse näkyvillä ja äiti yritti syöttää Stepille nameja, joista sen piti luopua, ja kutsua Stepsua luokse ja käskeä maahan. Maahan-käskyä totteli pari kertaa, siitä annoin palautetta ja nostin takaisin istumaan. Vaikeutettiin treeniä maanantaina Sennin ja Jennin kanssa niin, että Stepsua komennettiin vähän tiukemmin maahan, maata taputettiin sen edessä, ja kaulapannasta nyittiin eri suuntiin. Kerran mokasi, ja siitä taas palautetta ja takaisin istumaan ja palkka, kun kesti saman häiriön jonka takia mokasi. Olin edelleen näkyvillä koko ajan. Lopuksi vielä tavallinen istuminen rivissä niin, että käväistiin vaan piilossa ja tultiin heti takaisin. Tänään treenattiin yksin, ja jatkettiin leluhäiriöillä, eli laitoin Fisun makaamaan ja Stepsun istumaan, ja heittelin leluja niiden ympärillä, Fisu lähti pari kertaa läheltä menevän lelun perään ja kävin sitä korjaamassa, Stepsu istui hievahtamatta. 

IMG_5102.jpg

Noinkohan meille käy tänä vuonna sama juttu kuin tässä kuvassa hetkeä myöhemmin... 2011 SM-kisoissa Klaukkalassa Stepsu meni maahan istumisessa.

Fisukaan ei ole ihan niin täydellinen kuin miltä on vaikuttanut :/ Perusasennot seuraamisessa jää nimittäin vajaiksi! Itse en ole tätä huomannut lainkaan, mutta lähes kaikissa istumisissa peppu jää ylös vaikka aloittaa istumisen tosi nopeasti. Voi kökkö! Sivulletuloja edestä ollaan nyt jankutettu kotona, ne on ehkä vähän parantuneet, mutta vieläkin tulee välillä vinoon. Jatkettiin Fisulle vastustamis-treenejä maanantaina, ja ne sentään sujui ihan kivasti. Alussahan ollaan tässä vielä, mutta lupaavalta näyttää, ja Fisu on kyllä aivan ihanan suoraviivainen näissä! Pari kertaa lähti häiriöön/houkutteluun mukaan, mutta kun kävin palauttamassa ja sanoin että ei kelpaa, niin paransi eikä todellakaan paineistunut! Tunnari ja nouto edistyvät myös ihan hyvää vauhtia, tunnarissa oma on jo melkein väärien joukossa piilossa, ja noudossa on tehnyt hyvällä vauhdilla nyt jo monta treeniä, jee!