Soitin kennelliittoon, ja kysyin Stepsun caciobista, ja kuten epäilinkin, FCI ei todennäköisesti vahvista caciobia Stepille, koska se on ER-rekkarissa. Kennelliiton papereissa se toki merkitään meille, ja ruusuke saadaan pitää, mutta kansainvälistä valiota Stepsusta tuskin tulee. Kennelliiton neuvoja ei ollut ihan 100% varma, hyväksyykö FCI sen kumman rekisterin, mikä Stepsun sukutaulusta löytyy, todennäköisesti ei.

Sitten treeneihin. Sunnuntaina illalla käytiin treenaamassa viestiä, otettiin ihan helppo pätkä kun edellinen treeni epäonnistui. Nyt ei ollutkaan mitään ihmeellistä, Stepsu juoksi tosi hyvällä motivaatiolla, ja Sarppakin sai juosta muutaman pätkän. Lähtöääntä ei tullut, mutta kuulin sen n. puolivälistä matkaa...

Maanantaina illalla käytiin hallilla tokoilemassa Kaisin kanssa. Otin Stepille palauttavaksi treeniksi kuuntelutreenin, ympäri hallia monta merkkiä, keskellä hyppy, reunassa ohjatun kapulat, takalaidalla ruutu, metallikapula hypyn edessä. "Rata" meni niin, että ensin metallikapula suuhun, sitten hyppy, ruutuun, irti, maahan. Sieltä ruudun oikealla puolella olevalle merkille, siitä ohjatun kapula mukaan, kutsu, seis, hyppy, luovutus. Alku meni hyvin, vei metallikapulan ruutuun, päästi irti ja maahan, mutta sitten kun lähetin merkille, olisi halunnut ottaa sen metallikapulan mukaan. Uskoi lopulta :) Ohjatun kapulan otti, mutta luoksetulon stoppi kapula suussa oli kamalan vaikea, pudotti joka kerta. Lopulta onnistui, ja sai pallon palkaksi. 

Saran kanssa treenattiin pitkästä aikaa TOKOA! Ihan oikeen tokoa, ei mitään hömppää! Alotettiin seuraamisella, Kaisi käskytti. Kamalaa, edistää, painaa, ja käännökset on huonoja. No se nyt oli tiedossa ennestäänkin ;) Sitten luoksetuloa, stoppi tosi hyvä, maahan vähän hidas, muuten ok. Sitten ruutu, merkille ok, matkalla oli yks ylimääräinen merkki, pysähtyi siihe eka, ja uudella käskyllä jatkoi ruutuun. Sitten ohjattu, se oli oikein hieno. Lopuksi kaukot, ne oli ihan hyvät Saraksi. Olipa hauskaa treenata pitkästä aikaa kunnolla!

Tiistaina oli agitreenit, tehtiin mun suunnittelemaa rataa:

 Alussa treenasin persjättöjä, ohjauksellisesti hyvin, mut Stepillä ei millää pysyny rimat ylhäällä! Koitin sitten niin että menin kutsumaan suoran päähän, ja kas, kaikki rimat pysyi ylhäällä. Muuten radassa ei ollutkaan mitään ihmeellistä, paitsi muuri.... Ei pysy palikat ylhäällä, ei. Jos kulma on helppo eikä tarvii kääntyä, ongelmaa ei ole, mutta kun koitin valssata tai jaakottaa muurilla, joka kerta palikat alas.... Tätä sitten treenattiinkin loppuaika. Otin lopuksi Saran kanssa, alun persjätöillä, hyvin meni, ei yhtään rimaa alas! Jaakotus muurilla sujui myös hyvin, mutta sen kanssa en ehtinytkään takaakiertoon putken jälken, se on sen verran nopeampi ku Step. Muuten menikin ihan mukavasti.