Fisu on ollut nyt valeraskaudestaan huolimatta aika hieno :) Viime viikolla käytiin joku ilta (ke?) myöhällä hiihtämässä koirien kanssa. Otin pari ihan lyhyttä vetopätkää Fisulla, Stepillä ja molemmilla. Fisu veti ihan tosi kivasti, kun Sara ja Step juoksi edellä jäniksinä, ja kimppavaljakkona sain melkoiset vauhdit Stepin ja Fisun vetämänä, mutta Step kyllä himmasi ehkä ekan 50m jälkeen. Stepin mielestä vetopuuhat voidaan suosiolla jättää muille, sitä ei edelleenkään kiinnosta. Täytynee ostaa ensi talveksi Fisulle omat vetovaljaat. 

Torstaina käytiin Ojangossa treenaamassa tokoa ja vähän aksaakin. Tokossa aloitettiin nyt taas evl-liikkeiden kasaaminen Fisun kanssa, ja Step jatkoi iänikuisella teemallaan kiertohyppynoudon kanssa. Fisu treenasi eteenlähetystä lelun kanssa, tehtiin eri suuntiin niin, että lelu oli melkein joka toistolla valmiina odottamassa. Kerran jäi kiinni kentän reunalla olevaan agilitysiivekkeeseen ja olisi halunnut mennä sinne, muuten meni tosi kivasti. Eteenlähetyksen lisäksi tehtiin ohjatun suuntia pitkästä aikaa keskikapulan kera, laitoin nyt keskikapulan taas selvästi kauemmas syvyyssuunnassa kuin mitä reunakapulat oli. Otettiin kaksi kertaa molemmat suunnat, yhden otin eteen asti, muut palkkasin jo nostosta. Nämä oli ihan hyviä kaikki, ei mennyt kertaakaan keskikapulalle. Sitten vielä merkin kiertoa pari kertaa, nää meni kivasti. Kierto näyttää nyt hyvältä, on vauhdikas mutta silti tiivis. Stepsu teki myös eteenlähetystä ja merkin kiertoa, eteenlähetykset oikein hyviä ja merkin kierto onnistui myös.

Aksaa Fisse teki sen verran, että otettiin pari aata ja muutaman kerran kepit avokulmaan. Kepeillä sähläsi nyt sisäänmenossa, jos olin koiran oikealla puolella ja juoksin rinnalla niin sinkosi jonnekin 4-5 väliin, ja kun jättäydyin taakse tai olin toisella puolella, niin teki hienosti. Näitä pitää siis treenata! Outo ongelma, Saralla ja Stepillä keppien sisäänmenot on aina olleet nimenomaan parhaita silloin kun pääsen suht lähelle auttamaan.

Perjantaina käytiin aamupäivällä Ojangossa tokoilemassa Nean kanssa. Fisse teki tällä kertaa taas ohjattua, muistutteli merkkiä, tunnarin, jääviä naminheitoilla ja merkin kierron. Ohjatussa tehtiin nyt niin, että liikkuri kävi viemässä kapulat ja huikkasi Fisulle kun jätti haettavan kapulan, jotta Fisu katsoisi kapuloiden suuntaan ja bongaisi ne valmiiksi. Ekalla yrityksellä ei toiminut, mukamas katsoi eteenpäin mutta ei kuitenkaan oikeasti katsonut kapuloihin tai liikkuriin, vaan tuijotti kapuloiden takana olevaa ruutua, ja lähti keskikapulalle. Tämän jälkeen pidin tarkemmin huolta, että F oikeasti katsoo kapulaa, ja sitten onnistuikin. Olisi kiva, jos Fisu tajuaisi katsoa liikkuria edes ekan kapulan viennin ajan, niin helpottaisi varmaan kapulan löytämisen kanssa. Merkki oli ihan kokonaan unohtunut, tätä täytyy ottaa sisällä ihan namien ja naksuttimen kanssa. Tunnari tehtiin kaksi kertaa, kapulat pitkässä rivissä. Ekalla ei ollut nenä oikein auki, ja meni omasta ohi, löysi vasta toisella haistelukierroksella. Tokalla yrittämällä teki samanlaisen ihme pyörähdyksen kapuloiden takaa kuin mitä kokeessa, sen jälkeen haisteli ihan siivosti. Tuodessa korjasi otetta kapulasta, apua!! Tätä pitää näköjään myös tehdä sisällä. Jäävät teki nyt kaikki kerrasta oikein, jes! Luoksetulon maahanmenoissa mua vähän huolestuttaa Fisun jalat, kun ne aukeaa niin kovasti, ettei reväytä mitään lihasta kun tulee oikein kovaa... Merkin kierrossa yritti kerran karata vasemmanpuoleiselle hypylle, muuten teki ihan hyvin. Stepsu teki ohjatun ja kiertohyppynoutoa, molemmat onnistui, siis myös merkin kierto!!

Lauantaina käytiin Kepeä Taival -kaupan varastomyynnissä ja Tiian kanssa lenkillä samalla reissulla. Tyttöset näyttävät niin edustavilta kaikki Tiian ottamissa kuvissa :)

_full.jpg

Itsekin ulkoilutin kameraa iltapäivällä lenkkeillessä, ja jotenkin mun kameran edessä söpöt bc-tytöt muuttuvat mielipuolisiksi monstereiksi.... :D

IMG_0080.jpgIMG_0125.jpg

Tänään aikaisin aamulla suunnattiin Sipooseen JAU:n hallille aksakisoihin. Masenti jo lähtökohtaisesti koko kisat, kun sinne oli ilmottautunut 75 maxikolmosta ja kisat alkoivat klo 8 eli aivan epäinhimilliseen aikaan su-aamuna... Kaikilla radoilla tuomarina Elina Hannikainen, jonka radoilta en ole koskaan ennen tainnut onnistua tekemään edes tulosta. Eka rata oli kuitenkin ihan helppo ja kiva, ei mitään ihmeellistä paitsi aa-putki -erottelu, joita ei olla hetkeen treenattu. Fisse kulki ihan tosi kivasti, aan jälkeen en ehtinyt suunnittelemaani ohjaukseen kun kääntyi niin nätisti hypyltä, mutta onneksi osasi hakea pimeän putkikulman ihan nätisti. Tämän takia putkesta putkeen -väli oli vähän hidas, kun olin niin myöhässä, mutta muuten oikein siisti rata ja eka NOLLA kolmosista! Ja niin siinä kävi, että aika -8,56 sek riitti VOITTOON eli sija 1./58 ja SERT-A!! Huikea kalapala, alle 2v ikää ja valiokello aksassa lähti jo käyntiin :) Tässä video Fissen ekasta kolmosten nollaradasta.

Toka rata oli myös kiva ja helppo, ainoastaan yksi kohta epäilytti, suht tiukka käännös pituudelle, missä oli pakko vaihtaa puolta, sekä tietty avokulman kepit sellaisessa kohdassa, että mun oli pakko olla koiran oikealla puolella, samaan tapaan kuin viime treeneissä, jolloin just tälläisen kohdan mokasi moneen kertaan. Olin suunnitellut tekeväni persjätön ja valssin pituuden jälkeen, mutta yksi toisensa jälkeen samaa kuviota yrittävistä epäonnistui. Noh, ei se meilläkään mennyt suunnitelmien mukaan, persjättöön ehdin täpärästi mutta valssiin en, eli spontaani takaaleikkaus, ja olin sitten seuraavasta ohjauksesta myöhässä, niin vähän arpoi putkella. Kuitenkin ihan siisti rata, ja taas nolla! Tällä radalla tuli ihan hirveästi nollia, joku 17kpl, ja olin varma ettei meidän aika -14,51 sek riitä mihinkään kun tuli vähän säätöä, mutta mitä vielä, sija 1./69!!! Tässä video

Vika rata oli hyppäri, ihan kiva sekin, mutta suoran putken jälkeinen pakollinen persjättö vähän mietitytti. No, tämä rata menikin sitten vähän räpellykseksi, kun heti eka rima alas. En tiedä miten sekoili askeleissaan, jätin ihan normaaliin paikkaan ja ekat kaksi estettä mentiin suoraan... No, mutkaputkessa taisi kaatua kun sillä kesti tosi kauan siellä, toisesta putkesta meinasi tulla ohi kun ohjasin hätäisesti, ja loppuradasta yksi valssi oli ihan tuhottomasti myöhässä ja käännös valahti rumaksi, ja peitin tyylikkäästi seuraavan esteen, niin siitäkin tuli vähän mutkia matkaan. Mutta silti tulos, 5vp! Niitä ei liikaa ole tullut kolmosissa, kun aina vaan ollaan hyllytetty :P

fisu_tupla.jpg