...näin tokaisi yksi emäntä kun kysyin tilan postiosoitetta. Ja tottahan se on. Täällä ei ole kyllä yhtään mitään :D 

Koirat ovat päässet treenaamaan vähän vaihtelevasti. Joka päivä ei olla ehditty, mutta enimmäkseen olen sentään jotain päänvaivaa koittanut niille keksiä. Sunnuntaina päivällä kävin tallomassa Fisulle jäljen, ekaa kertaa otettiin nyt kepit mukaan oikealle jäljelle. Jälki oli joku 350m pitkä, 2 kulmaa, 4 keppiä, vanheni tunnin. Nameja oli n. joka 5. askeleella ja kulmissa enemmän, keppejen lähellä ei ollenkaan. Jälki ei mennyt erityisen hyvin, niinkuin ei ole nyt lähiaikoina mennyt yksikään oikea jälki (keppitreenit sujuu). Ei selvästikään halunnut syödä nameja (Hill's penturuokaa joku näytepussi), suorastaan väisti niitä :O Onhan se ollut huono syömään nyt tässä jo jonkin aikaa, mutta tuota en silti aivan odottanut. Meni korkealla nenällä, ja ei keskittynyt kauhean hyvin. Kulmissa pyöri ja tarkisteli. Kolme ekaa keppiä ilmaisi kyllä ihan hienosti, eli keppien idea on jo hyvin mennyt perille. Vikasta kepistä meni aivan päältä yli kun sai selvästi hajua puussa olevasta krepistä, nosteli nokkaa harmillisesti juuri kepin kohdalla. Ei siis parane laittaa yhtään kreppiä, ja ehkä jälki pitäisi olla vieläkin vanhempi...

Sunnuntaina illalla päästiin Alajärvelle treenaamaan agilitya! Koulutin eka muita ja treenasin sitten Stepsun ja Fisun. Stepsu teki lyhyttä radanpätkää, jossa ei mitään ihmeellistä, ihan kivasti kulki. Tehtiin myös puomia pariin kertaan, ettei kontaktit ihan unohdu. Fisu teki sitten samasta radasta helpotettua versiota, uutena juttuna oikeastaan takaakierto-valssi radalla. Takaakiertoon lähtee aivan superkivasti, laitoin riman tarkoituksella vinoon niin, että sieltä reunasta mistä Fisu hyppää, se oli vähän matalampi, jotta se auttaisi Fisua valitsemaan lyhyimmän reitin. Fisu oli aivan hurjalla tuulella, se haukkui mulle radalla :O Ja muutenkin meni kyllä sellaista vauhtia että huhhuh... Puomia tehtiin myös, ihan oli hyvät kontaktit sekä ylösmenolla että alasmenolla. 

DSC04998.jpg

Step SM-kisoissa, kuva Sari Eskelinen. Stepsun aksailut jatkuvatkin huomenna Jyväskylässä agin MM-karsinnoissa. 

Muina päivinä ollaan sitten tehty vain tokoa. Tiistaina sain Kyyjärveläisen Miran treeniseuraksi ja avustajaksi tokotreeneihin bc Rekun kanssa. Otettiin Fisulle pitkästä aikaa luoksetulossa takapalkan muistuttelua, eli kutsuin, ja vapautin kesken matkan takapalkalle, joka oli avustajalla. Toimi kivasti! Lisäksi otettiin häiriöseuraamista. Viskoin kentän täyteen leluja, ja avustaja heitteli niitä, ja yritti kutsua Fisua. Pari kertaa vilkaisi, ja kun niistä huomautin, niin keskittyi superhyvin. Loppuun vielä paikallaistumista niin, että häiriökoira tuli aivan iholle, ja kehuin ja palkkasin Fisua kun se ei välittänyt. On se pätevä <3 Stepsu teki kaukoja häiriössä niin, että avustaja toimi liikkurina ja heilutteli kolisevaa purkkia käskynantohetkillä. Stepsuhan on reagoinut, jos liikkuri kovasti pitää ääntä kaukoissa. Nytkin reagoi, eli sitä selvästi ahdistaa kaikki ylimääräiset äänet. Palkkasin, kun teki silti.

Muuten ollaan treenailtu keskenämme tokoa. Mulla ei ole _mitään_ tokokamoja mukana, eli aika rajallinen määrä liikkeitä on valinnanvarana :D Fizz on treenannut seuraamista, liikkeestä istumista, luoksetuloa, kaukoja ja kiertoa, Step evl:n kierto-ohjattuhommaa palloilla, seuraamista, kaukoja. Sara on tehnyt rallyjuttuja, ollaan harjoiteltu oikeanpuoleisen seuraamisen perusasentoa ja käännöksiä. Fisun seuraaminen tuntuu tällä hetkellä aika vaihtelevalta. Välillä on liian tiivis, välillä sopiva, välillä meinaa aueta takaan, aina ei edelleenkään istu. Eilen keskityttiin hitaaseen käyntiin, siinä pyrkii puolestaan liian eteen. Liikkeestä istuminen alkaa löytyä, tekniikka vaan ei ole aivan ideaali, eli on vähän hidas, ja sitä ollaankin nyt haettu ihan namilla ja käsiavulla. Luoksetulon stoppeja ollaan käyty tekemässä (hyi mua) lentopallokentän pehmeällä hiekalla. Hiekalla tekee aivan jumalaisen upeita lukkostoppijarrutuksia täydestä vauhdista. Nurmellahan en saa sitä samanlaisia tekemään (ainakaan vielä). Kaukoissa ollaan sisällä jumpattu iltaruualla m-s ja i-s vaihtoja, hyvältä näyttää! Maasta istumaan alkaa myös toimia jo kivasti, 5m matka ei tuota mitään ongelmaa. Kierrot sujuu myös hyvin, eli tekee ihan tiiviin kierron, ei valu, ja pariin kertaan oon ottanut kierrosta luoksetulon loppuun ilman käskyä, hyvin tulee. Stepsulle tää kiertohomma on paljona vaikeampaa, eli meinaa olla kaarta etenkin ennen tolppaa. Luoksetulon istuminen sen sijaan on sujunut nyt hyvin käsky+käsimerkki -yhdistelmällä. Loppuosassa ei ole mitään ongelmaa, hyvin hahmottaa noudon. 

Me ollaan myös treenattu näyttelyesiintymistä mun tulevien näyttelytähtien kanssa!!! Sara ja Fizz on ilmoitettu 11.7. SBCAK:n erikoisnäyttelyyn Laukaaseen, Fizz metsästämään sitä käyttöpuolen valionarvoihin vaadittua pakollista H:ta ja Sara oikeastaan vaan siksi, että olen menossa sinne joka tapauksessa ja se pääsee ilmaiseksi mummoluokkaan yli 10-vuotiaana veteraanina :D Fisuhan ei ole koskaan käynyt edes mätsärissä, joten päätin sitten kokeilla, miten siltä onnistuisi hillityn hallittu remmissä juokseminen. Eihän se onnistunut, joten pakko varmaan treenata uudestaankin :D Laukkaa, pomppii, seuraa, tai vähintäänkin pitää kontaktia. Kun sanon että ei saa, nyt ei olla tokoa treenaamassa, niin menee korvat luimussa todella happaman näköisenä ja yrittää vaihtaa puolta mun selän takana ja nuuskii maata :D Seisotus sentään toimii muuten, paitsi että ollaan tehty näköjään liikaa noita luopumis-treenejä, koska en saa sitä katsomaan namia, vaan se "luopuu" namista ja tuijottaa ylöspäin eli mua... Voi olla, että joudun esittämään sen edestä, vaikka mun mielestä se näyttää paremmalta kun olen itse sen sivulla. Melkeen tekisi mieli laittaa veikkaus pystyyn, minkälaisen arvostelun piraija saa :D 

IMG_8902.jpgIMG_8908.jpg