Heti Intiasta kotiuduttuani treenit jatkuivat luonnollisesti normaaliin tapaan, eli tiistaina käytiin jo tokoilemassa vähän Fisun kanssa. Intoa oli kuin miljoonakaupungissa ja vauhtia niin paljon, että ihan hirvitti. Puri mm. bilteman narupallosta narun poikki kun taisteli niin rrrrrraivolla ja kaatui kyljelleen liukkaalla nurmella juostessaan kun oli vähän kiiiiiiire. Otettiin luoksetuloa ja stoppeja, mitään rauhallisempia liikkeitä kuten seuraamista en uskaltanut ottaa, kun en raaskinut heti vaatia kamalaa kuria kun toisella oli niin kivaa. Keskiviikkona treenattiin lisää, ja nyt tuntui jo vähän normaalimmalta. Tehtiin ruutua, noutoa ja seuraamista, vauhtiliikkeet oli vauhdikkaita, ja seuraamiseenkin tasaantui kun oltiin vähän aikaa tehty. Noudossa tein nyt niin, että palkkasin ainoastaan luovutuksesta, tehdään nyt ainakin toistaiseksi näin ja katsotaan sitten myöhemmin, tarvitseeko vauhtia lisätä vielä vauhtipalkalla vai tuleeko ihan muutenkin. 

Step treenasi myös seuraamista ja ruutua. Seuraaminen on taas aivan kamalaa. Oli jo vähän parempaan päin menossa ennen Intian reissua, mutta nyt taas taantunut. Eli edistää ja kyttää, enkä saa sitä normaaliksi. Ruuduissakin jäi liian eteen, pyh. Sara sentään oli pätevä rallytokoilija eikä ollut unohtanut mitään.

Torstaina oli Tanelin aksatreenit, tehtiin Stepsun kanssa aika nopea pätkä kun perjantaina oli kisat, niin en halunnut väsyttää kauheasti koiraa. Rata oli tosi kiva, ja helppo meille, ja menikin hyvin, eli kahdessa pätkässä nollalla läpi. Tuntui tosi vauhdikkaalta, kuten aina tauon jälkeen, ja kulki muutenkin kivasti. Yhtään rimaa ei tainnut tulla koko treenin aikana. Käytiin samalla ulkokentällä treenaamassa Fisun kanssa, siellä oli muutama hyppy, yksi putki ja puomi. Tehtiin siis hyppytekniikkaa kun juuri sopivasti neljä hyppyä löytyi. Ensin perussarja 6 jalan välein, ja sitten korkeuden arviointi, jossa rima 40-45-50-40cm. Ekaa kertaa maxi-korkeus <3 Hyppäsi oikein hienosti, muita korkeuksia vain yksi hyppy mutta sitä 50cm oli pakko koittaa kahdesti, ettei eka hyppy ollut vahinko :) Ojentaa takajalat kauniisti ja hyppää oikein ilmavasti. Treenin lopuksi otin vielä hypyn tarjoamista kahdella yksittäisellä esteellä, rimat 35cm. Ideana lähinnä Fisun tutustuttaminen hyppäämiseen, ennen kuin hypyt ovat radalla. Vaikuttaa lupaavalta, valitsi ponnistuspaikan hyvin joka kerta, hyppää ilmavasti ja hyvällä tekniikalla, ei tiputtanut rimaa kertaakaan. Ja mikä parasta, katsoo eteensä ja hakee itsenäisesti esteille, mun ei tarvitse olla koko ajan lähellä tai työntämässä sitä!

Perjantaina oltiin koko päivä Purinalla pääsiäiskisoissa. Olin ilmottanut Stepin peräti kolmelle radalle :O Koskahan ollaan viimeksi juostu kolme starttia... Eka rata oli agirata, aika kiva ja helppo sellainen! Startattiin vieläpä kivasti aika alussa, mutta niin, että muutaman ehdin katsoa. Stepsu teki ihan kivan, itsensä näköisen radan, eli sujuva nolla, vähän hitaat puomit ja aa. Sija muistaakseni 8., osallistujia yli 60. Toka rata oli hyppäri, ihan en enää muistanut, miksi olin edes ilmottautunut hyppärille... No, rata oli aivan ylihelppo, ei mitään ohjausta vaativaa. Rata oli ulkona, ja kenttä oli täynnä vesilätäköitä, joten päätin juosta kumisaappaat jalassa :D No, ei jäänyt varusteista kiinni nollan saaminen, ainoan (lyhyen) juoksupätkän ehdin ihan mukavasti, mutta sitten itse hätäilin tokavikassa putkeen lähetyksessä ja kielto. Toki Stepsu olisi voinut myös lähteä ihan suullisella käskyllä suoraan edessä ammottavaan putkeen, mutta ei sit. Vika rata ei tuntunut yhtään meidän radalta, kauheaa tiukkaa pyöritystä. Stepsun mielestä tiukassa pyörityksessä ei ole mitään vikaa, ja teki ihan sujuvan nollan tältäkin radalta. Tokihan se hidastaa kamalasti tiukoissa käännöksissä, eli aikaa kului. Sija vissiin 7. Nyt olis siis SM-nollat kasassa ja Oulu kutsuu :) Karsinnoista en rehellisesti sanottuna tiedä, eli kelpaako Ruotsissa tehty voitto sinne vai ei. Tässä videolla Stepin radat.

2015-04-03_00021.jpg

Sporttiset varusteet ennen kaikkea, eikö ;)

Lauantaina treenattiin taas -yllätys yllätys- tokoa. Fisu teki liikkeestä maahanmenoja, noutoa, ruutua ja seuraamista. Maahanmenot ei jotenkin tunnu ihan yhtä napakoilta kuin mitä olivat ennen reissua, vähän menee teputellen. Tätä pitäisi päästä treenaamaan jollain oikein hyvällä pohjalla, jolla haluaisi heittäytyä maahan. Ruuduissa jää ehkä vähän turhan eteen, tähän pitää nyt kiinnittää huomiota. Alkaa olla jo sen verran pitkällä, että pelkkä ruutuun juokseminen ei ehkä riitä kriteeriksi. Noudot tuntui taas kivoilta, nostot oli hienoja. Seuraaminen oli nyt taas huonompaa, painoi aika tavalla. Parhaat pätkät sain niin, että otin lennosta seuruuseen, en perusasennosta. Stepsu teki ohjattua, haettiin ihan vaan suuntia yhdellä kapulalla pitkässä heinikossa. 

Sunnuntaina pistäydyttiin kahdestaan Fisun kanssa Ojangossa, kun oli kerrankin aikaa. Jatkettiin samalla teemalla kuin torstaina, eli hyppäämiseen tutustumista ilman mitään sen suurempaa plääniä. Ensin tehtiin hypyn tarjoamista kahdella hypyllä, toista tehtiin ihan suoraan ja toista loivana takaakiertona. Suoraan meni hyvin, takaakierrettävästä tuli pari kertaa ohi, mutta heti kun keksi tarjota ja sai palkan siitä, niin haki sitäkin paremmin. Välissä käytiin tekemässä pariin kertaan puomia, ja sitten takaisin hyppelyihin. Tehtiin kahden hypyn suoraa ja yhtä vinoa lähestymiskulmaa 40-45cm rimoilla ja runsaalla palkalla. Tuntuu hyppäävän jotenkin aivan todella vaivattoman ja luontevan oloisesti, ojentaa jalat kauniisti taakse, ja ponnistuspaikan osaa katsoa järkevästi. Pohja oli todella pehmeä, melkein upottava, niin ei nyt tuntunut menevän ihan niin kovaa kuin välillä hallissa sisällä. Lopuksi tehtiin vielä yksittäisellä hypyllä käännöstreeniä (rima 40cm), eli valssia suorasta lähestymiskulmasta ja palkkasin heti käännöksen jälkeen. Reagoi tosi kivasti mun liikkeeseen ja jarruttaa tehokkaasti, itse hypystä vaikea sanoa kun menee sen verran lujaa etten ehdi kauheasti katsomaan. Näitä pitää ehdottomasti videoida!