Keskiviikkona oli agitreenit, Stepsu teki sellaista vauhtirataa, vähän oli ongelmia saada kääntymään kepeille, pennellä oli melkoinen vauhti! Sara teki pitkää ja vaikeeta rataa Niinun treeneissä, meni yllättävän hyvin! Sara oli koko ajan hyvin kuulolla ja haki hyvin esteitä, ja kontaktit oli kans hienot!

Eilen käytiin Kauhalassa treenaamassa jälkeä Tiian ja koirien kanssa. Tarkoituksena saada viimeinkin kunnon treenit joissa ei olisi mitään ihme häiriöjälkiä. Vaan eipä onnistunut... Tiian teki Stepin jäljen, ja just kun sitä tallottiin, jäljen päältä käveli 2 ihmistä ja 2 belgiä. No, ei siinä vielä kaikki, vaan kun oltiin tallottu Saran ja Rasmuksen jäljet, törmättiin metsässä Riikkaan joka oli ottamassa Jedille viestitreenejä, ja viestirata kulki, missäs muuallakaan, kuin Stepin jäljen päällä. Voi hitto!!! No, otettiin jälkien vanhetessa esineruutua, Stepille 3 esinettä niin että Tiia  vei kaikki kerralla. Step löysi 2 ekaa helposti, kolmas tuotti vaikeuksia (lähiesine). Step lähti kyllä joka pistolla mutta nenä ei ollut alusta asti auki, ja juoksi vaan kamalaa vauhtia esineen yli. Tiian kävi koskettamassa sitä, jonka jälkeen löytyi. Saralle 4 esinettä, 2 taakse ja 2 eteen. Sara teki hienon ruudun, siinä ei kauaa mennyt kun kaikki löytyi.

Sitten jäljille. Stepin jälki oli joku 300m pitkä, 1h vanha, 4 keppiä. Ei voitu aloittaa jäljen alusta, koska siinä meni niitä muita jälkiä. En ottanut varsinaisesti mitään janalähetystä, laitoin vaan liian kiinni ja Step alkoi itse etsimään jälkeä ja kiinnittyi siihen. Ennen ekaa keppiä tuli vielä yksi häiriöjälki vastaan, se meni kuitenkin niin selkeästi eri suuntaan että ei tuottanut ongelmia. 3 keppiä ilmaisi hienosti, ja jäljestyskin oli välillä jopa hienoa, välillä taas pyöri ja tarkisti, missä jälki kulkee. 4. kepin kohdalla ei ollut ihan jäljen päällä vaan just silloin vähän pyöri ja meni ohi, otin taaksepäin ja nyt löysi. Kaiken kaikkiaan meni aika hyvin, keppien välit oli suht pitkät, eivätkä tuottaneet kuitenkaan ongelmia.

Saran jälki tehtiin ihan vikana, se oli jotain 400m pitkä, 1,5h vanha, 6 keppiä ja loivia kulmia. Maasto oli mukavan vaihtelevaa, välillä korkeaa varvikkoa, välillä kallion päällä vain jäkälää. Jana oli jälleen ihan kamala, ensin porskutti ohi, sitten lähti takajäljelle. No, lopulta oikea jälki löytyi, ja ekan kepin jälkeen kiinnittyi siihen kunnolla. Jäljesti enimmäkseen hyvin, välillä vähän poikkesi jäljeltä mutta palasi itse aina takaisin. Metsässä oli jo niin pimeää että oli vaikeaa nähdä missä jälki kulkee ja missä keppien merkit ovat, joten Sara sai tehdä ihan oikeasti töitä. Ja hyvin tekikin, kaikki 6 keppiä löytyi! Mainio koira!